Football Talk

Ιταλία με... άρωμα Αργεντινής: Ο Ρετέγκι συνεχίζει την παράδοση που κρατάει από τη «χρυσή» δεκαετία του 30'!

Ιταλία με... άρωμα Αργεντινής: Ο Ρετέγκι συνεχίζει την παράδοση που κρατάει από τη «χρυσή» δεκαετία του 30'!
Ο πρώτος σκόρερ του Αργεντίνικου πρωταθλήματος, Ματέο Ρετέγκι, θα κάνει τη παρθενική του εμφάνιση με την εθνική Ιταλίας και γίνεται ο 24ος Ιταλο-αργεντινός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με τη «σκουάντρα ατζούρα».
Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η επιλογή του προπονητή της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, να καλέσει στην αποστολή για τα προκριματικά του Euro τον γεννημένο, μεγαλωμένο και αναδειγμένο στην Αργεντινή, Ματέο Ρετέγκι.


Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του Αργεντίνικου πρωταθλήματος με τη φανέλα της Τίγρε (δανεικός από τη Μπόκα), ο οποίος έχει αποκτήσει ιταλική ιθαγένεια λόγω ριζών από τη πλευρά της μητέρας του. Ο 22χρονος Ρετέγκι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σήμερα (23/3, 21:45) κόντρα στην Αγγλία και θα γίνει ο 24ος Ιταλός διεθνής, με καταγωγή από τη Νοτιαμερικάνικη χώρα.

Να ακολουθήσει τα... χνάρια του Καμορανέζι και όχι των Οσβάλντο, Λεντέσμα και Βάσκεζ!

camoranesi.jpg

Πιο πρόσφατες ανάλογες περιπτώσεις αποτελούν οι Φράνκο Βάσκεζ (2015), Γκάμπριελ Παλέτα (2014), Εζέκιελ Σκελότο (2012), ο πρώην «πράσινος» Κριστιάν Λεντέσμα (2010), αλλά και ο... τρελό-Οσβάλντο (2011-14).

Ωστόσο, κανείς εξ αυτών δε κατάφερε να... στεριώσει στη «σκουάντρα ατζούρα» και να αφήσει το δίκό του στίγμα, όσο ο Πρωταθλητής Κόσμου 2006, Μάουρο Καμορανέζι με 7 «γεμάτα» χρόνια παρουσίας στην Εθνική Ιταλίας.


Η Αργεντίνικη φουρνιά που έφερε τα δύο πρώτα Μουντιάλ στην Ιταλία!

Italy's soccer team coach Vittorio Pozzo, surrounded by his players, holds aloft the Jules Rimet Cup,after Italy won the World Cup Final, in Colombes Stadium, Paris, France, June 19, 1938. Italy defeated Hungary by four goals to two in the final. (AP Photo)

Έντονο ήταν το λατινοαμερικάνικο στοιχείο και στη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία του 1934 και 1938. Σε αυτό το διάστημα 5 Αργεντινο-θρεμμένοι αποτέλεσαν πρωταγωνιστές στις επιτυχίες της «σκουάντρα ατζούρα».

Ο λόγος για τους Όρσι, Τσεζαρίνι, Μόντι, Ντεμαρία και Γκουαίτα.


Ο παίκτης-θρύλος που έπαιξε και για τους δύο!

2020550972.jpg

Ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών της δεκαετίας του 50' και του 60΄ με θητεία σε Γιουβέντους, Νάπολι και Ρίβερ Πλέιτ, ο Ομάρ Σιβόρι, ο οποίος είχε ψηφιστεί και ως ο 36ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα!

Ο Σιβόρι αγωνίστηκε 19 φορές με την «αλμπισελέστε» και άλλες 9 με την Ιταλία, σκοράροντας ισάριθμες φορές (9) και για τις δύο χώρες.

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0