Football Talk

ΑΕΚ: Μόνο με έναν τρόπο θα αποφύγει το… μπλόκο στη Νίκαια

ΑΕΚ: Μόνο με έναν τρόπο θα αποφύγει το… μπλόκο στη Νίκαια

 Η ΑΕΚ το μεσημέρι (16:00 Cosmote Sports 1) πάει στην έδρα του Ιωνικού να παίξει ένα ματς που κρύβει πολλούς κινδύνους – Ποια είναι τα σχέδια του Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ συνεχίζει την… καταδίωξη του Παναθηναϊκού έχοντας καταφέρει μετά την επιστροφή από τη διακοπή να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή από το -8 στο -4. Και η προσπάθειά της να βρεθεί αυτή στην πρώτη θέση συνεχίζεται… Επόμενο εμπόδιο ο Ιωνικός το μεσημέρι στη Νίκαια. Μπορεί η ομάδα του Ιωνικού να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογία με 8 βαθμούς, όμως καμία μάχη δεν έχει κερδιθεί πριν δοθεί… Μόλις μερικές αγωνιστικές πίσω ο Παναθηναϊκός την «πάτησε» στη Νίκαια φέρνοντας ισοπαλία με 1-1. Ο Ιωνικός θα τα παίξει όλα για όλα το μεσημέρι, θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί και σε συνδυασμό με το «μικρό» γήπεδο και το γεγονός ότι δεν δόθηκαν εισιτήρια στον κόσμο της ΑΕΚ το ματς έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

Κακά τα ψέματα όμως όλα είναι στα… πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Η Ένωση είναι πολύ καλύτερη ομάδα από το σημερινό της αντίπαλο κι αν οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα μπουν σοβαροί, ήρεμοι και αποτελεσματικοί θα φύγουν νικητές. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος ή δρόμος αν θέλετε για να έρθει μία ακόμα νίκη: Η ΑΕΚ να παίξει ως ΑΕΚ… Ετσι, αφού γίνει η δουλειά στη Νίκαια όλοι με… ηρεμία θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει το βράδυ στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ενώ θα περιμένουν και πιθανή γκέλα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι φυσικά να φύγει αυτή νικήτρια από τη Νίκαια και να μην την… πατήσει όπως ο Παναθηναϊκός στο ίδιο γήπεδο ή και η ίδια πριν λίγες αγωνιστικές στα Γιάννενα. Η ψυχολογία γενικά στην Ένωση είναι καλή και έγινε ακόμη καλύτερη βλέποντας όλοι στην ομάδα τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να μπαίνει στην αποστολή του σημερινού αγώνα για πρώτη φορά μετά από ένα περίπου μήνα.

Απουσίες πάντως ο Αλμέιδα θα έχει και σήμερα καθώς δεν υπολογίζει στους Σιντιμπέ, Ελίασον, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλο. Στα αγωνιστικά σχέδιά του πάντως δεν αναμένεται να αλλάξουν πράγματα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, όπου η ομάδα του έπιασε σούπερ απόδοση. Η διάταξη θα είναι 4-1-3-1-1 με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα, τον Σιμάνσκι «κόφτη» μπροστά τους, ενώ στον άξονα θα είναι και ο Γιόνσον. Δεξί εξτρέμ ο Άμραμπατ, αριστερά θα κινείται ο Πινέδα με τον Αραούχο να παίζει κοντά στον φουνταριστό Λιβάι Γκαρσία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0