Football Talk

To Clasico σε... αριθμούς: Ο «μάγος» Γκάβι και ο ρέκορντμαν Μπουσκέτς!

To Clasico σε... αριθμούς: Ο «μάγος» Γκάβι και ο ρέκορντμαν Μπουσκέτς!

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας επικρατώντας με 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης (15/01) στο Ριάντ και έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον Γκάβι, που είδε τον ρέκορτνμαν Μπουσκέτς να σηκώνει πρώτος το τρόπαιο!

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς είναι στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα με μια πολύ πειστική εμφάνιση νίκησε εύκολα 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης (15/01) στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ που διεξήχθη στη Σαουδική Αραβία. Πήρε έτσι για 14η φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο και έχει πλέον δύο περισσότερα από τη «βασίλισσα» (12).

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο νεαρός Γκάβι. Ο Ισπανός χαφ ήταν απολαυστικός αφού πέτυχε ένα γκολ (33’) και ετοίμασε τα άλλα δύο για Λεβαντόφσκι (45’) και Πέδρι (69’). 

Έγινε έτσι ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Ισπανικού Σούπερ Καπ, ο νεότερος παίκτης που καταφέρνει γκολ και ασίστ σε Clasico και ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που σκοράρει στο συγκεκριμένο ντέρμπι, πίσω μόνο από τον Άνσου Φάτι. Και όλα αυτά; Σε ηλικία 18 ετών και 163 ημερών!

Με το σκορ του αγώνα να είναι 0-2 στο ημίχρονο, αυτή ήταν η πέμπτη φορά από τη σεζόν 2005-2006 που η Μπαρτσελόνα καταφέρνει κάτι ανάλογο. Μάλιστα, οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν όλα τα ματς που πήγαν στην ανάπαυλα έχοντας σκοράρει 2+ τέρματα!

Το τελικό 1-3 εκτός από τον τίτλο αύξησε κι άλλο τη διαφορά της Μπαρτσελόνα σε μια σπουδαία κατηγορία. Οι Καταλανοί κατόρθωσαν για 57η φορά να πετύχουν 3+ γκολ απέναντι στη μισητή αντίπαλο. Η ομάδα που ακολουθεί στο συγκεκριμένο στατιστικό είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο με …38!

Πάμε λίγο και στους παίκτες. Ο Φερλάν Μεντί που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας των «μερενγχες» έπαιξε το έβδομό του Clasico. Ποιο είναι το ρεκόρ του; Μόλις μια ήττα, αυτή τη βράδυ της Κυριακής (15/1). Ναι, ο Γάλλος μπακ σε έξι αναμετρήσεις με τους «μπλαουγκράνα» είχε πέντε νίκες και μια ισοπαλία! Το αήττητο έσπασε και ο τίτλος χάθηκε!

Και κλείνουμε με τον αρχηγό και Σούπερ πρωταθλητή Σέρχιο Μπουσκέτς. Ο Ισπανός χαφ στον ημιτελικό με τη Μπέτις (12/1) μπήκε στο κλειστό κλαμπ των 700 συμμετοχών με τη φανέλα της Μπάρτσα. Η 701η ήταν αυτή απέναντι στη Ρεάλ, η οποία ήταν η 45η στα μεταξύ τους ντέρμπι. Έπιασε έτσι στην πρώτη θέση Μέσι και Σέρχιο Ράμος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τους περάσει τους επόμενους μήνες!

 

 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0