Football Talk

Η ΑΕΚ που διέλυσε στο γήπεδο το θέατρο του παραλόγου και το CAS

Η ΑΕΚ που διέλυσε στο γήπεδο το θέατρο του παραλόγου και το CAS

Σε γήπεδο κανονικό, η ΑΕΚ έπαιξε στα ίσια και τους κέρδισε – Με την κοινή λογική που έχει χαθεί σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά και αθλητικά, όμως τι γίνεται;

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ολοκλήρωσε άλλη μία εκκρεμότητα η ΑΕΚ με τρόπο εξαιρετικό. Πήγε και στο Περιστέρι και κέρδισε και τον Ατρόμητο. Πάτησε κορυφή και προχωράει ήρεμη, σοβαρή και κυρία στη συνέχεια του πρωταθλήματος, με τη συνείδησή της πεντακάθαρη και το μυαλό στο κεφάλι της, όπου στο τέλος της ημέρας έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, εδώ που τα λέμε.

Μετά τα όσα είχαν γίνει στις 5 Φλεβάρη και το γεγονός ότι όλο το σύστημα προσπάθησε να βγάλει την ΑΕΚ… τρελή, επειδή είχε το… θράσος να θέλει να παίξει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με όρους ποδοσφαιρικούς, το ματς αυτό είχε περισσότερο «βάρος» απ’ όσο του αρμόζει. Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, νομικοί και δικαστές με τη στάση τους ουσιαστικά επιβράβευσαν οποιαδήποτε ομάδα είναι ανίκανη να διοργανώσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με βάσει τους νόμους που ισχύουν ΠΑΝΤΟΥ! Τώρα ο Ατρόμητος ή ο… Δήμος Περιστερίου, δεν γνωρίζουμε, κατάφεραν και τα δοκάρια να είναι κανονικά και χαντάκια να μην υπάρχουν στο γήπεδο και οι γραμμές να είναι σωστές και οι μπάλες φουσκωμένες. Ο διαιτητής, αφού εξέτασε σωστά τα πάντα (ακολουθώντας τις οδηγίες όλων των διαιτητών πριν από τους αγώνες παγκοσμίως) έδωσε σέντρα, η ΑΕΚ ήταν εκεί, όπως ήταν και στις 5 Φλεβάρη και μπήκε να παίξει το ματς με όρους και κανόνες σωστούς και απαράβατους!

Με Τσούμπερ, 0-1, και κορυφή! Για να κλείσουμε, προς το παρόν, αυτό το θέμα: Το γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε ξανά ρεζίλι σε όλο τον πλανήτη με τα κοντά δοκάρια τον Φλεβάρη και η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως δεν… φταίει κανείς (!), δεν πρέπει να κλείσει τόσο εύκολα. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να πάει την υπόθεση στο CASκαι να διεκδικήσει εκεί όχι απλά την τιμωρία του Ατρόμητου, αλλά κυρίως τη λογική που σε αυτή τη χώρα, όπως βιώνουμε πλέον όλοι, έχει χαθεί σε όλα τα επίπεδα! Να διεκδικήσει στο CASτην κανονικότητα, ώστε να μην σκεφτεί καμία άλλη ομάδα στο μέλλον να δηλώσει ανικανότητα στο να φτιάξει τα δοκάρια της και να θελήσει να μην γίνει ένας αγώνας την ημέρα που έχει οριστεί, πατώντας στο δεδικασμένο που δημιουργήσαν με το ΑτρόμητοςΑΕΚ του Φλεβάρη. Και το ξαναγράφω: σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τιμωρείται η γηπεδούχος ομάδας παραδειγματικά και το ματς να γίνεται στο μέλλον. Αλλα να υπάρχει τιμωρία. Στην προκειμένη περίπτωση μέχρι και η ΑΕΚ πήγε να βγει… ένοχη! Και τι δεν ακούσαμε! Το κορυφαίο όλων φυσικά είναι ότι «φοβόταν» η ΑΕΚ τον Ατρόμητο… ΟΚ!

