Football Talk

Europa Conference League: Σκορ πρόκρισης για την Λεχ Πόζναν – «θρίλερ» στην Ελβετία χωρίς νικητή με τέσσερα γκολ

Europa Conference League: Σκορ πρόκρισης για την Λεχ Πόζναν – «θρίλερ» στην Ελβετία χωρίς νικητή με τέσσερα γκολ

Η Λεχ Πόζναν επικράτησε με άνεση απέναντι στην Ντζουργκάρντεν και πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια της, ενώ στην Ελβετία «έβρεξε» γκολ αλλά τα πάντα θα κριθούν στην Σλοβακία, ανάμεσα στην Βασιλεία και την Σλόβαν Μπρατισλάβας.  

Ολοκληρώθηκε σήμερα (09/03) ο πρώτος γύρος της φάσης των «16» για το Conference League. Η Λεχ Πόζναν πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης, η Βασιλεία με την Σλόβαν  έμειναν στο «Χ» όπως και η Γάνδη με την Μπασακσεχίρ, ενώ η Φιορεντίνα έχασε τα πάντα και πήρε μόνο ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Σίβασπορ.

Η Βασιλεία άνοιξε το σκορ με γκολ από τα «αποδυτήρια» απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Αμντουνί πήρε το ριμπάουντ από την ασταθής απόκρουση του Σλοβάκου τερματοφύλακα και έκανε νωρίς το 1-0. Έντονη η εναλλαγή συναισθημάτων στην Ελβετία καθώς ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε για την Σλόβαν στο 17’ αλλά το VAR δεν επικύρωσε το γκολ απευθείας, καθώς η φάση ελεγχόταν για οφσάιτ. Μετά από τρία λεπτά αναμονής οι Σλοβάκοι πανηγύρισαν επιτέλους το γκολ τους με τον διαιτητή να δείχνει σέντρα και το σκορ να γίνεται 1-1. Το προβάδισμα ξανά πήραν οι γηπεδούχοι πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Ζεκίρι να βγαίνει «φάτσα» με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με άψογο τελείωμα να τον νικά για το 2-1. Η Σλόβαν δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 70’ ισοφάρισε για δεύτερη φορά. Ο Βάις σέντραρε προς την περιοχή με τον Αμπουμπακάρι να πιάνει μία εξαιρετική κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Γρήγορο γκολ και για την Μπασακσεχίρ στο Βέλγιο μόλις στο 16ο λεπτό απέναντι στην Γάνδη. Ο Γκούρλερ έκανε την σέντρα προς τον αμαρκάριστο Οκάκα μέσα στην μεγάλη περιοχή και αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 36’. Μετά από μία «αναμπουμπούλα» στην μικρή περιοχή των Τούρκων ο Όρμπαν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Η Λεχ Πόζναν άνοιξε το σκορ απέναντι στην Ντζουργκάρντεν λίγα λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Στο 39ο λεπτό ο Μίλιτς ακούμπησε την μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Περέιρα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Το παιχνίδι κλείδωσε για τους Πολωνούς ο Μαρκουίνσκι στο 82’ όπου έκανε και το 2-0 με υπέροχο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Φιορεντίνα έφτασε στο πρώτο ημίχρονο πολύ κοντά στο γκολ απέναντι στην Σίβασπορ. Στο 11’ με σουτ του Γιόβιτς αλλά και στο 15’ με τον Καστροβίλι, είδε τον Βουράλ να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις και να κρατάει το 0-0. Το γκολ που άξιζαν οι γηπεδούχοι ήρθε από τον Μπαράκ στο 69ο λεπτό. Ο Τσέχος εκμεταλλεύτηκε τις κακές αντιδράσεις των αμυντικών της Σίβασπορ και μέσα από την περιοχή έστειλε αυτήν τη φορά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0