Football Talk

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0: Ο κεφάτος Ντεμπελέ «καθάρισε» τους Βάσκους! (video)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0: Ο κεφάτος Ντεμπελέ «καθάρισε» τους Βάσκους! (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ουσμάν Ντεμπελέ (52') η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Ρεάλ Σοσιεδάδ των δέκα παικτών με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι.

Στα ημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι για ακόμη μια χρονιά θα βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν της αξιόμαχης και με δέκα πάικτες -για ένα ημίχρονο- Σοσιεδάδ με 1-0 και πήραν το εισιτήριο για τους "4". Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ ο Ουσμάν Ντεμπελέ!

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε δις μέσα σε επτά λεπτά, πρώτα με σουτ του Γκάβι (10') και έπειτα με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ του Ντεμπελέ που έφυγε μόλις άουτ (17').

Το ματς συνέχισε να έχει υψηλό ρυθμό και μέχρι το 30' οι δύο ομάδες άγγιξαν το γκολ. Στο 20' ο Ντε Γιόνγκ έστειλε -με προβολή- τη μπάλα άουτ ύστερα από μπαλιά του Ντεμπελέ, ενώ στο 29' το δυνατό σουτ του Τακεφούσα Κούμπο "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν!

Η ένταση του αγώνα κορυφώθηκε στο 40ο λεπτό, όταν ύστερα από παρέμβαση του VAR, ο Μανθάνο έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μπράις Μέντεθ για πάτημα στον Μπουσκέτς.


Η ομάδα του Τσάβι εκμεταλλεύτηκε γρήγορα το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Στο 52' ο Ντεμπελέ πήρε την κάθετη, πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ με το δεξί άνοιξε το σκορ.


Επτά λεπτά αργότερα ο Σέρλοθ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Κούμπο έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο επιθετικός της Σοσιεδάδ κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία!


Ο πολύ δραστήριος Γκάβι ήταν εκείνος που...ισοφάρισε τα δοκάρια, αφού στο 67' εκτέλεσε με τη μια ύστερα από γύρισμα αλλά είδε τη μπάλα να πηγαίνει στην οριζόντια δοκό του Ρεμίρο.

Ένα λεπτό πριν τα 90 η Σοσιεδάδ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 και την παράταση. Ο Τερ Στέγκεν έκανε το λάθος, ο Ναβάρο βρέθηκε "φάτσα" με το τέρμα αλλά ο Γερμανός απέκρουσε και έστειλε τους "μπλαουγκράνα" στα ημιτελικά του κυπέλλου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (90+1' Μάρκος Αλόνσο) , Μπαλντέ (78' Ραφίνια), Μπουσκέτς, Ντε Γιόνγκ, Πέδρι (77' λ.τ. Κεσιέ), Γκάβι, Ντεμπελέ (84' Φάτι), Λεβαντόφσκι.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Ελουστόντο, Θουμπέλντια, Λε Νορμάντ, Ρίκο (46' Μουνιόθ), Θουμπιμέντι, Μέντεθ, Μαρίν, Ογιαρθάμπαλ (46' Μπαρενετσέα), Κούμπο (78' Ναβάρο), Σέρλοθ (88' Φερνάντεθ).

Μανώλης Μακρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0