Football Talk

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Πρώτο «βήμα» προς τα ημιτελικά κι ας έπαιξε με τη... φωτιά (video)

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Πρώτο «βήμα» προς τα ημιτελικά κι ας έπαιξε με τη... φωτιά (video)

Ο Ολυμπιακός «γλύτωσε» τα... χειρότερα στο τελευταίο τέταρτο κι επικράτησε με σκορ 1-0 του Άρη (18/01) χάρις το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκεζ, κάνοντας το πρώτο «βήμα» για να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με μεγαλύτερο άγχος απ' ό,τι φαινόταν, έως και το 79ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο «βήμα» για να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με σκορ 1-0 του Άρη (18/01) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκεζ στο 30' έκρινε την αναμέτρηση, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, για να ισοφαρίσουν με το δοκάρι του Καμάτσο (79') και την κεφαλιά του Μπράμπετς (80').

Όλα, βέβαια, θα κριθούν στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου (18:00).

Ο Άρης «μπήκε» δυναμικά στην αναμέτρηση. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ιτούρμπε «γύρισε» την μπάλα προς τον Καμαρά, αλλά αυτός δεν προλάβε να την σπρώξει προς τα δίχτυα, από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού στο 16ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ιτούρμπε, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, σφύριξε επιθετικό φάουλ.

Το σύνολο του Πάρντιου συνέχισε να επιμένει και είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία, τρία λεπτά αργότερα (19'). Ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ιτούρμπε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο Ολυμπιακός είχε την «πρωτοβουλία» των κινήσεων. Στο 22ο λεπτό, «προειδοποίησε» με το σουτ του Βρουσάι εκτός περιοχής κι εν τέλει, πήρε το προβάδισμα με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.

Ο Ανδρούτσος έκανε την ατομική ενέργεια διασχίζοντας αρκετά μέτρα στο 30ο λεπτό, έκανε τη σέντρα στο 2ο δοκάρι και ο επερχόμενος, Γκάρι Ροντρίγκες, πλάσασε τον Κουέστα για να κάνει το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός έχασε μία καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί «νικήθηκε» από τον Κουέστα στο 56ο λεπτό.

Η «απάντηση» του Άρη ήρθε στο 79'. Ο Γκρέι έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, «άδειασε» τον Ντόι, «έσπασε» την μπάλα στον Καμάτσο, που κατάφερε να σουτάρει, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στη «ρίζα» του δοκαριού του Τζολάκη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» χρειάστηκε να δηλώσει «παρών», όταν ο Μπράμπετς βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται σε κόρνερ.


 
Εν τέλει, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να «κλειδώσει» τη νίκη τόσο στο 87', όσο και στο 90+1, αλλά σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, ο Μπουχαλάκης δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και κάπως έτσι, το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος (64' Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (79' Μπουχαλάκης), Ντόι, Ρέτσος, Χουάνγκ, Κασάμι (64' Ροντρίγκεζ,Χ.), Σαμασέκου, Μασούρας, Ροντρίγκες Γ. (69' Ροντινέι), Ελ Αραμπί (69' Μπακαμπού)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' Εμπακατά), Μαζίκου, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46' Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (68' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65' Πάλμα), Καμαρά (35' Γκρέι)

www.bnsportsgr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0