Football Talk

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ: Ο αξέχαστος πανηγυρισμός που τον έκανε τον πιο μισητό παίκτη στα μάτια των «κανονιέρηδων» (video)

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ: Ο αξέχαστος πανηγυρισμός που τον έκανε τον πιο μισητό παίκτη στα μάτια των «κανονιέρηδων» (video)

Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ ανακοίνωσε πως ήρθε η ώρα να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Αφρικανός επιθετικός έμεινε στην ιστορία ως ο πιο μισητός παίκτης της Άρσεναλ, έπειτα από τον πολύ προκλητικό πανηγυρισμό του στο Έτιχαντ απέναντι στην πρώην ομάδα του, ως παίκτης πλέον της Μάντσεστερ Σίτι.


Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, σε ηλικία 39 ετών αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχοντας διαγράψει μια σπουδαία ποδοσφαιρική πορεία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σημείωσε περισσότερα από 200 γκολ τόσο σε επίπεδο ομάδων, όσο και με την φανέλα της εθνικής του Τόγκο, ενώ παράλληλα υπήρξε ένας από τους πιο καταξιωμένους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης είναι μερικές από της ομάδες - θηρία που ο Αντεμπαγιόρ έχει στο βιογραφικό του.

Ο Τογκολέζος επιθετικός άφησε ιστορία εξαιτίας ενός πανηγυρισμού που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κάνοντάς τον παράλληλα τον πιο μισητό παίκτη στους οπαδούς της Άρσεναλ. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε τους «κανονιέρηδες» στο Έτιχαντ σε μια αναμέτρηση που έληξε με σκορ 4-2 υπέρ τον «πολιτών». Το highlight του αγώνα δεν ήταν άλλο από τον έξαλλο πανηγυρισμό του Αντεμπαγιόρ μπροστά στις κερκίδες των φιλάθλων της Άρσεναλ, ύστερα από γκολ που σημείωσε σε βάρος της πρώην ομάδας του. Ο Αφρικανός επιθετικός έτρεξε όλον τον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στην άλλη μεριά του γηπέδου για να πανηγυρίσει επί τούτου μπροστά στους έξαλλους οπαδούς των Λονδρέζων. Ο ίδιος μάλιστα δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά προέβη συγχρόνως σε μια άκρως προκλητική χειρονομία απέναντι στην κερκίδα των φιλοξενούμενων.

Ο Αντεμπαγιόρ, υπήρξε παίκτης της Άρσεναλ για τρία χρόνια (2006-2009), έχοντας μάλιστα πετύχει 46 γκολ σε μόλις 104 εμφανίσεις. Η προσωπική σχέση που είχε με τον τότε προπονητή της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ, δεν ήταν καθόλου ιδανική καθώς ο Αφρικανός επιθετικός αισθανόταν αδικημένος από την μεταχείριση που λάμβανε από τον Γάλλο θρύλο. Το κλίμα στην ομάδα του Λονδίνου άρχισε να γίνεται «βαρύ» για εκείνον και εν τέλει αποχώρησε το 2009. Μέσα στο ίδιο έτος, ο Αντεμπαγιόρ ανακοινώθηκε ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τον έκανε δικό της έναντι του μη ευκαταφρόνητου ποσού των 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ιστορικός πανηγυρισμός του μπροστά στους οπαδούς της Άρσεναλ, οι οποίοι συνήθιζαν να τον αποδοκιμάζουν και ενώ ήταν ακόμα παίκτης της ομάδας τους, ήρθε να τον καθιερώσει ως την πιο μισητή φυσιογνωμία του συλλόγου. Ο Αντεμπαγιόρ λίγα χρόνια αργότερα, δήλωσε πως η… αυθόρμητη αντίδρασή του έπειτα από το γκολ στο Έτιχαντ, τον έκανε να αισθάνεται ελεύθερος υπογραμμίζοντας πως η στιγμή αυτή έχει γράψει ανεξίτηλα στην μνήμη του. To μόνο σίγουρο είναι πως ο πανηγυρισμός αυτός θα παραμείνει το ίδιο αξέχαστος και στον οποιοδήποτε λάτρη της Premier League.

Η Άρσεναλ πήρε την εκδίκησή της στις 17 Νοεμβρίου 2012, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, με τον Αντεμπαγιόρ, τότε παίκτη της Τότεναμ, να σκοράρει μεν αλλά να βλέπει κόκκινη κάρτα λίγα λεπτά μετά εξαιτίας ενός φάουλ στον Σάντι Καθόρλα.



Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0