Football Talk

Το VAR δικαίωσε ξανά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν πλήρωσε τα λάθη του! (video)

Το VAR δικαίωσε ξανά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν πλήρωσε τα λάθη του! (video)

Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο και ευτυχώς υπάρχει το VAR για να μεσολαβεί και να ξεκαθαρίζει τις καταστάσεις! Ο Παναθηναϊκός, δεν πλήρωσε τα λάθη του, όμως επιβάλλεται να διορθωθεί εν όψει της απαιτητικής συνέχειας στα πλέι οφ!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Θα βαφτιστεί το άσπρο μαύρο και θα ξεχάσουμε τα αυτονόητα! Μια πασιφανής παράβαση offside, όπου σε φυσική ροή αγώνα δεν έγινε αντιληπτή από τον μέσο θεατή, θα έπρεπε να έχει γίνει αντιληπτή από τον linesman της αναμέτρησης όμως, διότι σε άλλες εποχές που το VAR δεν θα υπήρχε, ο Παναθηναϊκός θα φώναζε και θα τον έβγαζαν και τρελό. Θα είχε στερηθεί τον βαθμό, αλλά και ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει ένα τρίποντο, παράτυπα, το οποίο θα τον έβαζε στην τροχιά του πρωταθλήματος για τα καλά. Αυτά τα γεγονότα όμως στην εποχή του VAR, καλό είναι να τα ξεχάσουμε.

Από τη στιγμή που ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί έχει συμμετοχή στην φάση και τραβάει από την θέση του τον Σβόνιμιρ Σάρλια δημιουργεί ανισορροπία στα μετόπισθεν των «πράσινων». Άρα κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται σε «αλλοίωση αποτελέσματος και πρωταθλήματος»… Αυτό που δικαιούται θα παίρνει ο καθένας! Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι Πειραιώτες «φώναζαν» για το πέναλτι του Άβιλα. VAR μέχρι να σβήσει ο ήλιος λοιπόν!

Το αγωνιστικό... ταμείο του Παναθηναϊκού

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες του Μίτσελ δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις τεράστιες ευκαιρίες που τους δόθηκαν, με τον Μπρινιόλι να είναι καταλυτικός και να εμποδίζει πολλές φορές τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να σκοράρουν.

Αρχίζοντας από πίσω προς τα μπρος, ο Γιώργος Βαγιαννίδης ομολογουμένως δεν έχει κάνει καλό παιχνίδι, με αρκετά ατομικά λάθη και περιορισμένα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι. Σε αυτό βέβαια, πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός της απειρίας του μικρού και να μην «στηθεί» στον τοίχο! Στο κέντρο της άμυνας ο Σένκεφελντ και ο Σάρλια ήταν καλοί, με τον Κροάτη στόπερ να έχει αρκετά… καθαρίσματα φάσεων. Και οι δυό τους βέβαια είχαν μερικά ατομικά λάθη, τα οποία όμως δεν πληρώθηκαν. Ο Χουάνκαρ δεν μας «τρέλανε», αλλά πέρασε σχετικά απαρατήρητος.

Στο κομμάτι των χαφ, ο Ρούμπεν Πέρεθ, είναι ένα πολύ βασικό γρανάζι της ομάδας, αλλά ο Ισπανός δεν κατέχει αυτόν τον (καλό) «τσαμπουκά» που απαιτείται για τέτοιου είδους παιχνίδια. Είναι άλλα τα χαρίσματα του. Ο Μπερνάρντ, εξουδετερώθηκε εξαιρετικά από τον Γιάν Εμβιλά, ο οποίος τον υποχρέωσε να κάνει ένα… κακό ματς και ουσιαστικά ο παίκτης που θα σύνδεε την αμυντική ζώνη με την επιθετική απουσίαζε. Έτσι λοιπόν, το επιθετικό τμήμα του Παναθηναϊκού έμεινε ανατροφοδοτημένο και δεν παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες.

5818993_1.jpg

Οι λίγες ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν

Η πρώτη από τις λίγες ευκαιρίες που έκανε ο Παναθηναϊκός ήρθε από συνεργασία του Μαντσίνι, ο οποίος άλλαξε το παιχνίδι με μια εξαιρετική μπαλιά για τον Παλάσιος και αυτός με τη σειρά του πάτησε περιοχή και εκτέλεσε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα καλοεκτελεσμένο κόρνερ από το Μπερνάρντ στο 18’, στην καρδιά της περιοχής, πέρασε από όλα τα κεφάλια και σώματα, με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να μην πιστεύει ότι δεν έπιασε την συγκεκριμένη κεφαλιά και να... τραβάει τα μαλλιά του.

Μοναδική στιγμή της αναμέτρησης όμως, ήταν αυτή στο 79’, με τον Πούχατς να βρίσκει μια κάθετη μεταβίβαση για τον Σπόραρ, ο οποίος κοντρόλαρε και η μπάλα πέρασε άουτ, σύριζα από το δοκάρι, αργά και… βασανιστικά!

Αυτή την εμφάνιση η ομάδα πρέπει να την αφήσει πίσω της, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σίγουρα όμως θα δει όλα όσα… πήγαν λάθος και η επόμενη προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του θα έχει σίγουρα πολλή επίπληξη! Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό όμως είναι, πως σε μια άσχημη μέρα, δεν πλήρωσε τα λάθη του και αυτό είναι ένα καλό μάθημα εν όψει των πλέι οφ!

*Θέλανε δηλαδή, να έχουν πάρει τη νίκη και στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκη για να είναι ευχαριστημένοι. Αυτό θα ήταν αλλοίωση πρωταθλήματος κύριοι!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0