Football Talk

ΑΕΚ - Άρης 3-0: Κορυφή και... φουλ για πρωτάθλημα με «μάγια» Αραούχο! (video)

ΑΕΚ - Άρης 3-0: Κορυφή και... φουλ για πρωτάθλημα με «μάγια» Αραούχο! (video)
Απόλυτη ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Επικράτησε του Άρη με σκορ 3-0 (29/01) και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, στο +2 από τον Παναθηναϊκό!
Κυνικά, μέσα σε μία Νέα Φιλαδέλφεια... καμίνι, η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη με σκορ 3-0 (29/01), με τον Σέρχιο Αραούχο να «δημιουργεί» και τα τρία γκολ. Κάπως έτσι, «πάτησε» στην κορυφή της Super League, ξανά μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής και πλέον, βρίσκεται στο +2 από τον Παναθηναϊκό, που αγωνίζεται τη Δευτέρα (30/01, 21:00) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα διατήρησε το «απόλυτο» στην OPAP Arena, όπου έχει 11/11 νίκες, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης ηττήθηκε για τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι στη Super League.

«Αποθέωση» κατά την είσοδο του Νίκλας Ελίασον στο 70ο λεπτό, ως αλλαγή, στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στις αρχές του Νοεμβρίου του 2022.


1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ορμή την αναμέτρηση και μόλις στο 12ο λεπτό, είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, βρήκε τον επερχόμενο Σιμάνσκι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Καθώς φάνηκε, ήταν η «προειδοποιητική βολή».

 
Έξι λεπτά αργότερα (18'), οι γηπεδούχοι «άνοιξαν» το σκορ. Ο Πινέδα έκανε μία εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, ο Αραούχο κοντρόλαρε με το στήθος, ο Οντουμπάτζο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών».

Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε και «έγραψε» το 1-0.

 
Ο Άρης αδυνατούσε να απειλήσει και στο 36', λίγο έλειψε να δεχτεί κι άλλο γκολ. Ο Πινέδα «πέρασε» μία εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Λιβάι Γκαρσία, φέρνοντάς τον σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Κουέστα, αλλά από δύσκολη γωνία. Ο σέντερ φορ της ΑΕΚ σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο, δίχως τελική, εντός ή εκτός εστίας.

 

2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά την εστία της ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης έκανε έξοδο μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» στη μεγάλη περιοχή, ο Γκρέι την είδε να «στρώνεται» μπροστά του, αλλά σουτάροντας με το αριστερό του πόδι, την έστειλε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 
Ο Άρης βρέθηκε σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση στο 59ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Ετέμπο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ πάνω στον Σιμάνσκι. Στο 68' πάντως, έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, μετά από συνεργασία των δύο κεντρικών του αμυντικών.

Ο Φαμπιάνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο προωθημένος Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης, με φοβερή επέμβαση, απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

 
Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήρθε στο 74ο λεπτό, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. «Πάτησε» περιοχή μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό του πόδι, κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Όπως φάνηκε στη συνέχεια, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός απλώς «προειδοποίησε».

Δύο λεπτά αργότερα (76'), ο Νταμπό έχασε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Αραούχο «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Γκατσίνοβιτς, που με όμορφο «τσίμπημα» της μπάλας, έκανε το 2-0, που δεν έμελλε εν τέλει να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 
Στο 89ο λεπτό, ο Σέρχιο Αραούχο έφυγε ολομόναχος στην κόντρα, έδωσε έτοιμο γκολ στον Πινέδα, που προ κενής εστίας δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το 3-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς.

 

Ο MVP

Ο Σέρχιο Αραούχο. Αυτός κερδίζει το πέναλτι για το 1-0 και... σερβίρει τόσο στον Γκατσίνοβιτς, όσο και στον Πινέδα, για το 3-0 ως τελικό σκορ υπέρ της ΑΕΚ.

Η φάση του αγώνα

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 18ο λεπτό, που έδωσε άλλον «αέρα» στην ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί (79' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι (70' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80' Μάνταλος), Πινέδα, Αραούχο, Άμραμπατ (70' Ελίασον), Λιβάι Γκαρσία (80' Τσούμπερ).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο (59' αποβ.), Γκαρσία (90+4' Σγουρός), Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε, Γκρέι (60' Νταμπό).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0