Football Talk

Το προφίλ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: Η Κυπελλούχος Ισραήλ στον δρόμο του ΠΑΟΚ, με δύο… όπλα και σοβαρές αδυναμίες!

Το προφίλ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: Η Κυπελλούχος Ισραήλ στον δρόμο του ΠΑΟΚ, με δύο… όπλα και σοβαρές αδυναμίες!

Η τύχη χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ και η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ εμφανίστηκε στον δρόμο του στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με τους Ισραηλινούς να μην διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να έχουν δύο σημαντικά «όπλα», αλλά και μία πολύ σοβαρή αδυναμία.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, αλλά όλα δείχνουν πως η κληρωτίδα του χαμογέλασε, με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ να εμφανίζεται στον δρόμο του, ένα χρόνο μετά την τιμωρία της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω επεισοδίων.

Πρόκειται για την Κυπελλούχο της χώρας της, για 8η φορά στην ιστορία της, σε μία σεζόν που εν γένει δεν κύλησε ιδανικά, μιας και τερμάτισε στην 8η θέση και επί της ουσίας, μετά το πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Συγκέντρωσε 40 βαθμούς σε 33 αναμετρήσεις και αποτέλεσε την ομάδα που κατέγραψε τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημά της από κάθε άλλη, καθώς μέτρησε μόλις… τέσσερις.

Έπαιζε μόνο για τη νίκη, επικράτησε σε 13 περιπτώσεις, ενώ είχε και 16 ήττες. Φανερή της αδυναμία τα εκτός έδρας ματς, καθώς ήταν η 2η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος στις εξορμήσεις της, γεγονός που δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ, σε μία γεμάτη Τούμπα.

Το προφίλ της αντιπάλου της ελληνικής ομάδας:

Έτος ίδρυσης: 1936

Έδρα: Teddy Stadium, 31,733 θεατές

Πρόεδρος: Μπαράκ Αμπράμοβ

Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.beitarfc.co.il/

Τίτλοι: 6 πρωταθλήματα Ισραήλ, 8 Κύπελλα στη χώρα της, 2 Σούπερ Καπ

Προπονητής: Γιόμπι Ακούμπασιτς

Πρόκειται για έναν έμπειρο προπονητή, ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της ομάδας από τον Φεβρουάριο του 2022. Έχει συμπληρώσει 51 ματς στον πάγκο της, ενώ πρόκειται για την 5η συνολικά διαφορετική του προπονητική δουλειά, όλες στο Ισραήλ. Μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του η επικράτηση επί της Νις, με 1-0, πριν από τρία χρόνια, για το Europa League, όντας στον πάγκο της Μπερ Σεβά.

Αστέρι:

Πώς είναι δυνατόν να ξεχωρίσουμε μόνο έναν, όταν συνολικά η Κυπελλούχος Ισραήλ σημείωσε 52 γκολ στην σεζόν και δύο ποδοσφαιριστές της έβαλαν περισσότερα από τα μισά. Ο λόγος για τους Μορένο και Νικολαέσκου, οι οποίοι με 17 και 15 γκολ αντίστοιχα, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της επιθετικής της γραμμής.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0