Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 25ης αγωνιστικής στη La Liga: Με συνδρομή… VAR η Μπαρτσελόνα πριν το Clasico, φινάλε βγαλμένο από ταινία στο Κάδιθ - Χετάφε! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 25ης αγωνιστικής στη La Liga: Με συνδρομή… VAR η Μπαρτσελόνα πριν το Clasico, φινάλε βγαλμένο από ταινία στο Κάδιθ - Χετάφε! (video)

Η 25η αγωνιστική της La Liga έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (Χιρόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης απόψε στις 22:00) και όλοι περιμένουν το… Clasico της ερχόμενης Κυριακής (19/3,22:00) που θα κρίνει οριστικά ( ; ) τον τίτλο, αφού Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισαν με νίκες. Χαμογέλασε παρά τη «γκέλα» η Σοσιεδάδ, τεράστια νίκη για τη Βαλένθια και… θρίλερ με γκολ στο 90+16’ μεταξύ Κάντιθ και Χετάφε!

 

Με νίκες συνέχισαν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει του επερχόμενου Clasico (19/3, 22:00) στο Καμπ Νόου. Έμεινε 4η παρά τη «γκέλα» της η Σοσιεδάδ, σπουδαία νίκη με Κλάιφερτ για τη Βαλένθια και… ματσάρα με ισοφάριση στο 90+16’ μεταξύ Κάδιθ και Χετάφε.

Το BN Sports περνά την 25η στροφή του ισπανικού πρωταθλήματος από… ακτίνες και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Η απόλυτη ειρωνεία: το VAR «έσωσε» τη Μπαρτσελόνα εν μέσω «σκανδάλου Νεγκρέιρα»!

Όπως θα έχετε αντιληφθεί, στην Ισπανία τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον μονοπωλεί το «σκάνδαλο Νεγκρέιρα». Η περιβόητη υπόθεση της δωροδοκίας διαιτητών από πλευράς Μπαρτσελόνα! Και εν μέσω αυτής της κατάστασης, ήρθε το ματς με την Αθλέτικ (12/3) να ρίξει περισσότερο «λάδι στη φωτιά».

Στο νέο Σαν Μαμές η ομάδα του Τσάβι βρήκε γκολ στο 45+3’ με τον Ραφίνια, ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ αλλά ήρθε ο VAR να μετρήσει το γκολ κανονικά. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 87’ ο Ινιάκι Γουίλιαμς ισοφάρισε, αλλά και πάλι το βίντεο έδωσε τη λύση, δείχνοντας πως στην αρχή της φάσης υπήρξε χέρι του Μουνιαίν. Ο Τερ Στέγκεν κράτησε το 1-0 και οι «μπλαουγκράνα» με συνδρομή και από την τεχνολογία έμειναν στο +9 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ανατροπή χωρίς Μπενζεμά και τώρα…όλα για όλα!

Το μεσημέρι του Σαββάτου (11/3) η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξένησε την Εσπανιόλ. Αν και η ομάδα της Καταλονίας προηγήθηκε μόλις στο 8’ με τον Χοσέλου, η «βασίλισσα» απάντησε εμφατικά! Ισοφάριση με Βινίσιους (23’) και… βραζιλιάνικη ανατροπή με Μιλιτάο (39’).

Το τελικό 3-1 υπέγραψε στις καθυστερήσεις ο Ασένσιο με την ομάδα του Αντσελότι να σκέφτεται πλέον… το Καμπ Νόου (φυσικά προέχει η Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα). Εκεί όπου την ερχόμενη Κυριακή (19/3, 22:00) θα τα παίξει «όλα για όλα» με σκοπό να μειώσει στους 6 πόντους τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα. Αν δε τα καταφέρει, μοιάζει αρκετά δύσκολο να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για τον φετινό τίτλο.

Η «μοιρασιά» στο Θεράμικα ευνόησε την…Σοσιεδάδ!

Παρά το γεγονός πως νωρίτερα μέσα στη μέρα (12/3) είχε «γκελάρει» στην έδρα της Μαγιόρκα (1-1) η Ρέαλ Σοσιεδάδ τελικά… χαμογέλασε! Ο λόγος; Το αποτέλεσμα του Θεράμικα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Μπέτις!

https://twitter.com/LaLigaEN/status/1635041973651505152?cxt=HHwWgIDQheSA67AtAAAA

Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και άφησαν στην θέση τους Βάσκους. Στο 38ο λεπτό ο Μπόρχα Ιγκλέσιας έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους αλλά η απάντηση ήρθε στο 55’ όταν και ο Πίνο σκόραρε για το τελικό 1-1. Έτσι, η μεν Βιγιαρεάλ έμεινε και στο -7 από την τετράδα, η δε Μπέτις 5η και στο…τρίποντο από τη θέση που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

Ο Κλάιφερτ δίνει ζωή στις «νυχτερίδες».

Μετά την ήττα στο Καμπ Νόου (1-0, 5/3) από τη Μπαρτσελόνα, η Βαλένθια επέστρεψε στις νίκες. Οι «νυχτερίδες» πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη της παραμονής.

Ο Τζάστιν Κλάιφερτ ήταν ο σκόρερ (74’) στην αναμέτρηση με την Οσασούνα. Ο Ολλανδός εξτρέμ με το γκολ του «έβγαλε» την ομάδα του -στο +1- από την επικίνδυνη ζώνη, όμως η μάχη της παραμονής είναι μεγάλη (απομένουν 13 αγωνιστικές).

Ασύλληπτη ισοφάριση της Χετάφε στο…90+16’!

Κάδιθ και Χετάφε είναι δύο ομάδες που «μάχονται» για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Το βράδυ του Σαββάτου (11/3) τέθηκαν αντιμέτωπες στην έδρα της πρώτης σε ένα παιχνίδι που πήρε… επική τροπή! Ένα ματς με τρία πέναλτι και θρίλερ στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων!

Ο Σομπρίνο έκανε το 1-0 στο 39’, ο Ουνάλ ισοφάρισε στο 61’ όμως το γκολ του Αλκαράθ εννέα λεπτά πριν τα ενενήντα φάνηκε πως θα έδινε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους. Αμ δε! Στο 90+16’ (ναι καλά διαβάσατε) ο Ουνάλ σκόραρε και πάλι (από την άσπρη βούλα) χαρίζοντας έναν σημαντικό βαθμό στην ομάδα της Μαδρίτης που βρίσκεται μόλις κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (18η) με 26 πόντους.

Ο Γκάβι έβαλε το… κεφάλι του εκεί που άλλοι δεν βάζουν ούτε τα πόδια τους!

Θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με τα -ψεύτικα προφανώς- χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν σε αρκετά γήπεδα της Ισπανίας, έχοντας πάνω τους είτε το σήμα της Μπαρτσελόνα, είτε το πρόσωπο του προέδρου της. Ωστόσο, μια συγκλονιστική κίνηση του Γκάβι αξίζει πολύ περισσότερο.

Σε μια… ανύποπτη στιγμή στο ματς του Σαν Μαμές, ο νεαρός χαφ προέβη σε μια πρωτόγνωρη κίνηση. Όντας ξαπλωμένος στον αγωνιστικό χώρο και βλέποντας τη μπάλα να πηγαίνει προς τον Ντάνι Γκαρσία, ο Γκάβι έβαλε το… κεφάλι του με σκοπό να κλέψει τη μπάλα. Έβαλε το κεφάλι του εκεί που άλλοι δε βάζουν ούτε τα πόδια τους.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της:

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0