Football Talk

La Liga: Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ, νίκες παραμονής για Χετάφε και Κάντιθ (video)

La Liga: Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ, νίκες παραμονής για Χετάφε και Κάντιθ (video)

Συναρπαστική αποδείχθηκε η προτελευταία αγωνιστική της La Liga, με την «μάχη» της παραμονής να συνεχίζεται. Η Εσπανιόλ υποβιβάστηκε και μαθηματικά, η Χετάφε και η Κάντιθ πήραν… ανάσα, ενώ οι Μπιλμπάο και Οσασούνα άφησαν ανεκμετάλλευτο το «δώρο» η μία της άλλης!

Όλα ανοιχτά μέχρι τέλους στην «μάχη» της παραμονής. Η Χετάφε και η Κάντιθ απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού με τις νίκες που πήραν, η Θέλτα έμεινε έναν βαθμό πάνω από την τελευταία 3άδα, ενώ Οσασούνα και Μπιλμπάο ισοβαθμούν στην 7η θέση για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Έλτσε 0-1

 

Η Μπιλμπάο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Έλτσε. Πλησίασε στο γκολ δύο φορές με τον Ινάκι Γουίλιαμς (8’, 23’), αλλά αμφότερες οι προσπάθειες του κατέληξαν λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι, κόντρα στη ροή του ματς, απείλησαν την εστία του Ουνάι Σιμόν στο 28’ με την κεφαλιά του Πέδρο Μπίγκας, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας κράτησε το «μηδέν». Ο Γουίλιαμς εξακολουθούσε να αποτελεί το σημείο αναφοράς των γηπεδούχων, αλλά σπατάλησε άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες, πριν την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος, η κυριαρχία των Βάσκων συνεχίστηκε, με την ποιότητα των ευκαιριών της όμως να μειώνεται συντριπτικά. Ο Έντγκαρ Μπαντία έκανε σημαντική επέμβαση στο σουτ του Ντάνι Βίβιαν στο 54ο λεπτό, ενώ χρειάστηκε να επέμβει και στο σουτ του Μπερενγκέρ (72’).

Τελευταία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 84ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Ραούλ Γκαρσία πέρασε έξω. Παρ’ όλα αυτά, η Έλτσε έκανε τη ζημιά με σκόρερ τον Λούκας Μπογιέ και κατάφερε να φύγει από το «Σαν Μαμές» με τους τρεις βαθμούς.

Αλμερία – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 0-0

 

Σε ένα «εξάποντο» παραμονής, αμφότερες έψαχναν την νίκη, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που την ζήτησαν πιο επιτακτικά. Κατέγραψαν πολλές τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια συγκεκριμένη απειλή για την εστία του Μασίπ.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με την Αλμερία να μετράει 22 τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, όμως μόλις 1.47 xGoals, που αναδεικνύει το πόσο άστοχοι ήταν οι παίκτες του Ρούμπι.

Χετάφε – Οσασούνα 2-1

 

Και οι δύο είχαν τους λόγους τους που επιζητούσαν την νίκη, το ένστικτο της επιβίωσης όμως ήταν αυτό που μίλησε τελευταίο και η Χετάφε πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πίσω στο σκορ μόλις από το 3ο λεπτό, με την κεφαλιά του Τσίμι Άβιλα.

Η ομάδα του Μπορνταλάς βρήκε απάντηση στο 39ο λεπτό, με τον Χουάνμι να μετουσιώνει σε γκολ την εξαιρετική σέντρα του Λουίς Μίλα και να φέρνει το ματς στα ίσια. Στο δεύτερο 45λεπτο η Χετάφε ήταν αυτή που «καιγόταν» για τους τρεις βαθμούς και η επιμονή της μέχρι τέλους της έδωσε την νίκη.

Η πίεση επηρέασε τον Σέρχιο Ερέρα, ο οποίος έκανε ένα τραγικό λάθος, σε σουτ του Χάιμε Μάτα. Δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, με εκείνη να καταλήγει στα δίκτυα.

Βαλένθια – Εσπανιόλ 2-2

 

Η Εσπανιόλ επιχείρησε να «κλέψει» την νίκη στο «Μεστάγια» και βρισκόταν μερικά δευτερόλεπτα από το να τα καταφέρει. Αντ’ αυτού δέχθηκε γκολ στο τέλος και υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 38’, με τον Ντιέγκο Λόπεζ να παίρνει το κοντινό ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα με τον Μόντες, ενώ προηγήθηκαν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με το γκολ του Μπρέιθγουειτ. Η Εσπανιόλ φαινόταν ότι θα κρατηθεί, αλλά δέχθηκε γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, από την εκπληκτική προσπάθεια τους Σάμουελ Ντίας Λίνο και υποβιβάστηκε…

Κάντιθ – Θέλτα 1-0

 

Τεράστια νίκη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τεράστιο βήμα παραμονής, ρίχνοντας στην προτελευταία θέση την Θέλτα. Σε ένα κλειστό παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 31’ και στο 33’, με τις προσπάθειες των Κάρλες Πέρεθ και Μπονγκοντά.

Η Κάντιθ ήταν πιο εύστοχη, με τον Σομπρίνο να εκμεταλλεύεται την πάσα του Εσκαλάντε και να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ευκαιρία του Πασιένσια χάθηκε στο τέλος και η Θέλτα κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0