Football Talk

Europa League: «Σφράγισαν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά Λεβερκούζεν, Ρόμα και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Europa League: «Σφράγισαν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά Λεβερκούζεν, Ρόμα και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κέρδισε με 2-0 και στο δεύτερο ματς την Φερεντσβάρος για να προκριθεί στα προημιτελικά του Europa League, την στιγμή που η «συμπατριώτισσά» της, Ουνιόν Βερολίνου αποκλείστηκε μετά το 3-0 στο Βέλγιο από την Σεν Ζιλουάζ. Με... τακτική Μουρίνιο και η Ρόμα είναι στους «8» (0-0 Ρεάλ Σοσιεδάδ). Σε εξέλιξη το θρίλερ στο Λονδίνο, με τις Άρσεναλ και Σπόρτινγκ να οδηγούνται στην παράταση (1-1).

Έγιναν γνωστές τρεις ακόμη ομάδες που θα βρεθούν στα προημιτελικά του Europa Conference League. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν «διπλασίασε» τις νίκες της απέναντι στη Φερεντσβάρος, ενώ η Ρόμα υπερασπίστηκε στο έπακρο το προβάδισμα με 2-0 που είχε απόκτήσει από τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παράλληλα, η Σεν Ζιλουάζ πήρε τη μάχη των... Ουνιόν, καθώς κέρδισε 2-0 την ομάδα του Βερολίνου και μετά το 3-3 στον πρώτο αγώνα πήρε το εισιτήριο για τους «8».

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ήταν το... αουτσάιντερ της σειράς απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, αλλά κατόρθωσε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει την πρόκριση. Οι Βέλγοι μετά το 3-3 στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, υποδέχθηκαν την ομάδα του Φίσερ και επικράτησαν με 3-0, για να «σφραγίσουν» έτσι το εισιτήριο για τους «8».

Οι γηπεδούχοι έψαξαν από νωρίς το γκολ και μόλις στο 7’ είχαν δοκάρι. Η πίεση τους όμως απέδωσε καρπούς στο 18’, όταν ο Αντινγκρά έκλεψε την μπάλα στο ύψος της περιοχή της Ουνιόν και ο Τέουμα που έγινε αποδέκτης της μπάλας «εκτέλεσε» για το 1-0. Στη συνέχεια η Σεν Ζιλουάζ έκανε σωστή διαχείρηση του αγώνα, περιόρισε αρκετά τους φιλοξενούμενους και στο δεύτερο ημίχρονο «τελείωσε τη δουλειά». Συγκεκριμένα, Μπονιφάσε και Αμανί συνεργάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο να διαμορφώνει το 2-0 στο 63’. Η ομάδα του Βερολίνου μάλιστα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς ο Χάμπερερ αποβλήθηκε στο 82’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ οι Βέλγοι έδωσαν θριαμβευτικό τόνο στη νίκη τους με γκολ στο 90+1' από τον Λαπουσάν για το τελικό 3-0.


Σε αντίθεση με την Ουνιόν και την Φράιμπουργκ, η τρίτη γερμανική ομάδα της διοργάνωσης, η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Οι «ασπιρίνες» μετά το 2-0 στην ΜπάιΑρίνα είχαν σαφέστατο προβάδισμα και στη Βουδαπέστη το υπερασπίστηκαν. Η Φερεντσβάρος παρότι είχε ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι, αφού μόλις στο 3’ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Ντιαμπί ήταν αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Οι Ούγγροι είχαν πλέον ένα... βουνό να ανέβουν, αλλά δεν τα παράτησαν. Μάλιστα ο Ανταμά Τραορέ είχε δοκάρι στο 38’ για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο η Μπάγερ ανέβασε ξανά στροφές και μπορεί το γκολ του Φρίμπονγκ στο 53΄ να ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο αυτό του Άντλι στο 81΄ μέτρησε κανονικά. Έτσι, η Λεβερκούζεν προκρίθηκε στα προημιτελικά με δύο νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0).


Στο Σαν Σεμπαστιάν, η Ρόμα... πάρκαρε το λεωφορείο μπροστά στην εστία του Ρούι Πατρίσιο και έφυγαν από την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ με την πρόκριση. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και έτσι αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν που πανηγύρισε στο φινάλε, καθώς είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι 2-0. Βέβαια, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, χωρίς όμως να πετύχουν κάποιο γκολ.

Στον αντίποδα η Ρόμα βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Σμόλινγκ (45+3’), αλλά αυτό ακυρώθηκε για χέρι. Εκεί που μάλιστα η Σοσιεδάδ πίεσε παραπάνω ήταν στο δεύτερο μισό του αγώνα, όπου μάλιστα είχε δοκάρι με τον Οιαρθάμπαλ στο 69’.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0