Football Talk

Από τα 91 γκολ του Μέσι το 2012 στο αήττητο των 49 ματς της Άρσεναλ: Δέκα συγκλονιστικά ποδοσφαιρικά ρεκόρ!

Από τα 91 γκολ του Μέσι το 2012 στο αήττητο των 49 ματς της Άρσεναλ: Δέκα συγκλονιστικά ποδοσφαιρικά ρεκόρ!

Η τρομερή χρονιά των 91 γκολ του Μέσι το 2012, το απίθανο αήττητο σερί της Άρσεναλ στην Premier League, ο κύριος Καζουγιόσι Μιούρα που συνεχίζει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όντας 55 ετών και φυσικά τα τρία Μουντιάλ του Πελέ είναι μερικά από τα σπάνια και δύσκολα καταρρίψιμα ρεκόρ που θα δείτε παρακάτω!

Το 2012 ο Μέσι σκόραρε περισσότερο από ολόκληρες ομάδες!

Το 2012 είναι μια χρονιά που δύσκολα θα ξεχάσει ο Λιο Μέσι. Ο Αργεντινός παικταράς ξεπέρασε κάθε λογική σκοραρίσματος αφού κατάφερε να βρει δίχτυα 91 φορές με Μπαρτσελόνα και εθνική ομάδα, από την 1η Γενάρη μέχρι τις 31 Δεκέμβρη εκείνου του έτους (2012).

Φυσικά τα 91 αυτά γκολ ξεπέρασαν το ρεκόρ των 85 που διατηρούσε από το μακρινό 1972 ο θρυλικός Γκέρντ Μίλερ. Ο Μέσι σε 69 αγώνες έβαλε 79 γκολ με τη Μπάρτσα και 12 ακόμη με την Αργεντινή, έχοντας το μυθικό μέσο όρο 1.30 γκολ ανά ματς! Σε αυτά προσθέστε και τις 22 ασίστ προς συμπαίκτες του. Έπος!

21 διαδοχικά ματς με 33 γκολ!

Μένουμε στον Μέσι και στη σεζόν 2012-2013. Ο άσος από το Ροσάριο εκτός από τα 91 γκολ δημιούργησε ένα ακόμη αδιανόητο ρεκόρ! Σκόραρε σε 21 διαδοχικά ματς για το ισπανικό πρωτάθλημα, καταφέρνοντας συνολικά 33 γκολ. Αριθμοί που ζαλίζουν και μοιάζει αδύνατο όχι να ξεπεραστούν, αλλά έστω κάποιος να τους πλησιάσει!

Το αδιανόητο «49» της Άρσεναλ και τα -μόλις- 15 γκολ παθητικό της Τσέλσι!

Στις 24 Οκτωβρίου του 2004 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικάει με 2-0 την Άρσεναλ και βάζει τέλος στο απίθανο σερί 49 αγώνων δίχως ήττα των «κανονιέρηδων». Ένα σερί που ξεκίνησε στις 7 Μαΐου του 2003 στο οποίο η Άρσεναλ κατέκτησε το περιβόητο αήττητο πρωτάθλημα!

Η ομάδα του Βενγκέρ μέτρησε 36 νίκες και 13 ισοπαλίες σε ένα διάστημα σχεδόν 1,5 έτους με απολογισμό 112 γκολ υπέρ και 35 κατά! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τιερί Ανρί των 39 τερμάτων ενώ μια συμμετοχή σε αυτό το έπος είχε και ο δικός μας Στάθης Ταυλαρίδης!

Μένουμε στο…Νησί και πάμε μια σεζόν αργότερα. 2004-2005 και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αναλάβει την Τσέλσι. Οι «μπλε» του Λονδίνου επιστρέφουν στην κορυφή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια και το κάνουν με…στυλ! Το στυλ του Πορτογάλου!

Ο Πετρ Τσέχ δέχεται μονάχα 15 γκολ σε 38 αγώνες και οι Λονδρέζοι φτάνουν τους 95 πόντους με μόλις μια ήττα! Η επιστροφή της Τσέλσι στην ελίτ μόλις έχει αρχίσει!

