Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 29ης αγωνιστικής της Serie A: Η Μπολόνια που αξίζει να «ονειρεύεται» και η Λάτσιο που «βγάζει μάτια» (video)

Οι 5+1 στιγμές της 29ης αγωνιστικής της Serie A: Η Μπολόνια που αξίζει να «ονειρεύεται» και η Λάτσιο που «βγάζει μάτια» (video)

«Σούπερ» διπλό της Μπολόνια στο Μπέργκαμο που κρατάει ολοζώντανες τις ελπίδες της για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο και η Λάτσιο που δεν «ξεκολλάει» από την 2η θέση. Οι στιγμές της 29ης αγωνιστικής της Serie A που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις. 

Ολοκληρώθηκε η 29η αγωνιστική της Serie A, με τις ομάδες να δίνουν την δική τους μάχη για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο (καθώς τον πρωταθλητή τον ξέρουμε ήδη), ενώ στον… «πάτο» της βαθμολογίας τίποτα δεν θα πρέπει ακόμα να θεωρείτε δεδομένο.

Η Ίντερ συνεχίζει να «απογοητεύει», η Λάτσιο «χτίζει» χαρακτήρα και η Μπολόνια δεν βάζει «ταβάνι στα όνειρα» της. Ενώ επιπλέον η Κρεμονέζε θέλει να ξεκινήσει την δική της αντεπίθεση για να «σώσει» την κατηγορία.

Αυτή είναι η «επίγευση» που μας άφησε η 29η αγωνιστική της Serie A, μέσα από τις 5+1 μεγαλύτερες στιγμές της.

Συνεχίζει η κατρακύλα των «νερατζούρι»

Για άλλη μία αγωνιστική η Ίντερ έμεινε μακριά από το τρίποντο. Οι «νερατζούρι» έχουν αφήσει εδώ και καιρό τα όνειρα για τίτλο (καθώς η Νάπολι δεν δίνει περιθώρια αμφισβήτησης), αλλά πλέον υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μέχρι και το Champions League. Μετά τις ήττες από Σπέτσια, Φιορεντίνα και Γιουβέντους ήρθε και η ισοπαλία 1-1 με την Σαλερνιτάνα για να «δέσει το γλυκό». Η Ίντερ μετά τα τελευταία αποτελέσματα έχει κατρακυλήσει στην 5η θέση και αν δεν «σοβαρευτεί» θα πρέπει να χαιρετίσει την διοργάνωση των αστέρων για του χρόνου. Η Σαλερνιτάνα από την άλλη πλευρά πήρε ένα σημαντικό βαθμό για την οικονομία του πρωταθλήματος με τρομερό γκολ του Καντρέβα στην εκπνοή του παιχνιδιού και με έναν ακόμη πιο τρομερό Οτσόα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Επιστροφή στην κανονικότητα έστω και… με δόση τύχης  

Μετά την δυνατή «σφαλιάρα» της προηγούμενης αγωνιστικής και την εντός έδρας 4αρα από την Μίλαν, η Νάπολι επανήλθε στις νίκες με αρκετή δόση τύχης. Με το σκορ να είναι στο 1-1 και τους Ναπολιτάνους να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες που μας έχουν συνηθίσει όλη την σεζόν, εμφανίστηκε ως «από μηχανής Θεός» ο Γκάλο για να στείλει με ευφάνταστο τρόπο την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του. Η άτυχη στιγμή του αμυντικού της Λέτσε έδωσε την νίκη στους προσεχώς πρωταθλητές Ιταλίας και βάζει σε «μπελάδες» την ομάδα του μετά την 6η διαδοχική της ήττα. 

Άδοξο τέλος σε ένα μεγάλο σερί

Απρόσμενη ισοπαλία εντός έδρας για την Φιορεντίνα απέναντι στην Σπέτσια. Με τους «Βιόλα» να βρίσκονται σε «δαιμονιώδη» φόρμα μετρώντας εννέα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός των συνόρων, το εμπόδιο της Σπέτσια φαινόταν τουλάχιστον εύκολο. Οι φιλοξενούμενοι όμως παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό χώρο με την Φιορεντίνα να μην μπορεί να κάμψει την αντίσταση της και το τελικό 1-1 να αφήνει δυσαρεστημένους του οπαδούς στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Το όνειρο για την Ευρώπη καλά κρατεί

Αν έλεγε κανείς στην αρχή της χρονιάς πως η Μπολόνια θα κυνηγάει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο στο τέλος της σεζόν, θα τον περνάγανε λογικά για «τρελό». Κάτι τέτοιο όμως πλέον δεν είναι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα καθώς μετά το σπουδαίο διπλό με 2-0 στο Μπέργκαμο μένει μόλις πέντε βαθμούς μακριά από την 6η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa Conference League. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» η Αταλάντα βλέπει τα εισιτήρια του Champions League να απομακρύνονται επικίνδυνα. Ίσως η ήττα αυτή λειτουργήσει σαν «ηλεκτροσόκ» για την ομάδα του Γκασπερίνι και επανέλθει στις εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει στην αρχή της σεζόν.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε (περιέργως) από τις κατά τεκμήριο χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Σαμπντόρια και Κρεμονέζε έπαιζαν το τελευταίο τους «χαρτί» στην Γένοβα για να παραμείνουν στην κατηγορία, με το τελικό 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων να δίνει (πιθανόν) την «χαριστική βολή» στους Γενοβέζους. Τρομερή ανατροπή για την Κρεμονέζε με δύο γκολ από το 85’ και μετά, της επιτρέπει να ελπίζει ακόμα στο «θαύμα» της παραμονής.

Λατσιάλι για… μεγάλα πράγματα

«Στρογγυλοκάθεται» για τα καλά πλέον η Λάτσιο στην δεύτερη θέση της Serie A πίσω μόνο από την (σχεδόν πρωταθλήτρια) Νάπολι. Οι «πρωτευουσιάνοι» απέναντι στην Γιουβέντους των πολλών προβλημάτων όπου έψαχνε αντίδραση, έδειξε χαρακτήρα και με τρομερό Τζακάνι με γκολ και ασίστ στο παιχνίδι επικράτησε 2-1 με το «Ολίμπικο» να σείεται. Η Λάτσιο δείχνει να καπαρώνει ένα εισιτήριο για τα αστέρια με την Γιουβέντους να βρίσκεται στην 7η θέση έξω από όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0