Football Talk

Άρης – Ολυμπιακός 0-1: Τον κράτησε… όρθιο ο Τζολάκης και τον έστειλε στους «4» ο Ελ Αραμπί! (video)

Άρης – Ολυμπιακός 0-1: Τον κράτησε… όρθιο ο Τζολάκης και τον έστειλε στους «4» ο Ελ Αραμπί! (video)

Στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος πέρασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αν και δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση με 1-0, χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί. Ήρωας ο Τζολάκης, που απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι στο 85’!

Ήταν δεδομένο πως επρόκειτο για ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως ακριβώς και η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους. Ο Άρης ήθελε ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και ο Ολυμπιακός γνώριζε πως παίζει για δύο αποτελέσματα. Αν δεν έχανε, θα έβλεπε τον εαυτό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Και το κατάφερε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, με τους «ερυθρολεύκους» να φεύγουν από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με το υπέρ τους 1-0, σε ένα ματς με δραματικό τέλος.

Κορυφαίος φυσικά για τον Ολυμπιακό είναι αδιαμφισβήτητα ο Τζολάκης, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι στο 85’ και κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι και το φινάλε.


Και το λέμε αυτό διότι η πίεση που άσκησε ο Άρης ήταν μεγάλη. Με το ξεκίνημα της συνάντησης απείλησε με τον Ετέμπο, ενώ η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας, όταν ο Μπακαμπού δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Μαζικού να κόβει.


Η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε σε ακόμη μία καλή στιγμή στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Πίρσμαν μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Γκρέι, αλλά αυτός είδε την προσπάθειά του να μην διαπερνά το… δεξί πόδι του Τζολάκη.


Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε την κατάσταση και ο Άρης φάνηκε για πρώτη φορά απειλητικός στο 65’, με τον Πίρσμαν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση απέναντι στον 20χρονο γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων».


Όλα έδειχναν πως οδεύουμε σε μία «λευκή» ισοπαλία, που… βολεύει την ομάδα του Μίτσελ, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το φινάλε. Ο Ντόη έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε στο 83’, με τον Γκρέι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να χάνει στη… μονομαχία με τον Τζολάκη. Διάλεξε την δεξιά γωνία του τερματοφύλακα, αυτός τον κατάλαβε και το 0-0 παρέμεινε.


Ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Σισέ για να έχει… στόπερ δίπλα στον Σωκράτη και ένα τρίλεπτο αργότερα, η υπόθεση – πρόκριση «καθάρισε». Ο Ελ Αραμπί έκανε το 1-0 στο 88’ και με το τελικό αυτό αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα συναντήσουν την ΑΕΚ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Κουέστα, Πίρσμαν, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ιτούρμπε (81' Ματέο Γκαρσία), Μανού Γκαρσία (76' Πάλμα), Γκρέι.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρουσάι (86' Ραμόν), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71' Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62' Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ, Μπακαμπού (71' Ελ Αραμπί).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0