Football Talk

Ελλάδα - Λευκορωσία 1-1: Κακή πρεμιέρα, αρνητικό αποτέλεσμα!

Ελλάδα - Λευκορωσία 1-1: Κακή πρεμιέρα, αρνητικό αποτέλεσμα!

Δεν εξελίχθηκε ιδανική η πρεμιέρα της U-21 για την Ελλάδα απέναντι στην Λευκορωσία, με τους διεθνείς μας να μένουν στο 1-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με φόντο την τελική φάση του EURO το 2025.

Η U-21 της Ελλάδας προηγήθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με υπέροχο γκολ του Χρήστου Τζόλη στο 11', αλλά η οι Λευκορώσοι πήραν τον εκτός έδρας βαθμό με την ισοφάριση του Κασαράμπ στο 52', στην ελληνική πρεμιέρα των προκριματικών για το Euro U-21 το 2025.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο στην πρεμιέρα των προκριματικών για το EURO 2025; Στο 7ο λεπτό και λίγα δευτερόλεπτα μετά το άστοχο σουτ του Μεταξά, ο Κίτσος έκανε λάθος, ο Ρίλατς πήρε την μπάλα, τη γύρισε στον Καρπίτσκι ο οποίος από πλεονεκτική θέση είδε το πλασέ να σταματάει στο δοκάρι του Τζολάκη.

Αυτή η φάση αφύπνισε την Ελλάδα και έτσι έφτασε στο γκολ, στο 11ο λεπτό, χάρη τον Χρήστο Τζόλη. Ο νεαρός εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Σουρλή, έκανε το πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Επρόκειτο για το 3ο γκολ του Τζόλη με την U-21 σε τέσσερις εμφανίσεις, την στιγμή ο επιθετικός της Νόριτς μετρά δύο γκολ τις τελευταίες 40 ημέρες αθροιστικά, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να μας δώσει τη νίκη, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και για πρώτη φορά στην ιστορία τους πήραν τον ένα βαθμό σε μεταξύ μας αναμέτρησή, την στιγμή που δεν είχαν σκοράρει απέναντί μας από το… 2011!

Ελλάδα: Τζολάκης, Τουρκοχωρίτης (56΄ Ζούγλης), Κίτσος, Παναγιώτου, Μεταξάς, Κουρφαλίδης (68΄ Τζαβίδας), Τζόλης, Κρυπαράκος (56΄ Κατσουλίδης), Σουρλής (80΄ Λιάτσος), Κοσίδης (56΄ Νιάρχος), Χρυσόπουλος

Λευκορωσία: Κοζάκεβιτς, Σκίμπσκι, Κάζαραμπ, Γιακούσεβιτς, Κάλινιν, Ντουσέοβσκι (85΄ Κουζνέτσοβ), Ντεμτσένκο (52΄ Κοβάλεβιτς), Ζίνοβιτς, Καρπίτσκι (64΄ Ρόβντο), Μπαρκούσκι (64΄ Λατίκοβ), Ρίλατς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0