Football Talk

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: «Αφεντικό» στο... πεδίο μάχης του Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: «Αφεντικό» στο... πεδίο μάχης του Γεώργιος Καραϊσκάκης!
Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής νικήτρια ήταν η ΑΕΚ (23/04, 3-1)! Σε έναν αγώνα με πολλές φάσεις, γκολ και ένταση οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με το «τρίποντο» από την έδρα του Ολυμπιακού, κάνοντας κι επισήμως την υπόθεση-πρωτάθλημα «χορό για δύο».

ΑΕΚ και Ολυμπιακός «κονταροχτυπήθηκαν» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στην 5η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League με την «Ένωση» να φεύγει από το Φάληρο με το πολυπόθητο τρίποντο (23/04, 3-1).

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, αλλά εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με «άδεια» χέρια. Σοβαρά επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης, με «ντου» οπαδών και φωτοβολίδες. Έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Η «Ένωση» μπήκε με φόρα στον αγώνα και προηγήθηκε νωρίς και ήλεγχε το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες επανήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο πιο δυναμικοί και ισοφάρισαν ενώ είχαν και ευκαιρίες για να φέρουν «τούμπα» το ματς. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ και να πάρει μία σπουδαία νίκη, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, πλάι στον Παναθηναϊκό.


1ο ημίχρονο 

Δυναμικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Χατζισαφί βρήκε τον Ελίασον μέσα στην περιοχή ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση με τον Πασχαλάκη να αποκρούσει εντυπωσιακά. 

Το γκολ εν τέλει ήρθε, πριν την συμπλήρωση 10λεπτών. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε το ένα-δύο με τον Τσούμπερ και ο Σέρβος «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη από κοντινή απόσταση για το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό.

Στο 21ο λεπτό ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδιωξε εντυπωσιακά την «κανονιά» του Πινέδα έξω από την περιοχή. 

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφηναν το «πόδι από το γκάζι» και στο 27ο λεπτό ο Τσούμπερ έχασε μοναδική ευκαιρία. Μετά από εξαιρετικές εναλλαγές της μπάλας μεταξύ των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ ο Ελβετός βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

2ο ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Εμβιλά ήταν «ανενόχλητος» έξω από την περιοχή της ΑΕΚ αλλά δεν μπόρεσε να στοχεύσει σωστά με την μπάλα να περνάει απευθείας άουτ. 

Η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον «συνήθη ύποπτο» στο 54ο λεπτό. Ο Μπακαμπού εκμεταλλεύτηκε την κόντρα από την σέντρα του Βρουσάι και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1. 

Στο 75ο λεπτό ο Μουκουντί παραλίγο να γίνει ένας απρόσμενος «ήρωας». Ο Άμραμπατ έκανε μία εξαιρετική κάθετη στον Καμερουνέζο αμυντικό, αλλά αυτός ηττήθηκε στο τετ-α-τετ από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Το γκολ ήρθε τελικά για την ΑΕΚ από τα «έντεκα βήματα». Ο Λιβάι Γκαρσία δεν άφησε ανεκμετάλλευτο κερδισμένο πέναλτι του Βίντα και στο 82ο λεπτό έκανε το 2-1

Η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι στο 90+1’ με τρομερή ενέργεια του Μάνταλού. Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά απεύφηγε έναν αμυντικό με προσποίηση και μετά κρέμασε τον Πασχαλάκη για το 3-1.


Ο MVP

Ο Ορμπελίν Πινέδα. Έχει «καταπιεί» πολλά χιλιόμετρα, κινούσε τα νήματα για την ΑΕΚ και παρότι δεν σκόραρε, ήταν ο πολυτιμότερος της «Ένωσης».


Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο σουτ του Πινέδα στο 21ο λεπτό. Ένα γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο, ίσως είχε «τελειώσει» το ματς από νωρίς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ρέαμτσουκ, Μπα, Σισέ, Ρόντινεϊ, Φορτούνη, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ, Βαλμπουενά, Μπακαμπού

ΑΕΚ (Μάτιας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τζούμπερ, Γκαρσία

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0