Football Talk

Κούντους εναντίον Κόκσου, για την κορυφή της Ολλανδίας

Κούντους εναντίον Κόκσου, για την κορυφή της Ολλανδίας

Άγιαξ και Φέγενορντ, αναμετρώνται στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Eredivisie (19/3, 15:30), με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στους Μοχάμεντ Κούντους και Ορκούν Κόκσου, που πιθανότατα θα καθορίσουν την έκβαση του παιχνιδιού.

Ιστορικά, οι «μάχες» των Άγιαξ και Φέγενορντ πάντα τραβούσαν τα βλέμματα στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Άρνε Σλοτ, «φιγουράρει» στην κορυφή (58 β.), με τον «Αίαντα» (55 β.) να χρειάζεται πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, ώστε να συγκατοικήσουν στην πρώτη θέση της Eredivisie. Μοχάμεντ Κούντους και Ορκούν Κοκσού, πρωταγωνιστές και οι δυο για τις ομάδες τους φέτος, θα είναι αυτοί που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στην πρώτη του «γεμάτη» σεζόν στον Άγιαξ, ο Μοχάμεντ Κούντους, δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών που τα προηγούμενα χρόνια τον είχαν ταλαιπωρήσει και είναι πρώτος σκόρερ του «Αίαντα» στο ολλανδικό πρωτάθλημα (μαζί με τον Μπρόμπι) με 11 γκολ. Έχοντας αγωνιστεί 24 φορές φέτος, κυρίως στα «φτερά» της επίθεσης, καταφέρνει να έρχεται σε κεντρικές θέσεις εκτέλεσης. Αυτό οφείλεται στην αρμονική συνεργασία του με τον Τάντιτς, ο οποίος αν και κεντρικός επιθετικός, κινείται σαν «ψεύτικο εννιάρι». Κάτι που αποτυπώνεται στα «expected goals» του, καθώς σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα της Opta, φτάνουν τα 9.1 σε σύνολο 51 τελικών. Ταυτόχρονα, την φετινή σεζόν, σε 35 συμμέτοχες σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά 18 γκολ και πέντε ασίστ.

οπτα.jpg

Από τους πιο επιδραστικός παίκτες της Eredivisie, ο Ορκούν Κόκσου, αρχηγός της Φέγενορντ, έχει την μεγαλύτερη επιθετική συνεισφορά, στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με την Opta, οι 183 συμμέτοχες του σε τελικές προσπάθειες της ομάδας του, τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα. Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος μέσος, έχει 48 τελικές ο ίδιος, 49 έχουν δημιουργηθεί από αυτόν και έχει συμμετάσχει στο «χτίσιμο» άλλων 86 για την ομάδα του Ρότερνταμ, σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος. Φέτος, ο Κόκσου, σε 34 συμμέτοχες σε όλες τις διοργανώσεις, έχει 12 γκολ και τρεις ασίστ.

opta1.jpg

Μένει να δούμε αν η «κόντρα» Κούντους-Κόκσου έχει νικητή και κατ’ επέκταση δούμε κάποια αλλαγή, στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Γιάννης Νικολόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0