Football Talk

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Με τη Γιουβέντους σε γήπεδα και... δικαστήρια για την απευθείας πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Με τη Γιουβέντους σε γήπεδα και... δικαστήρια για την απευθείας πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο!

Γιουβέντους και Σεβίλλη θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των ημιτελικών του Europa League, με τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να στηρίζουν την «Γηραιά Κυρία» αντί της Σεβίλλης που κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης της ερχόμενη χρονιά.    

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος (ΑΕΚ ή Παναθηναϊκός) θα παίξει στα προκριματικά του UEFA Champions League, έχοντας εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους του Conference έστω, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και άλλη ελληνική ομάδα απευθείας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο κάτοχος του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος (ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ) ή εκείνος που θα τερματίσει τρίτος στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Superleague (Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ) έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την παρουσία του σε κάποιο ευρωπαϊκό όμιλο, όμως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της Γιουβέντους στο Europa League!  

Σύμφωνα με τον Media Consultant της UEFA, Ανδρέα Δημάτο, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας θα ευνοηθεί μόνο εάν το φετινό τρόπαιο της διοργάνωσης το κερδίσουν οι «μπιανκονέρι».

Με τη νίκη τους θα εξασφαλίσουν το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της νέας χρονιάς. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι και το να διατηρηθούν στην πρώτη τετράδα της Serie A, γλιτώνοντας τον κίνδυνο της αφαίρεσης βαθμών.     

Αντιθέτως, η Σεβίλλη είναι αυτή που σε περίπτωση που κατακτήσει το Europa League μπορεί να «γκρεμίσει» τα όνειρα των ελληνικών ομάδων.

Οι Ισπανοί που ήδη μετρούν έξι τίτλους στην συγκεκριμένη διοργάνωση, έχουν μπει σε… μπελάδες και κινδυνεύουν να αποκλειστούν και οι ίδιοι από την Ευρώπη, καθώς βρίσκονται πολύ μακριά από την τετράδα της La Liga και δεν πρόκειται μέσω πρωταθλήματος να κερδίσουν την πρόκριση.  

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα σενάρια τα οποία όμως φαντάζουν λιγότερο πιθανά. Ο τρίτος του πρωταθλήματος ή ο κυπελλούχος θα ενοηθούν αν κάποια εκ των Ρόμα ή Λεβερκούζεν φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Europa League με την προϋπόθεση πως βέβαια θα έχουν εξασφαλίσει από την εγχώρια λίγκα τους το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αν δεν υπάρξει κάποια από τις παραπάνω θετικές εξελίξεις μέσω Europa League, τότε η μοναδική ελπίδα για να ευνοηθεί το ελληνικό στοχείο του είναι μέσω Conference League. Και αυτή προβλέπει την Φιορεντίνα να κατακτήσει την εφετινή διοργάνωση και μερικές ημέρες νωρίτερα να έχει κατακτήσει και το Coppa Di Italia κόντρα στην Ιντερ.

Αναλυτικά η δημοσίευση του κυρίου Δημάτου, πρώην υπευθύνου επικοινώνιας στην ΑΕΚ.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0