Football Talk

Οι αριθμοί της Άρσεναλ είναι καλύτεροι και από αυτούς του αήττητου πρωταθλήματος!

Οι αριθμοί της Άρσεναλ είναι καλύτεροι και από αυτούς του αήττητου πρωταθλήματος!

Την ξέφρενη πορεία της στην Premier League συνεχίζει η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, η οποία μετά τα πρώτα 18 ματς της σε επίπεδο πρωταθλήματος, έχει συγκεντρώσει πλέον περισσότερους βαθμούς από όσους είχε στο αήττητο του 2004!

Ξεκίνησε την σεζόν ως το έκτο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι, η Άρσεναλ φροντίζει να αποδείξει για ποιον λόγο οι στοιχηματικές αποδόσεις δεν παίζουν κανέναν ρόλο ως προς την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας στην εκάστοτε σεζόν.

Με 18 ματς πλέον να έχουν παρέλθει, οι «κανονιέρηδες» έχουν συγκεντρώσει 47 βαθμούς και βρίσκονται μόνοι – πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, όντες στο +8 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Ένα γεγονός που αν κάποιος περιέγραφε στο ξεκίνημα της σεζόν, δεδομένα δεν θα γινόταν πιστευτός.

Η μοναδική της ήττα έχει λάβει χώρα στο Ολντ Τράφορντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κανονιέρηδες» να μετρούν την δεδομένη χρονική στιγμή, 15 νίκες, δύο ισοπαλίες και το 3-1 στο ντέρμπι, από την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ.

Παρότι δεν έχουν αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι ακόμη, με το πρώτο παιχνίδι να αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου, οι Λονδρέζοι έχουν φτάσει σε μία βαθμολογική συγκομιδή, που τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα για πρωτάθλημα. Ποτέ άλλωστε, καμία ομάδα της Premier League δεν έχει χάσει τον τίτλο, ενώ έχει συγκεντρώσει 47+ βαθμούς, μία αγωνιστική πριν φτάσουμε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου.

Για να αντιληφθούμε μάλιστα ακόμη καλύτερα το κατόρθωμα της Άρσεναλ, αρκεί να το συγκρίνουμε με την συγκομιδή της στο τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε. Το αήττητο δηλαδή, του 2004, δέκα χρόνια πριν κερδίσει δις την Τότεναμ στην ίδια σεζόν, με το κατόρθωμα αυτό να επαναλαμβάνεται φέτος.

Τότε, με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο, η Άρσεναλ είχε ξεκινήσει την χρονιά με 12 νίκες και έξι ισοπαλίες, έχοντας συγκεντρώσει 42 βαθμούς. Όσον αφορά τους επιμέρους αριθμούς της; Είχε σκοράρει 34 φορές και είχε δει την εστία της να παραβιάζεται σε 12 περιπτώσεις!

Σήμερα, οι «κανονιέρηδες» είναι ανώτεροι και στις στατιστικές τους κατηγορίες, σε σχέση με την σεζόν των Invincibles, γεγονός που σαφώς συνιστά επιτυχία, μιας και ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγαλύτερος από τότε. Έχουν 47 βαθμούς, πέντε περισσότερους από όσους το 2004, έχουν σκοράρει 42 φορές, διαθέτουν την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος και έχουν δεχθεί δύο περισσότερα γκολ από την ιστορική αυτή χρονιά!

Υπάρχει άραγε τρόπος να χάσει η Άρσεναλ αυτό το πρωτάθλημα; Προφανώς και μπορεί να συμβεί, αλλά κακά τα ψέματα… Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει καλύτερους αριθμούς και από εκείνη την ιδιαίτερη σεζόν. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Premier League. Είναι ασέβεια προς τον ίδιο τον σύλλογο, να εξακολουθούμε να μην τον θεωρούμε φαβορί για τον τίτλο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0