Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-3: Στη Βαρκελώνη το Σούπερ Καπ με τριάρα... όνειρο! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-3: Στη Βαρκελώνη το Σούπερ Καπ με τριάρα... όνειρο! (video)

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, το Ισπανικό Σούπερ Καπ κατέληξε στα χέρια της Μπαρτσελόνα, η οποία διέλυσε με 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης με πρωταγωνιστές τους Γκάβι και Λεβαντόφσκι. Το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις ο Μπενζεμά!

Ήταν με διαφορά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα επί Τσάβι. Οι Καταλανοί έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και φιλοδώρησαν με «τριάρα» τη μισητή αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας το Ισπανικό Σούπερ Καπ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας!

Η ομάδα του Τσάβι ξεκίνησε τον αγώνα με σκοπό να πιέσει ψηλά στο γήπεδο και να ελέγξει τον ρυθμό. Έπειτα από 12 λεπτά αγώνα ο Λεβαντόφσκι άγγιξε το γκολ. Ο Πολωνός σούταρε από τα όρια της περιοχής αλλά είδε τον Τιμπό Κουρτουά να αποκρούει και τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι!

Έξι λεπτά αργότερα ο έτερος φορ του ματς, ο Μπενζεμά έφτασε και αυτός κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του (έπειτα από σέντρα του Βινίσιους) πέρασε μόλις άουτ.

Στο 33ο λεπτό η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα απέδωσε καρπούς. Οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν, ο Ρίντιγκερ έκανε το λάθος, ο Λεβαντόφσκι έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκάβι και ο νεαρός άσος εκτέλεσε τον Κουρτουά για το 0-1. Έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε τελικό Σούπερ Καπ και ο δεύτερος νεότερος (μετά τον Φάτι) που πετυχαίνει γκολ σε «κλάσικο».

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν με κέφι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51' ο Ντεμπελέ  (πήρε πάσα μετά από τρομερή κούρσα του Μπαλντέ) έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά να γράψει το 0-3. Τέσσερα λεπτά μετά ο Βέλγος είπε και πάλι όχι, αυτή τη φορά σε τελείωμα του Λεβαντόφσκι.

Ότι δεν έκαναν οι συμπαίκτες του, το έπραξε ο Πέδρι στο 69'. Πάλι πίεση και κλέψιμο μπάλας, ο Λεβαντόφσκι άνοιξε στον Γκάβι, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Πέδρι από κοντά πέτυχε το τρίτο γκολ των «μπλαουγκράνα»!

Δέκα λεπτά μετά το 0-3 η Ρεάλ απέιλησε με σουτ του Ροντρίγκο, αλλά ο Τερ Στέγκεν αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Το μόνο που κατάφερε η Ρεάλ ήταν να μειώσει σε 1-3 στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με διπλή προσπάθεια του Μπενζεμά!

Το τριπλό σφύριγμα να βρίσκει τους Καταλανούς θριαμβευτές και τον Μπουσκέτς στην 45η συμμετοχή του στα ντέρμπι με τη Ρεάλ (έπιασε στην πρώτη θέση Μέσι και Σέρχιο Ράμος) να σηκώνει ψηλά το τρόπαιο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (72΄Νάτσο), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Μεντί, Καμαβινγκά (46' Ροντρίγκο), Κρόος (72' Ασένσιο), Μόντριτς (65' Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο (86' Γκαρθία), Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Μπουσκέτς, Ντε Γιόνγκ (86' Κεσιέ), Γκάβι (89' Φάτι), Πέδρι (89' Σέρχι Ρομπέρτο), Ντεμπελέ (78' Ραφίνια), Λεβαντόφσκι.

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0