Τα τρία Μουντιάλ του Πελέ, το “Μαρακανάσο” και τα 7 τουρνουά της Φόρμιγκα!

Μπορεί ο Πελέ να έφυγε -πρόσφατα- από κοντά μας, ωστόσο τα όσα έκανε στα γήπεδα θα μείνουν για πάντα στην ιστορία. Ο μοναδικός παίκτης με τρεις κατακτήσεις Μουντιάλ, ένα επίτευγμα που πολύ δύσκολα θα καταφέρει να «πιάσει» κάποιος και σχεδόν σίγουρα δε θα ξεπεραστεί ποτέ!

Όπως ποτέ δε θα ξεπεραστεί και η προσέλευση στο περίφημο «Μαρακανάσο». Το 1950, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η οικοδέσποινα θέλει νίκη ή ισοπαλία με την Ουρουγουάη για να σηκώσει το τρόπαιο. Παρουσία 173.850 φίλων του αθλήματος γράφεται ιστορία. Η Ουρουγουάη «γυρνάει» το 1-0 σε 1-2 και βυθίζει σε «πένθος» τους χιλιάδες Βραζιλιάνους. Πρόκειται για μια ιστορική ήττα, που άλλαξε πολλά στη χώρα και την οδήγησε στις μετέπειτα επιτυχίες!

Το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία είναι και..γυναικεία υπόθεση! Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της Φόρμιγκα. Η Βραζιλιάνα που αποσύρθηκε το 2021 κατάφερε κάτι που το διαβάζεις και μένεις με το στόμα ανοιχτό!

Αγωνίστηκε σε επτά διαφορετικά -και διαδοχικά- Μουντιάλ, από το 1995 μέχρι και το 2019! Φυσικά είναι η γηραιότερη που έχει παίξει στο παγκόσμιο κύπελλο γυναικών ενώ παράλληλα έχει συμμετοχή και σε επτά Ολυμπιάδες!

Ο Φοντάιν έγραψε ιστορία, ο Σένι το τερμάτισε!

Στα Παγκόσμια Κύπελλα δημιουργούνται επιδόσεις που δύσκολα «σπάνε». Μια από αυτές είναι τα 13 γκολ που πέτυχε ο Ζαστ Φοντάιν στο Μουντιάλ του 1958. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως το κατάφερε σε μόλις έξι παιχνίδια! Σκεφτείτε μόνο πως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, Μίροσλαβ Κλόζε έχει 16 τέρματα!

Όταν μιλάμε για γκολ, ο Ροζέριο Σένι γελάει πονηρά. Γιατί; Διότι ως τερματοφύλακας κατόρθωσε να τελειώσει τη μεγάλη (25 χρόνια, όλα στη Σάο Πάολο) καριέρα του έχοντας σημειώσει 131 γκολ!

Ο Σένι ήταν δεινός εκτελεστής φάουλ, ενώ εκτελούσε και πέναλτι! Μπορεί με τη φανέλα της Σελεσάο να έπαιξε μονάχα 16 φορές (και μόλις μια σε Μουντιάλ) αλλά τα όσα πέτυχε με τη Σάο Πάολο τα λες και…σοκαριστικά!

Για το τέλος αφήσαμε τον γηραιότερο επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Καζουγιόσι Μιούρα, τον Ιάπωνα που στα 55 του χρόνια συνεχίζει επαγγελματικά τη..μπάλα!

Ο Μιούρα ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σάντος το -πολύ- μακρινό 1986. Έκτοτε έχει περάσει από έξι ομάδες της Βραζιλίας, δύο της Ιαπωνίας, τη Τζένοα, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Σίδνεϊ. Στις αρχές του 2023 υπέγραψε με την πορτογαλική Ολιβεϊρένσε, ομάδα δέυτερης κατηγορίας με την οποία θα παίξει την 38η σεζόν της….τεράστιας καριέρας του!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0