Football Talk

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το συνηθισμένο 0-0 στο ημίχρονο…

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το συνηθισμένο 0-0 στο ημίχρονο…

Άλλο ένα ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, άλλο ένα 0-0 στο ημίχρονο.

 

Τα μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα, πόσο μάλλον αυτό των αιωνίων, εστιάζουν κυρίως στο πάθος και την δύναμη, με την ποιότητα και την τεχνική να κάνουν «πέρα». Αυτό ακριβώς δείχνουν και τα νούμερα. Για 7ο παιχνίδι αυτήν την δεκαετία οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πήγαν στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 0-0.

Από το 2013 οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 11 φορές με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Πάνω από τα μισά παιχνίδια λοιπόν έληξαν χωρίς σκορ για το πρώτο 45λεπτο. Τα γκολ βέβαια δεν λείπουν από τις αναμετρήσεις καθώς μόνο ένα από τα έξι αυτά παιχνίδια (πλην του σημερινού 25/02) έληξαν και 0-0. Στα υπόλοιπα πέντε, ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής σε δύο από αυτά ενώ τα υπόλοιπα τρία κατέληξαν στο «Χ» μετά από εναλλαγές στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει από το Φάληρο νικητής σε κανέναν από αυτούς τους αγώνες. Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο γήπεδο του είναι ξεκάθαρη. Δεν φαίνεται να επηρεάζεται όταν δεν ανοίγει το σκορ νωρίς και καταφέρνει να βρει τα γκολ που χρειάζεται στο 2ο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» δυσκολεύονται στο νέο «Καραϊσκάκη» μετρώντας μόλις 3 νίκες από τα εγκαίνια του γηπέδου το 2004 αν και έχει καταφέρει να προηγηθεί πέντε φορές τα τελευταία 10 αυτά χρόνια.

Άγγελος Κρεμαστος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0