Ας μιλήσουμε τώρα για μπάλα, όμως πρέπει, κάποια στιγμή, η λογική να επανέλθει σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Η ΑΕΚ λοιπόν, που «φοβόταν» να παίξει με τον Ατρόμητο στις 5 Φλεβάρη, μπήκε στις… 8 Μάρτη και τον κέρδισε στα ίσια στο κανονικό αυτή τη φορά γήπεδο. Ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Μονότερμα είχε τον Ατρόμητο, ο οποίος όχι μόνο δεν είχε τελική, αλλά δεν πάτησε καν την περιοχή του Αθανασιάδη. Με διπλή ζώνη άμυνας και κοντά τις γραμμές του ο Κόουλμαν προσπάθησε να περιορίσει την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας των παικτών του Αλμέιδα. Δεν το πέτυχε ιδιαίτερα. Ήρθε το γκολ από στημένο με τον Τσούμπερ, είχε η ΑΕΚ κι άλλα δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο (που αν το ματς γινόταν Φλεβάρη με τα κοντά τέρματα, το σουτ του Σιντιμπέ θα ήταν… άουτ), είχε συνολικά 11 τελικές και 71% κατοχή σε 45 λεπτά.

Ήταν λογικό η ομάδα να ρίξει την απόδοσή της στην επανάληψη και να προσπαθήσει ο Ατρόμητος να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Όλα εγιναν φυσιολογικά. Ίσως η ΑΕΚ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα κάποιες στιγμές της, όταν έβρισκε χώρους, ώστε να ερχόταν ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη πιο γρήγορα. Έβγαζαν όμως οι παίκτες μία επιπολαιότητα στην τελική πάσα. Έβγαλε μία κούραση η ΑΕΚ στην επανάληψη. Πνευματική κυρίως. Προσπάθησε να τη διορθώσει ο Αλμέιδα με σωστές αλλαγές, όμως μόνο ο Μάνταλος έδωσε σημαντικές βοήθειες. Η ουσία είναι πως στη μικρή πίεση που δέχθηκε από τον Ατρόμητο αντεπεξήλθε. Ήταν σταθερός και ο Βίντα σήμερα, ήρεμος και ο Μουκουντί. Σούπερ ο Γιόνσον όση ώρα αγωνίστηκε, με τον Δανό να δείχνει σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Ο MVPήταν πάντως ο Σιντιμπέ. Τεράστια κλάση ο Γάλλος, αρχίζει και τη δείχνει στα ματς που παίζει. Δεν έχει τα πνευμόνια του Ρότα για να παίζει σερί αγώνες, όμως θυμίζω έχει βγει ΜVPστα ματς με Παναθηναϊκό τον Γενάρη και Ολυμπιακό στο Κύπελλο! Συν στο Περιστέρι. Θα βοηθήσει στα πλέι οφ με την εμπειρία του και την καλή του αγωνιστική κατάσταση.

Πάει κι αυτό λοιπόν. Έφυγε και το Περιστέρι όπως έπρεπε… Και τώρα Ολυμπιακός την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια. Με νίκη η ΑΕΚ όχι μόνο παραμένει στην κορυφή, όπου είναι και το πιο σημαντικό, αλλά θα τον αφήσει και 9 βαθμούς πίσω… Ο,τι κι αν γίνει όμως στο ντέρμπι την Κυριακή η ΑΕΚ δείχνει ότι θα μπει στα πλέι οφ όπως πρέπει: σοβαρή, με πολλούς παίκτες σε ετοιμότητα, χωρίς έπαρση και με μεγάλη πίστη στις δυνατότητές της, σεβόμενη αντιπάλους και κυρίως τον εαυτό της! Σε όλα αυτά βάλτε και τον κόσμο της που βρήκε τον τρόπο και μπήκε στο… απαγορευμένο Περιστέρι και ήταν στο πλευρό της μόνο με φωνή και τραγούδι. Η ΑΕΚ βγάζει υγεία σε όλα τα επίπεδα… Οδηγός για τη συνέχεια προς το νταμπλ. Και κάτι τελευταίο: Στο 83ο λεπτό ο Γιαννιώτης κάνει έξοδο και χτυπάει σοβαρά άθελά του τον συμπαίκτη του τον Στρούγγη. Η φάση συνεχίζεται και η μπάλα στρώνεται στον Χατζισαφί. Θα μπορούσε να εκτελέσει ο Ιρανός έξω από την περιοχή καθώς ο Γιαννιώτης δεν είχε επιστρέψει στο τέρμα του. Κενή από τερματοφύλακα η εστία, με τον διαιτητή να μην έχει διακόψει το ματς. Αμέσως ο Χατζισαφί αντιλαμβάνεται τον τραυματισμό του Στρούγγη και πετάει τη μπάλα άουτ. FairPlayπου τον τιμά! Δεν θα το έγραφα καν, γιατί θεωρώ λογική και φυσιολογική την κίνηση του Χατζισαφί. Όμως, Ελλάδα, έχεις χάσει την έννοια της λογικής σε όλα τα επίπεδα! Ακόμα και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται και να τονίζονται! Δυστυχώς, αλλά πρέπει… Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο πλέον σε αυτόν τον τόπο! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0