Football Talk

Βόρεια Ιρλανδία - Φινλανδία 0-1: Απόδραση... χρυσάφι, χάρις την έμπνευση του Λουντ! (video)

Βόρεια Ιρλανδία - Φινλανδία 0-1: Απόδραση... χρυσάφι, χάρις την έμπνευση του Λουντ! (video)
Η Φινλανδία πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία (26/03, 1-0) με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, να είναι προϊόν έμπνευσης του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ.
Ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Φινλανδίας επί της Βόρειας Ιρλανδίας (26/03, 1-0), έστω κι αν δεν σκόραρε ή δεν του καταλογίστηκε κάποια ασίστ.

Η μαγική ενέργεια του Ρόμπιν Λουντ «έφερε» το μοναδικό γκολ του ματς στο 28ο λεπτό, το οποίο πέτυχε ο Κάλμαν και ως δημιουργός του «λογίζεται» ο Πούκι.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, επιβεβαιώνοντας ένα «χρυσό τρίποντο» για τους Σκανδιναβούς, που πλέον, έχουν ίσους βαθμούς με τη Δανία, το Καζακστάν και τη Βόρεια Ιρλανδία, παρά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής στο πλαίσιο του 8ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόρεια Ιρλανδία (Μάικλ Ο'Νιλ): Πίκοκ Φάρελ, Μπράντλεϊ, Μπάλαρντ (50' Μαγκένις), Κάθκαρτ, Μπράουν, Τσαρλς, Λιούις, ΜακΝερ, Γουάσινγκτον 69' Γουάιτ), Τόμσον (79' Σαβίγε), Τσαρλς (79' Πράις).

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Άλχο (86' Τέιλορ), Βαϊσάνεν, Ιβάνοφ, Γένσεν (52' Πέλτολα), Σουχόνεν (70' Σοΐρι), Λουντ, Καμάρα, Σούλερ, Κάλμαν (86' Πογιάνπαλο), Πούκι (70' Φορς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0