Football Talk

Νέο στραπάτσο για το Αμβούργο, το γύρισε στο... 99' η Χάιντενχαϊμ και ανέβηκε στη Bundesliga! (video)

Νέο στραπάτσο για το Αμβούργο, το γύρισε στο... 99' η Χάιντενχαϊμ και ανέβηκε στη Bundesliga! (video)

 

Τρομερές σκηνές στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η Χάιντενχαϊμ έχανε με 2-1 από τη Ρέγκενσμπουργκ, το Αμβούργο... πανηγύριζε την άνοδο στην Bundesliga, και εν τέλει όλα ανατράπηκαν, χάρη σε 11 λεπτά καθυστερήσεων…

 Δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί όσα έλαβαν χώρα στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας στην Zweite Liga. Το Αμβούργο είχε κερδίσει με 1-0 εκτός έδρας και οι οπαδοί του πανηγύριζαν την άνοδο στην Bundesliga.

Όλα αυτά ενώ το ματς της Χάιντενχαϊμ βρισκόταν στο 2-1 κατά της. Αυτή όμως έκανε την ανατροπή και κατακτά την πρώτη θέση στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.



Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Από την σεζόν 2017-18, όταν και υποβιβάστηκε το Αμβούργο, κάθε χρόνο προσπαθεί να επιστρέψει στη Bundesliga, αλλά ως στιγμής, πάντα έμενε με την όρεξη. Τερμάτιζε στην 5η θέση ή κοντά στην πεντάδα και δεν τα κατάφερνε, παρουσιάζοντας εικόνα αποσύνθεσης στο φινάλε.

Kαι η ιστορία επαναλήφθηκε, με το Αμβούργο να καταγράφει την 3η του διαδοχική νίκη, η οποία δεν ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει την 2η θέση και την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, για πρώτη φορά μετά από μία πενταετία.

Η ομάδα του Τιμ Βάλτερ έκανε το χρέος της απέναντι στη Σαντχάουσεν, έστω και με το ισχνό 1-0, με τον Ντόμπε να είναι ο «χρυσός» σκόρερ, μόλις στο 3ο λεπτό, χάρη στο πρώτο του γκολ μετά από 2,5 μήνες.

Την ίδια ώρα, η Χάιντενχαϊμ φάνηκε πως θα μείνει στην 3η θέση, καθώς παρότι διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, έμοιαζε να προδίδεται από την ανασταλτική της λειτουργία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Ρέγκενσμπουργκ από τον Οβούσου και παρότι ευνοήθηκε από το αυτογκόλ του Σάλερ, όλα έδειχναν πως αυτό δεν θα ήταν αρκετό, με το σκορ να μένει αναλλοίωτο μέχρι και το 93ο λεπτό.

Όλα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο όμως με 11 λεπτά καθυστερήσεις. Η Χάιντενχαϊμ ισοφάρισε και εν τέλει γύρισε το ματς με τον Κλάιντιενστ στο 99', για να πάρει τη νίκη και την πρώτη θέση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0