Football Talk

Νιούκαστλ: Μία «μεταμόρφωση» εντυπωσιακή αλλά και… ιστορική! (video)

Νιούκαστλ: Μία «μεταμόρφωση» εντυπωσιακή αλλά και… ιστορική! (video)

Η εξέλιξη της Νιούκαστλ είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Η ομάδα του Έντι Χάου με τη συμπλήρωση 20 αγωνιστικών έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς περισσότερους από το αντίστοιχο διάστημα της περσινής περιόδου, γράφοντας ιστορία στην Premier League.

Μόνο χαμόγελα μπορούν να υπάρχουν στη Νιούκαστλ για τη φετινή πορεία της ομάδας. Κάτι πάει πολύ καλά και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από εμφανές. Οι «καρακάξες» βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην Premier League με το πέρας 20 αγωνιστικών, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 39 βαθμούς.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της είναι σίγουρα και το γεγονός πως αποτελεί τη μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κόψει βαθμούς τη φετινή αγωνιστική περίοδο από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο «Emirates». Εκεί, όπου «μπλόκαραν» το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, εξασφαλίζοντας τον πόντο με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0).

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Στην αντίστοιχη αγωνιστική της σεζόν 2021-22, η ομάδα του Έντι Χάου βρισκόταν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό μόλις 12 βαθμών.

Πρόκειται για μία διαφορά 27 πόντων (!) και αποτελεί φυσικά ρεκόρ στην ιστορία της Premier League. Αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία. Ακόμα και αν η νέα διοίκηση της Νιούκαστλ είχε τη δυνατότητα να σπαταλήσει υπέρογκα ποσά και να πραγματοποιήσει μεταγραφές που θα προκαλούσαν «ντόρο», επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Στήριξη στον προπονητή που την διατήρησε στην κατηγορία την περσινή σεζόν, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της ομάδας και στοχευμένες κινήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις.

Μία από αυτές είναι και ο Νικ Πόουπ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήρθε τον Ιούλιο του 2022 από την Μπέρνλι και πήρε αμέσως φανέλα βασικού κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Όπως αποδεικνύεται ήταν μία σοφή επιλογή, καθώς στις 20 συμμετοχές του στη φετινή Premier League, έχει διατηρήσει 12 φορές ανέπαφη την εστία του!

Μάλιστα, οι έξι από αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες έξι συνεχόμενες αγωνιστικές. Έγραψε, έτσι, το όνομά του στην ιστορία, αφού έγινε μόλις ο τρίτος Άγγλος γκολκίπερ που επιτυγχάνει κάτι παρόμοιο, έπειτα από τον Τζο Χαρτ με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2015 και τον Φρέιζερ Φόρστερ με τη Σαουθάμπτον το 2016.

Όπως καταλαβαίνουμε, επομένως, τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πορεία της Νιούκαστλ. Αντίθετα, όλα έρχονται ως συνέπεια της σωστής δουλειάς και του σχεδιασμού, με ενορχηστρωτή τον Έντι Χάου. Οι «καρακάξες» στόχευαν στην αρχή της σεζόν σε ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ωστόσο πλέον έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση που θα τις φέρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν!

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0