Football Talk

Ποιοι μένουν εκτός ευρωπαϊκής λίστας στον Παναθηναϊκό και πως θα επιλεχθούν (;)

Ποιοι μένουν εκτός ευρωπαϊκής λίστας στον Παναθηναϊκό και πως θα επιλεχθούν (;)

Η ώρα της Ευρώπης… κοντοζυγώνει, με τις μέρες του πρώτου παιχνιδιού για τον Παναθηναϊκό να μειώνονται και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πρέπει να πάρει αποφάσεις σχετικά με την λίστα των ξένων παικτών που θα έχει στη διάθεση του στα παιχνίδια με την Ντνίπρο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μέχρι τις είκοσι Ιουλίου έχει περιθώριο ο Παναθηναϊκός να πάρει την τελική απόφαση σχετικά με το ποιοι ξένοι θα κοπούν και ποιοι όχι από την ευρωπαϊκή λίστα που θα κατατεθεί στην UEFA για τα παιχνίδια με την Ντνίπρο.

Οι 20 ξένοι παίκτες που έχει στη διάθεση του ο Γιοβάνοβιτς:

Μπρινιόλι

Χουάνκαρ
Μλαντένοβιτς
Μάγκνουσον
Σένκεφελντ
Γεντβάι

Τσέριν
Ρούμπεν Πέρεθ
Ζέκα
Κλέινχεϊσλερ
Βιλένα
Μπερνάρντ
Τζούρισιτς
Τσοκάι

Αϊτόρ
Βέρμπιτς
Παλάσιος
Μαντσίνι
Σπόραρ
Γερεμέγεφ

Jovanovic.jpg

Στην παραπάνω λίστα οι επιλογές είναι 20, όπου ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει αν επιλέξει να «κόψει» τρεις ποδοσφαιριστές εξ αυτών. Όποιες και να είναι οι αποφάσεις του Σέρβου τεχνικού, δεν θα είναι… τελεσίδικες γιατί στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών παιχνιδιών θα υπάρξει νέα λίστα. Παράλληλα όποιος και να αποκλειστεί για τα παιχνίδια με την Ντνίπρο, δεν σημαίνει πως δεν θα υπολογίζεται γενικότερα στην ομάδα, αλλά η επιλογή θα γίνει βάση του βάθους που υπάρχει στο ρόστερ και με το επίπεδο ετοιμότητας.

Την δεδομένη στιγμή, λίγο πριν το τελευταίο φιλικό παιχνίδι με την Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Άνταμ Τσέριν δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί και απουσιάζει από τα κοινά της ομάδας δυο εβδομάδες. Από τις 4 Ιουλίου δηλαδή, όταν έγινε αλλαγή στο φιλικό με την Πετρολούλ στην Αυστρία. Αν οι ιατρικές γνωματεύσεις τον θεωρήσουν ανέτοιμο τότε θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για να παραμείνει εκτός.

Μεσοεπιθετικά οι επιλογές του Παναθηναϊκού είναι πιο πολλές και επειδή υπάρχουν περισσότερες επιλογές εκεί, οι πιθανότητες λένε πως γίνεται να κοπούν παίκτες από τη συγκεκριμένη γραμμή. Ο τρίτος φορ για παράδειγμα, μπορεί να θεωρηθεί πως είναι πλεονασμός να υπάρχει και έτσι ο τρίτος, Γερεμέγεφ, δεν είναι απίθανο να αποτελέσει την μια εκ των τριών παικτών που θα μείνει έξω.

Ο Τσόκαι στο κέντρο είναι ένας παίκτης που βρίσκεται πιο πίσω στις επιλογές από όλους τους υπόλοιπους στη μεσαία γραμμή και ο Γιοβάνοβιτς δεν του έχει δώσει θέση βασικού. Άρα μπορούμε να μιλάμε για ακόμη μια επιλογή που θα έκανε ο Σέρβος τεχνικός για να μην συμπεριλάβει στη λίστα.

ipiccy_image_23.jpg

Ανασταλτικά δεν μπορούν να περιοριστούν οι επιλογές διότι είναι απαραίτητες όλες οι επιλογές, οπότε η πλάστιγγα γέρνει προς την επιθετική γραμμή και τις πολλές επιλογές στα εξτρεμ. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο βέβαια, διότι τις αποφάσεις στο τέλος τις λαμβάνει ο προπονητής της ομάδας βάση της δικής του κρίσης και των αναγκών που θεωρεί πως υπάρχουν εν όψει ενός προκριματικού παιχνιδιού για το Champions League.

Το φιλικό με της Τρίτης (18/7) με την Ράγιο Βαγιεκάνο, είναι μια «πρόβα τζενεράλε» για την ομάδα πριν την Ντνίπρο και ύστερα από αυτό μπορεί να έχουμε και πιο ξεκάθαρη άποψη για τις σκέψεις του Ιβάν.

*Από τη λίστα απουσιάζουν Τρουιγιέ (δανεικός στο Βόλο) και ο Γκάνεα (εκτός για λόγους υγείας)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0