Football Talk

Ραούλ ετών 46: Όταν ο «βασιλιάς» της Μαδρίτης ζήτησε να σωπάσει το Καμπ Νου (video)

Ραούλ ετών 46: Όταν ο «βασιλιάς» της Μαδρίτης ζήτησε να σωπάσει το Καμπ Νου (video)
Γενέθλια για τον «βασιλιά» της Μαδρίτης, τον Ραούλ Γκονζάλες ο οποίος συμπληρώνει 46 χρόνια ζωής. Το BN Sports ανακαλεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας του, την ημέρα που πάγωσε το Καμπ Νου και δημιούργησε τον πανηγυρισμό που τον συνόδεψε σε ολόκληρη την πορεία του.
Η υστεροφημία του δημιουργήθηκε μέσα από 740 συμμετοχές, 323 τέρματα και 114 ασίστ, οι οποίες συνέβαλαν στην κατάκτηση τριών Champions League και πέντε πρωταθλημάτων Ισπανίας. Πρόκειται για τον δεύτερο (μαζί με τον Μπενζεμά) κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, τον άνθρωπο που κατάφερε να ξεπεράσει τον Φέρενς Πούσκας.


Ανάμεσα λοιπόν στις εκατοντάδες φορές που βρήκε δίχτυα υπάρχει μία περίπτωση που έμεινε χαραγμένη στο μυαλό των Μαδριλένων. Στην πιο αξιομνημόνευτη σεζόν της καριέρας του, τον Οκτώβρη του 1999 και μέσα στην έδρα της μισητής Μπαρτσελόνα.  Από δικό του γκολ είχε γραφτεί το 1-0, για να ακολουθήσουν διαδοχικές απαντήσεις με εκτελεστές τους Ριβάλντο και Φίγκο.

Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου εμφανίσθηκε και πάλι ο Ραούλ, ο οποίος δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Με κάθετη κίνηση στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής ψιλοκρέμασε τον Χεσπ για να ακολουθήσει ένας ιστορικός πανηγυρισμός. Μέσα σε κατάσταση ενθουσιασμού ζήτησε από το Καμπ Νου να σωπάσει, δημιουργώντας την απόλυτη αντίθεση, με τους Καταλανούς έξω φρενών και του φίλους των «μερένχες» να τον βάζουν για πάντα στην καρδιά τους.

Ο ίδιος βέβαια δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο:

«Ήταν οι συνθήκες εκείνη τη στιγμή, σε εκείνο το παιχνίδι. Είναι σαφές ότι αυτή η φωτογραφία έχει γίνει μέρος της ιστορίας. Αλλά η σχέση μου με τους παίκτες της Μπάρτσα, τον σύλλογο και τους οπαδούς διακατέχει πάντοτε σεβασμό. Ωστόσο, η ένταση στον αγωνιστικό χώρο με έκανε να το κάνω αυτό».



Αυτός ήταν ο Ισπανός επιθετικός. Ένας ταπεινός βασιλιάς, με εξαιρετικά επιθετικά χαρίσματα ο οποίος έμεινε στην αιωνιότητα της Ρεάλ Μαδρίτης ως ένας εκ των κορυφαίων που τίμησαν την φανέλα με το στέμμα. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0