Football Talk

Κάρλο Αντσελότι: Ο νέος ομοσπονδιακός της «σελεσάο» έχει ήδη πολλούς Βραζιλιάνους φίλους (video)

Κάρλο Αντσελότι: Ο νέος ομοσπονδιακός της «σελεσάο» έχει ήδη πολλούς Βραζιλιάνους φίλους (video)

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας. Η νέα πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ιταλός τεχνικός μπορεί να φαίνεται μεγάλη, ωστόσο κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει προπονήσει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί για τη «σελεσάο».     

Σαν... βόμβα έπεσε η είδηση ότι ο Κάρλο Αντσελότι αναλαμβάνει τα ηνία της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας. Μετά την απομάκρυνση του Τίτε από τον πάγκο της «σελεσάο», ο Ιταλός πολύπειρος προπονητής είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά ξεκινώντας από το Copa America του 2024. Η συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την ομάδα.

Η αποστολή που αναλαμβάνει ο Αντσελότι ως νέος ομοσπονδιακός των Βραζιλιάνων δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς η ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ είναι τεράστια και κατά συνέπεια, οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Μπορεί ο ίδιος να μην έχει καθίσει ποτέ ξανά στο πάγκο της συγκεκριμένης ομαδας, ωστόσο στη διάρκεια της θητείας του σε επίπεδο συλλόγων έχει προπονήσει τους καλύτερους Βραζιλιάνους παίκτες. 

Πρόκειται για τεράστια ονόματα που πρωταγωνίστησαν την περασμένη δεκαετία εντός Ευρώπης, αλλά και νέα ταλέντα που διαγράφουν τη δική τους πορεία στις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. 

Ως προπονητής της «Βασίλισσας» τόσο την τελευταία διετία όσο και το διάστημα του 2013-2015 είχε στο ρόστερ του πέντε μεγάλες προσωπικότητες που κατάγονταν από τη Βραζιλία. Πρόκειται για τους: Μαρσέλο Βιεϊρά, Καζεμίρο, Βινίσιους, Εντέρ Μιλιτάο και Ροντρίγκο

Και οι πέντε αυτοί παίκτες έχουν αποτελέσει και αποτελούν βασικούς πυλώνες της ομάδας των Μαδριλένων με τους νεότερους εξ αυτών να βλέπουν στο πρόσωπο του 64χρονου έναν άνθρωπο που τους εμπιστεύεται τυφλά στα κρισιμότερα ματς. Ιδιαίτερα ο Βινίσιους έχει εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τον Αντσελότι, ο οποίος του έχει δώσει τις ευκαιρίες και τη στήριξη που χρειαζόταν ώστε να... μεγαλουργήσει στη Ρεάλ.

Ο Ιταλός τεχνικός πέρασε οκτώ ολόκληρα χρόνια στο Μιλάνο (2001-2009) και μέσα στο διάστημα αυτό κέρδισε δύο Champions League με την ομάδα της Μίλαν. Ως προπονητής των «ροοσνέρι είχε στο ρόστερ του μία από τις πιό εμβληματικές και αγαπητές από τον κόσμο της ομάδας φιγούρα, τον Ρικάρντο Κακά. Σχεδόν 300 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις κατέγραψε ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπό τις οδηγίες του Αντσελότι αλλά η λίστα δεν τελειώνει εκεί. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ Ντίντα, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Καφού, και οι θρύλοι Ροναλτνίνιο, Ριβάλντο και Ρονάλντο «το φαινόμενο», έγραψαν χιλιόμετρα στα γήπεδα έχοντας ως προπονητή τον Ιταλό.

kaka_1.jpg

Όσο βρισκόταν στην Τσέλσι υπήρξε προπονητής ακόμα δύο μεγάλων ονομάτων του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, του αμυντικού Άλεξ αλλά και του Νταβίντ Λουίζ. Ο δεύτερος, ωστόσο, πρόλαβε να παίξει μόλις 12 παιχνίδια στο πλάι του Αντσελότι πριν αφήσει τους Λονδρέζους για λογαριασμό της PSG το 2012. 

Στο Παρίσι δεν συνάντησε έναν αλλά πέντε Βραζιλιάνους παίκτες από τους οποίους ξεχώρισε τον πολύπειρο αμυντικό, Τιάγκο Σίλβα. Η μεταξύ τους σχέση ήταν πολύ καλή και ο ίδιος ο μπακ της Τσέλσι έχει επανειλημμένα δηλώσει πως οφείλει πολλά στον άλλοτε προπονητή του ο οποίος με τη σειρά του τον είχε χαρακτηρίσει ως τον κορυφαίο αμυντικό στον κόσμο. 

Εκτός από τον Σίλβα, ακόμη ένας πολυσυζητημένος Βραζιλιάνος δεν έχει κρύψει την αγάπη που τρέφει για τον Ιταλό τεχνικό. Ο Ριτσάρλισον αναδείχθηκε μέσω της Έβερτον και σήμερα φοράει φανέλα βασικού στα παιχνίδια της σελεσάο προκαλώντας μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του. 

Ο 23χρονος επιθετικός της Τότεναμ έχει χαρακτηρίσει τον Αντσελότι ως «πατρική φιγούρα» για εκείνον. Υπό τις οδηγίες του έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό του εαυτό και είναι σίγουρο πως θα τον χαροποιήσει ιδιαίτερα το reunion που θα έχουν στην εθνική Βραζιλίας.



Ο GOAT της προπονητικής, όπως συχνά χαρακτηρίζεται, δεν έχει να φοβάται τίποτα στο νέο του ξεκίνημα. Tο μόνο σίγουρο είναι πως ξέρει πολύ καλά να προπονεί Βραζιλιάνους.


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
             

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0