Football Talk

Ο Οζίλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο! (video)

Ο Οζίλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο! (video)
Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/3) ο Μεσούτ Οζίλ, με τον Γερμανό να γνωστοποιεί αυτή του την απόφαση στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media!
Η απόφαση που κανείς δεν περίμενε "έσκασε" το μεσημέρι της Τετάρτης (22/3). Ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο. Ο Τούρκος με γερμανικό διαβατήριο ανέβασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media μια δημοσίευση που στεναχώρησε πολλούς φίλους του (και όχι μόνο)!

«Μετά από αρκετή σκέψη ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είχα το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για σχεδόν 17 χρόνια και τώρα νιώθω ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες υπέφερα από αρκετούς τραυματισμούς , έτσι έγινε κατανοητό πως πρέπει να αφήσω τη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου.

Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι με αξέχαστες στιγμές και συναισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους μου - Σάλκε, Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπασάκσεχιρ- καθώς και τους προπονητές που με πίστεψαν, και φυσικά τους συμπαίκτες με τους οποίους γίναμε φίλοι.

Ειδικά ευχαριστώ τα μέλη της οικογένειάς μου και τους κοντινούς μου φίλους. Ήταν μέρος αυτού του ταξιδιού από την πρώτη μέρα και μου έδιναν τόση αγάπη και στήριξη, τόσο στις καλές στιγμές όσο και στις κακές.

Ευχαριστώ και όλους εσάς τους φανς μου, που μου δείξατε τόση μεγάλη αγάπη ανεξαρτήτως των συνθηκών και ασχέτως της ομάδας την οποία αντιπροσώπευα.

Τώρα είμαι έτοιμος για οτιδήποτε έρθει σε εμένα, την γυναίκα μου Αμινέ και τις δύο όμορφες κόρες μου, Έντα και Ελα - αλλά να είστε σίγουροι πως θα ακούτε για εμένα από καιρό σε καιρό στα social media μου!» έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Οζίλ.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2023, στην ήττα της Μπασάκσεχιρ από την Καϊσερισπορ με 1-0, όταν αγωνίστηκε για 45 λεπτά.

Τελείωσε την καριέρα του με 645 συμμετοχές, 114 γκολ και 222 ασίστ σε συλλογικό επίπεδο, στο οποίο πανηγύρισε τέσσερα FA Cup, 2 Community Shield, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και ένα Γερμανίας, καθώς και ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Με την εθνική ομάδα της Γερμανίας συμμετείχε σε 92 αγώνες, σκόραρε 23 φορές και μοίρασε 40 ασίστ, ενώ φυσικά πανηγύρισε και το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Παρακάτω θυμηθείτε το συγκλονιστικό γκολ του απέναντι στη Λουντογκόρετς, το 2016:

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0