Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 37ης αγωνιστικής της La Liga: Τελευταίο «αντίο» στους θρύλους της Μπάρτσα – Αυτοχειρία από Μπιλμπάο! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 37ης αγωνιστικής της La Liga: Τελευταίο «αντίο» στους θρύλους της Μπάρτσα – Αυτοχειρία από Μπιλμπάο! (video)

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν έτσι και στο ποδόσφαιρο το «αντίο» των οπαδών στους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές είναι αναπόφευκτο. Από τα δάκρυα συγκίνησης στο Καμπ Νου στα δάκρυα θλίψης για τον υποβιβασμό της Εσπανιόλ. Οι σημαντικότερες στιγμές που μας χάρισε η La Liga μία «στροφή» πριν την ολοκλήρωση της.

Με το πρωτάθλημα Ισπανίας να ανήκει εδώ και καιρό στην Μπαρτσελόνα πολλοί ίσως χαρακτηρίσουν την La Liga ως «αδιάφορη». Ένα σφοδρό λάθος που αποδεικνύεται με μία γρήγορη ματιά στην «μάχη» για την παραμονή αλλά και στον «πόλεμο» για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η 37η και προ τελευταία αγωνιστική της La Liga έχει πλέον ολοκληρωθεί και τα ανοιχτά «μέτωπα» που προκαλούν έντονο ενδιαφέρον είναι ακόμη πολλά.

Το BN Sports κάνει μία «σούμα» της αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο πρωτάθλημα Ισπανίας.



1. Οι θρύλοι φεύγουν αλλά ποτέ δεν ξεχνιούνται.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Μαγιόρκα 3-0. Με το πρωτάθλημα να είναι και μαθηματικά βέβαιο μικρή σημασία είχε αυτή η νίκη, τα δάκρυα όμως έτρεχαν «ποτάμι» στο Καμπ Νου.

Οι Ζόρντι Άλμπα και Σέρτζιο Μπουσκέτς με βουρκωμένα μάτια αποχαιρέτησαν τον λαό των «μπλαουγκράνα» στο τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι φορώντας την αγαπημένη τους φανέλα.

Τα δάχτυλα των χεριών δεν φτάνουν για να μετρήσουν τα χρόνια που αυτοί οι δύο πιστοί «στρατιώτες» τίμησαν το έμβλημα που είχαν στο στήθος τους.




2. Η Βαλένθια «έδιωξε» την Εσπανιόλ από τα… μεγάλα σαλόνια.

Η Εσπανιόλ πήγε στο Μεστάγια με μοναδικό στόχο την νίκη, για να συνεχίσει να ελπίζει στην παραμονή της. Η Βαλένθια μπορεί να πήρε το προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα σκληρό άθλημα και δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο Λίνο ισοφάρισε για τις «νυχτερίδες» σε 2-2 και έδωσε το τελειωτικό «χτύπημα» στην Εσπανιόλ. Ο ένας βαθμός δεν ήταν αρκετός και οι Καταλανοί είναι αναγκασμένοι πλέον να «χαιρετήσουν» την μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας μόλις δύο χρόνια μετά την επιστροφή τους.



3. Η νίκη «χρυσός» της Χετάφε έκοψε τα… φτερά της Οσασούνα.

Χετάφε και Οσασούνα αναμετρήθηκαν στην Μαδρίτη με της δύο ομάδες να «καίγονται» για τους δικούς τους λόγους.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν «απεγνωσμένα» την νίκη για να πάρουν μία απόσταση ασφαλείας από την «επικίνδυνη ζώνη», ενώ οι φιλοξενούμενοι παλεύουν σκληρά με την Μπιλμπάο για το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Χετάφε ήταν εν τέλει η μεγάλη νικήτρια της αναμέτρησης (2-1) και πλέον κρατάει την τύχη και το μέλλον στα «χέρια» της, με τα σενάρια υποβιβασμού να λιγοστεύουν σημαντικά για την ομάδα του Χοσέ Μπορταλάς.



4. Οι «αυτοκτονικές» τάσεις της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Αθλέτικ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την Ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά με τις τελευταίες εμφανίσεις που πραγματοποιεί βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στον ίδιο της τον εαυτό.

Την Κυριακή (28/05) υποδέχθηκε στο Σαν Μαμές την τελευταία και ήδη υποβιβασμένη Έλτσε. Με νίκη θα έμενε μόνη στην 7η θέση διεκδικώντας με αξιώσεις ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αντί να καταφέρει να πάρει μία άνετη επικράτηση όπως προβλεπόταν, ο (παλιός μας γνώριμος) Λούκας Μπογέ την «πλήγωσε» στο 90+2’. Με την ήττα αυτή έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα τριών βαθμών από την έτερη  διεκδικήτρια του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου Οσασούνα.   




5. Η βαθμολογική «ανάσα» της Κάντιθ και… μπελάδες για την Θέλτα

Η Θέλτα πριν μερικές εβδομάδες δεν θα έμπαινε καν στην συζήτηση για την «μάχη» της παραμονής. Πλέον μετά από ένα σχεδόν ατελείωτο «ντεμαράζ» κακών αποτελεσμάτων ο κίνδυνος είναι ορατός.

Η ήττα από την Κάντιθ ήρθε για να προστεθεί σε ένα σερί 11 αγώνων με μόλις μία νίκη.

Η Θέλτα βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την «κόκκινη ζώνη» ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

Η Κάντιθ από την άλλη πλευρά με το σπουδαίο αυτό τρίποντο κατάφερε να βρεθεί σε μία απόσταση ασφαλείας από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.



6. Ταξίδι στα «αστέρια» παρά την ήττα για την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Μπορεί η Ατλέτικο Μαδρίτης να κέρδισε με 2-1 στο Μετροπολιτάνο όμως η Σοσιεδάδ εξασφάλισε με κάθε επισημότητα την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League. Με την Βιγιαρεάλ να χάνει εκτός έδρας από την Ράγιο Βαγιεκάνο (2-1) η Ρεάλ Σοσιεδάδ επανέρχεται στην διοργάνωση των «αστέρων» μετά από την σεζόν 2013/14.

Η απουσία ήταν μεγάλη και πολυετής, όλα αυτά πλέον όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Μία αναμέτρηση στην οποία όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, οι μεν νίκησαν και οι δε πήραν μια πολυπόθητη πρόκριση.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0