Football Talk

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ούτε το αήττητο τεσσάρων μηνών δεν της έβαλε... φρένο!

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ούτε το αήττητο τεσσάρων μηνών δεν της έβαλε... φρένο!
Η πορεία της Μπαρτσελόνα προς την κατάκτηση της La Liga δεν έχει... στάσεις! «Πήρε» το μεγάλο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής, επικρατώντας της Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 1-0 (23/04), της «έσπασε» το αήττητο και επανέφερε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο -11 από την κορυφή.
Ο τίτλος στη La Liga δεν... χάνεται για την Μπαρτσελόνα! Τα «δώρα» από το σύνολο του Τσάβι τελείωσαν στην 30η αγωνιστική, αφού μετά από δύο λευκές ισοπαλίες στο ισπανικό πρωτάθλημα, επέστρεψε εμφατικά στις νίκες, επικρατώντας της αήττητης από τις 8 Ιανουαρίου του 2023, Ατλέτικο Μαδρίτης, με σκορ 1-0 (23/04).

Ο Φεράν Τόρες σημείωσε το «χρυσό» γκολ (44') και επανέφερε την απόσταση των 11 βαθμών από τη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα, Ρεάλ Μαδρίτης, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «μπήκε» με ορμή στην αναμέτρηση και μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα, «άγγιξε» το γκολ με τον Αντουάν Γκριεζμάν. Το σουτ που εξαπέλυσε, όμως, στο 1ο λεπτό, «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα γλύτωσε μεν από το δοκάρι στη συγκεκριμένη φάση, αλλά και όταν κλήθηκε να επέμβει, ήταν σε ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 35ο λεπτό, ο Γκριεζμάν απείλησε και πάλι, παίρνοντας ένα... ριμπάουντ εντός περιοχής. Ωστόσο, ο Τερ Στέγκεν αντέδρασε άμεσα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Εν τέλει, ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον οποίο, αυτός που δεν σκοράρει, δέχεται γκολ, επιβεβαιώθηκε.

Στο 44' ο Ραφίνια βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Φεράν Τόρες, που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Όμπλακ, «γράφοντας» το 1-0.

Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση στα εναπομείναντα λεπτά, ενώ λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο γκολ, τόσο στο 62', μετά από σουτ του Πέδρι, όσο και στο 72', όταν ο Όμπλακ απέκρουσε την προσπάθεια του Ραφίνια.

Κανείς τους δεν τα κατάφερε, ο Λεβαντόφσκι αποφάσισε να μην... σπάσει την μπάλα στον Ραφίνια στο 76' και κάπως έτσι, το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ του μεγάλου ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της La Liga, δίνοντας τέλος στο αήττητο σερί τεσσάρων -και πλέον- μηνών, που «έτρεχαν» οι Μαδριλένοι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Αλόνσο (61' Γκαρσία), Μπαλδέ, Ντε Γιονγκ (79' Κεσί), Μπουσκέτς, Γκάβι, Ραφίνια (90+1' Φάτι), Τόρες (61' Πέδρι), Λεβαντόφσκι.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο (79' Ρεγκιλόν), Καράσκο, Ντε Πολ, Βίτσελ (59' Μοράτα), Λεμάρ (67' Σαούλ), Κορέα (59' Μπάριος), Γκριεζμάν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0