Football Talk

Κόπα ντελ Ρέι: «Περίπατος» για Βαλένθια, ζορίστηκε αλλά προκρίθηκε στους «8» και η Ατλέτικο Μαδρίτης (video)

Κόπα ντελ Ρέι: «Περίπατος» για Βαλένθια, ζορίστηκε αλλά προκρίθηκε στους «8» και η Ατλέτικο Μαδρίτης (video)

Με πρωταγωνιστή τον Έντινσον Καβάνι που σημείωσε δύο γκολ, η Βαλένθια κέρδισε 4-0 την Σπόρτινγκ Χιχόν, την στιγμή που η Ατλέτικο Μαδρίτης τα... χρειάστηκε κόντρα στη Λεβάντε (2-0). Στα προημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι προκρίθηκε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ η Οσασούνα πέτυχε την έκπληξη της βραδιάς, αφού απέκλεισε την Μπέτις στα πέναλτι, παρότι είχε βρεθεί δύο φορές πίσω στο σκορ.

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίστηκε η φάση των «16» στο Κόπα ντελ Ρέι το βράδυ της Τετάρτης (18/1). Το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, όπου βρίσκονται ήδη Σεβίλλη και Ρεάλ Σοσιεδάδ, πήραν οι Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Οσασούνα. Αύριο (19/1) θα γίνουν γνωστές και οι δύο τελευταίες ομάδες των «8» από τις αναμετρήσεις Θέουτα - Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο πρώτο ματς της αποψινής βραδιάς, η Βαλένθια αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σπόρτινγκ Χιχόν, που αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Ισπανίας και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Κόπα ντελ Ρέι.

Οι «νυχτερίδες» από το πρώτο ημίχρονο είχαν καθαρίσει τη νίκη, με τον Καβάνι να σημειώνει ντοπιέτα (10’, 39’) ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Κλάιφερτ (21’). Η Χιχόν που στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης απέκλεισε τη Ράγιο Βαγιεκάνο, δεν κατόρθωσε να προβάλλει αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και δέχθηκε ακόμη ένα γκολ στο δεύτερο μέρος (Λίνο 64’) για το τελικό 4-0.

Την πορεία της στο Κύπελλο Ισπανίας θα συνεχίσει και η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επιβλήθηκε με 1-0 της Εσπανιόλ στο Σαν Μαμές. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντε Μάρκος στο 27’.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης για ένα ημίχρονο ήταν πολύ κακή στην έδρα της Λεβάντε, όμως στο δεύτερο μέρος σοβαρεύτηκε, ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να κερδίσει με 2-0. Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν στο 54’ με τον Μοράτα, ενώ ο Γιορέντε στις καθυστερήσεις (90+1’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει πλέον δύο νίκες μέσα στο 2023, αμφότερες στο Κόπα ντελ Ρέι. Από την άλλη, η Λεβάντε, που αγωνίζεται στη La Liga 2, ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 17 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Τέλος, τα πέναλτι χρειάστηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους Μπέτις και Οσασούνα. Οι Σεβιγιάνοι παρότι προηγήθηκαν στο 62’ με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο και ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πρόκριση, δέχθηκαν την ισοφάριση στο 90+1’!

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και πάλι το σύνολο του Πελεγκρίνι πήρε προβάδισμα με τον Σαμπαλί στο 103’.

Η ομάδα της Παμπλόνα ωστόσο ήταν... πολύ σκληρή για να πεθάνει και με τον Γκαρσία, στα 15 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, έφερε ξανά το σκορ σε ισορροπία. Το 2-2 παρέμεινε ως τη συμπλήρωση των 120 λεπτών και όλα κρίθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η Οσασούνα ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση με σκορ 4-2! Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν και στις τέσσερις εκτελέσεις τους, με τον Σέρχιο Ερέρα να αποκρούει το πέναλτι του Σέρχιο Κανάλες και τον Ροντρίγκες να γλιστράει για να στέλνει την μπάλα άουτ στο τελευταίο πέναλτι της Μπέτις.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0