Football Talk

Άρης: Έχεις… 32 ημέρες για να φτιάξεις την ομάδα που δεν θα υποστεί «σοκ»! (video)

Άρης: Έχεις… 32 ημέρες για να φτιάξεις την ομάδα που δεν θα υποστεί «σοκ»! (video)

Δύο φιλικά εντός τριών ημερών. Μία προετοιμασία εν’ εξελίξει, τέσσερις μεταγραφικές προσθήκες και ορισμένες δεδομένες αποχωρήσεις. Έτσι κυλούν οι μέρες στον Άρη, ο οποίος μετά τα δύο πρώτα φιλικά τεστ της σεζόν, είδε πού βρίσκεται και τι πρέπει να διορθώσει. Όλα αυτά, ενώ μετράμε αντίστροφα, από το… 32 και πίσω, για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν!

Είναι νωρίς. Προφανώς και δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Μερικές ημέρες έχουν περάσει από τότε που ο Άρης ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν, οι οποίες φυσικά χαρακτηρίζονται από πολλές προπονήσεις, ενδυνάμωση, εργομετρικά τεστ και λίγες ασκήσεις με τη μπάλα, την στιγμή που οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να δώσουν και δύο φιλικές αναμετρήσεις.

Τα δύο φιλικά με τον ίδιο αντίπαλο και οι «κοινοί» στις δύο ενδεκάδες

Αμφότερες απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Τη Μακάμπι Χάιφα. Μία ομάδα που βρίσκεται πιο μπροστά, αναφορικά με την προετοιμασία της, με φόντο την επόμενη σεζόν. Αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία ωστόσο η επιλογή των «γρήγορων» φιλικών, ώστε να προκύψουν ορισμένες ενδείξεις, με βάση ο Άρης θα πρέπει πιθανώς να κινηθεί και στο μεταγραφικό παζάρι.

Απολογισμός; Μία νίκη με 1-0, χάρη σε πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, και αισίως, μία «βαριά» ήττα με 4-1. Ο Πάλμα ήταν ο σκόρερ στην δεύτερη φιλική συνάντηση των δύο ομάδων, με τα ματς να χωρίζονται σε τρία μισάωρα, ώστε να είναι διαχειρίσιμη και η υπερβολική ζέστη που έκανε την εμφάνισή της.

Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε από τα δύο αυτά παιχνίδια, είναι οι διαφορές που εντοπίσαμε στις ενδεκάδες που επέλεξε να «κατεβάσει» ο Απόστολος Τερζής. Έξι «κοινοί» ποδοσφαιριστές υπήρχαν στο αρχικό πλάνο του Έλληνα προπονητή.

Ο Κουέστα, ο Πίρσμαν, ο Νταμπό, ο Ντουκουρέ, ο Εμπακατά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Απολύτως λογικό, καθώς στις τρεις ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο αναμετρήσεων, ο Άρης προέβη σε τέσσερις προσθήκες, οι οποίοι αναμένεται να συμπεριληφθούν στα βασικά πλάνα των «κίτρινων».

Το πάρε - δώσε του Ιουνίου - Τέσσερις προσθήκες, άλλες τόσες αποχωρήσεις και… βλέπουμε

Ο λόγος για τον Πάβισιτς, που ξεκίνησε βασικός στο δεύτερο φιλικό με τη Μακάμπι, πράγμα που συνέβη και με τον Ματαρίτα, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, την επικείμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, απέκτησε και τον Λευτέρη Χουτεσιώτη για μία διετία από τον Ιωνικό, αλλά και τον Βαλεντίνο Φατόρε, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο της φιλικής ήττας.

Άπαντες θεωρείται πως θα βοηθήσουν, τη στιγμή που ως στιγμής έχουν αποχωρήσει ο Ενκουλού, ο Μαζικού, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο Ματέο Γκαρσία, τον οποίο πριν από μερικές ώρες ανακοίνωσε η Άτλας.

Οι «άσημοι» αντίπαλοι, το μικρό δείγμα γραφής και το «πρέπει» των 32 ημερών

Ποια είναι όμως τα… σημαντικά; O Άρης έχει μπροστά του 32 ημέρες για να δημιουργήσει ένα σύνολο που σε πρώτη φάση θα κάνει το χρέος του και που δεν θα «σοκαριστεί» από την Αραράτ ή την Εγνατία, στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Τα ματς Αραράτ-Εγνατία θα γίνουν 13 και 20 Ιουλίου κι οι «κιτρινόμαυροι» θα πέσουν στη… μάχη στις 27/7 και στις 3/8 απέναντι στο νικητή του ζευγαριού. Πρόκειται φαινομενικά για μία… εύκολη κλήρωση, μιας και οι δύο ομάδες είναι «άσημες». Φυσικά το γεγονός ότι μιλάμε για ομάδες χωρίς παραστάσεις μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους υποτίμησης.

Και αυτό είναι που πρέπει να καταφέρει να περάσει στην ομάδα του ο Απόστολος Τερζής. Το δείγμα γραφής και των δύο δεν είναι μεγάλο. Συνεπώς, ο κίνδυνος ελλοχεύει και το αγωνιστικό πρόσωπο του Άρη πρέπει στη… χειρότερη των περιπτώσεων να είναι σοβαρό. Έτσι θα καταφέρει να συνεχίσει στην Ευρώπη και θα κερδίσει χρόνο για να είναι έτοιμος με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, στα μέσα Αυγούστου.

Εκκρεμούν λοιπόν 32 ημέρες για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν. Χρόνος αρκετός για να προσαρμοστούν οι νέοι, να λάβουν χώρα οι αποχωρήσεις και να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή ενίσχυση. Στόχος; Μία «must» πρόκριση, για να μπει καλά η σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0