Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 28ης αγωνιστικής της La Liga: Ρεάλ Μαδρίτης ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, Βαλένθια σε... μπελάδες (video)

Οι 5+1 στιγμές της 28ης αγωνιστικής της La Liga: Ρεάλ Μαδρίτης ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, Βαλένθια σε... μπελάδες (video)
Το «απόσταγμα» της 28ης αγωνιστικής της La Liga. Η απότομη προσγείωση της Ρεάλ Μαδρίτης, η καυτή ανάσα της Ατλέτικο και δύο ιστορικές ομάδες, που «φλερτάρουν» με τον υποβιβασμό.
Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Χιρόνα (10/04, 22:00) «κλείνει» το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της La Liga, αλλά με τους «μπλαουγκράνα» στο +12, χωρίς καν να έχουν παίξει, τα... σπουδαία βρίσκονται από τη δεύτερη θέση και κάτω.

Το BN Sports συγκέντρωσε τα σημαντικότερα γεγονότα της 28ης «στροφής» της La Liga, από τα οποία είτε βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τα ματς που έπονται, είτε «δικαιολόγησαν» την έως τώρα κατάσταση για αρκετές ομάδες.

1.Ρεάλ Μαδρίτης: Από το ζενίθ στο ναδίρ και η 2η θέση σε κίνδυνο

Μόλις τρεις ημέρες χρειάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, για να βρεθεί από τον «παράδεισο» του 4-0 στην έδρα της Μπαρτσελόνα, στο «σοκ» της ήττας με 3-2 (08/04) από τη Βιγιαρεάλ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το συγκεκριμένο ματς, σε άλλη περίπτωση ίσως ήταν απλώς ένα «καμπανάκι».

Με την Ατλέτικο, όμως, να «περνά» από την έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο, έγινε... πρόβλημα!

2.Δύο λεπτά ήταν αρκετά, για την Ατλέτικο Μαδρίτης

Το δίλεπτο «ξέσπασμα» της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο εξασφάλισε μία σπουδαία νίκη. Δεν είναι τόσο το βαθμολογικό διακύβευμα της 2ης θέσης, όσο της συνέχειας ανατροπής ενός αρνητικού κλίματος τη φετινή σεζόν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μόλις μία ήττα εντός του 2023 και τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Ο αποκλεισμός από το Copa Del Rey δεδομένα «πόνεσε», αλλά γι' αυτό υπάρχει ο στόχος της 2ης θέσης: για να... εκδικηθεί, έστω και χωρίς «χειροπιαστό» αντίκρισμα, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

3.Βαλένθια - Εσπανιόλ κι επισήμως σε μπελάδες

Μηδέν στα... δύο για Βαλένθια και Εσπανιόλ και κάπως έτσι, δύο από τις ιστορικότερες ομάδες στη φετινή La Liga, βρίσκονται με την «πλάτη» στον τοίχο.

Αμφότερες με 27 βαθμούς εντοπίζονται στη ζώνη του υποβιβασμού και έχουν 10 αγωνιστικές μπροστά τους, για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Με την έως τώρα εικόνα τους, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει τόσο εύκολο κι ένας υποβιβασμός, ακόμα και για τέτοια μεγέθη, δεν είναι πάντα διαχειρίσιμος.

Άλλωστε, υπάρχει και το παράδειγμα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αν θέλουν να δουν στην πράξη, πόσο δύσκολη είναι μια «επιστροφή».

4.Ρεάλ Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ, για μία θέση στα «αστέρια»

Η μία έκανε το χρέος της, η άλλη έκανε το... θαύμα της. Τόσο η νίκη της Σοσιεδάδ απέναντι στη Χετάφε, όσο κι αυτή της Βιγιαρεάλ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, έδωσαν από τρεις βαθμούς και η μεταξύ τους «κούρσα», για την κατάληψη της 4ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα και κατά συνέπεια, της «εξόδου» στο Champions League, καλά κρατεί.

Κι όπως φαίνεται, στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν περισσότερο θα ενταθεί η προσπάθεια, παρά θα ξεκαθαρίσει το «τοπίο».

5.Θέλτα από... ατσάλι, αδιόρθωτη Σεβίλλη

Η Σεβίλλη έδειχνε έτοιμη να «γευτεί» τη χαρά της νίκης για δεύτερη σερί αγωνιστική, παρότι βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες από το 19ο λεπτό. Προηγήθηκε στο 43', πήρε προβάδισμα «ασφαλείας» στο 81', αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά (89', 90+3') πέταξε στα... σκουπίδια την προσπάθειά της.

Η εικόνα μίας ολόκληρης σεζόν, σε ένα μόνο ματς και κάπως έτσι, για ακόμα μία φορά πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, παρά στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Bonus: Η Έλτσε δεν «έμαθε» από την Αλμερία

Ούτε τώρα. Κι ας προηγήθηκε, η Έλτσε δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο της «τρίποντο» μετά τις 4 Μαρτίου. Ο υποβιβασμός μοιάζει δεδομένος εδώ και καιρό, αλλά καθώς φαίνεται, η «παρέα» των Πόνσε και Μπογέ, θα πέσει αμαχητί.

Η αγωνιστική υπέρβαση δεν έγινε ποτέ. Ποια θα ήταν αυτή; Νίκες όπως της Αλμερία επί της Βαλένθια. Έτσι ναι, μπορείς να ελπίζεις.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0