Football Talk

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: Buzzer – beater… πρωταθλήματος από τον Ενκέτια! (video)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: Buzzer – beater… πρωταθλήματος από τον Ενκέτια! (video)

Στο καλύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος, έμελλε να έχουμε νικητή και το ματς να κριθεί από τον Έντι Ενκέτια. Ο φορ της Άρσεναλ ισοφάρισε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σημείωσε στο 90ο λεπτό ένα… buzzer beater, που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό στο κυνήγι του τίτλου!

Με γκολ του Ενκέτια στο 90' και το «Έμιρεϊτς»... μέσα στην τρέλα, η Άρσεναλ επιβλήθηκε 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα απίθανο παιχνίδι και συνεχίζει ακάθεκτη προς τον τίτλο! Ψυχή, μυαλό και πάθος για τη νίκη από τους «κανονιέρηδες» που έκαναν και προσωρινή ανατροπή όταν βρέθηκαν πίσω με 1-0 και πάλεψαν μέχρι τέλους για να πάρουν όλους τους βαθμούς!     

Το παιχνίδι είχε πολύ τρέξιμο και ένταση μέχρι και τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, όπου είχαν σημειωθεί και τα δύο τέρματα. Αρχικά στο 17' από λάθος του Γκάμπριελ ο Ράσφορντ το πήρε πάνω του και με σουτ από απόσταση νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 1-0, με τον Άγγλο επιθετικό να σκοράρει για 9η φορά στα τελευταία 9 παιχνίδια.

Η απάντηση ήρθε από τον Ενκέτια που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι από την σέντρα που έκανε ο Τσάκα από αριστερά και ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 στο 24ο λεπτό. Η επιθετική τριπλέτα των Λονδρέζων ήταν αρκετά πιο δραστήρια από τον απομονωμένο Βέγκορστ της Γιουνάιτεντ και το σύνολο του Αρτέτα είχε το σθένος και το καθαρό μυαλό να διεκδικήσει από την αρχή όλο το παιχνίδι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο σύλλογος του Μάντσεστερ περίμενε, η Άρσεναλ έκανε νέα κύματα επιθέσεων και στο 53' από το πουθενά, ο Σάκα με τρομερό αριστερό σουτ έγραψε το 2-1! Ο Έρικσεν δεν τον πίεσε στο μαρκάρισμα και ο Άγγλος σκόραρε με υπέροχο τρόπο, πανηγυρίζοντας σαν τον Ράσφορντ και κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή. Η πνευματική δύναμη των «κανονιέρηδων» την φετινή σεζόν είναι σε άλλα επίπεδα, όπως επίσης διαφορετικά πλέον πράττει και αντιδρά η ομάδα του Τεν Χαγκ.

Ο Ράμσντεϊλ έκανε απίθανη επέμβαση με το αριστερό λίγο μετά το γκολ του Σάκα, όμως, στο 59' έκανε λανθασμένη εκτίμηση και ο Λισάντρο με κεφαλιά – ψαράκι τον νίκησε με λόμπα για το 2-2. Ήταν προφανές πως έπρεπε οι δύο ομάδες να κυνηγήσουν τον έλεγχο, με τον Σάκα στο 70' να κάνει νέα εκπληκτική ενέργεια και να πετυχαίνει το δοκάρι με αριστερό σουτ. Ο Τεν Χάγκ έριξε στο ματς τον Φρεντ αντί του Άντονι για να ενισχύσει το χώρο του κέντρου.

Όμως, από τη στιγμή που η Άρσεναλ πολιορκούσε τα καρέ του Ντε Χέα, ο Αρτέτα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Τροσάρ για το ντεμπούτο του και την ελπίδα πως θα έβγαζε... λαγό απ' το καπέλο του! Τον άσο στο μανίκι, ωστόσο, τον είχε ο Ενκέτια! Αρχικά στο 84' έκανε γυριστό σουτ στο οποίο αντέδρασε τρομερά ο Ντε Χέα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και τελικά στο 90' βρέθηκε εκεί που έπρεπε και καλυπτόταν από τον Μπισάκα για να σπρώξει τη μπάλα με το γόνατο στα δίχτυα και να γράψει το τελικό 3-2 εν μέσω τρέλας! Μόλις ο VAR επιβεβαίωσε πως όλα ήταν νόμιμα, το «Έμιρεϊτς»... εξερράγη και η νίκη αποτέλεσε ακόμα ένα βήμα της Άρσεναλ προς τον τίτλο! 

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (46' Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σακά, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (82' Τροσάρ), Ενκέτια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν, Άντονι (71' Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Βέχορστ



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0