Football Talk

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Ο Ραφίνια «χάλασε» το έπος του Ράσφορντ! (video)

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Ο Ραφίνια «χάλασε» το έπος του Ράσφορντ! (video)

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Κάμπ Νόου, στο πρώτο παιχνίδι για τους "32" του Europa League. Φοβερό ματς από τον Μάρκους Ράσφορντ που είδε τη...σέντρα του Ραφίνια να του χαλάει το.. έπος!

Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο που είχε τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι και πάμπολλες ευκαιρίες, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Όλντ Τράφορντ σε επτά βράδια (23/2).

Το ματς:

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 9', όταν ο Λεβαντόφσκι πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από ωραία συνεργασία των συμπαικτών του και εκτέλεσε, με τον Ντε Χεα να αποκρούει.

Στο 28' και κόντρα στη ροή του ματς, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να προηγηθούν. Ο Βέγκχορστ βρέθηκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, πλάσαρε αλλά ο Γερμανός έβαλε "στοπ"! Δύο λεπτά αργότερα ο πορτιέρο της Μπάρτσα μπλόκαρε και την κοντινή κεφαλιά του Κασεμίρο.

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε το..."σφυροκόπημα". Στο 34ο λεπτό ο Ράσφορντ πάτησε περιοχή, πλάσαρε και είδε τον Τερ Στέγκεν να διώχνει εντυπωσιακά με ανάποδο χέρι.

Το ημίχρονο τελείωσε με ένα σουτ του Άλμπα (37') που "έβγαλε" ο Ντε Χέα καθώς και την αναγκαστική λόγω μυϊκών ενοχλήσεων αλλαγή του Πέδρι (Σέρχι Ρομπέρτο στη θέση του).

Με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες έδειξαν τις διαθέσεις τους. Πρώτα, στο 47' ο Ραφίνια με ένα ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, και ένα λεπτό μετά ο Σάντσο πλάσαρε άστοχα από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Τα γκολ δεν άργησαν και μάλιστα...ήρθαν απανωτά! Πρώτα, στο 50' ο Μάρκος Αλόνσο νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στη γωνία του Ντε Χεα για το 1-0. Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ράσφορντ πήρε την κάθετη του Φρεντ και από δύσκολη γωνία εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν για το 1-1!


Η απόλυτη ανατροπή ήρθε στο 59'. Ο Ράσφορντ έκανε την ενέργεια, γύρισε τη μπάλα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα και ο Κουντέ την έστειλε σε...λάθος εστία για το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.


Η Μπαρτσελόνα δε το έβαλε κάτω και στο 76' ήρθε η ισοφάριση. Ο Ραφίνια πήρε τη μπάλα στα δεξιά, σέντραρε για τον Λεβαντόφσκι, ο Πολωνός δεν ήρθε σε επαφή με τη μπάλα αλλά αυτή αναπαύθηκε στο βάθος της εστίας του Ντε Χεα για το 2-2.

Στο 87' λίγο έλειψε να έχουμε...ανατροπή στην ανατροπή. Ο Κρίστενσεν σούταρε έπειτα από εκτέλεση φάουλ και είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας της Γιουνάιτεντ, με το 2-2 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (23/2) στο Όλντ Τράφορντ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Μάρκος Αλόνσο (67' Κρίστενσεν), Άλμπα (68' Μπαλντέ), Κεσιέ (67' Φάτι), Ντε Γιόνγκ, Πέδρι (41' λ.τ. Σέρχι Ρομπέρτο), Γκάβι, Ραφίνια (83' Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χάγκ): Ντε Χεα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Σο, Μαλάσια, Κασεμίρο, Φρέντ, Μπρούνο, Σάντσο (82' Γκαρνάτσο), Ράσφορντ, Βέγκχορστ.

Μάνώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0