Football Talk

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2: To Βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο και οι «κανονιέρηδες» πάνε για πρωτάθλημα! (video)

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2: To Βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο και οι «κανονιέρηδες» πάνε για πρωτάθλημα! (video)

Μία καταπληκτική Άρσεναλ έκανε την εμφάνισή της στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με την Τότεναμ, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-0 και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Είχε να κερδίσει στην έδρα της Τότεναμ από το 2014. Πέρυσι, έχασε την τετράδα με την ήττα στο «σπίτι» της μισητής αντιπάλου της, καθώς ηττήθηκε με 3-0. Φέτος όμως, η Άρσεναλ δεν είναι η ίδια, με τον Μικέλ Αρτέτα να γίνεται ο πρώτος προπονητής μετά τον Αρσέν Βενγκέρ που κερδίζει σε μία σεζόν δύο ντέρμπι Βορείου Λονδίνου.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως οι «κανονιέρηδες» το έκαναν να φαίνεται εύκολο. Μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, απείλησαν με το ξεκίνημα και πήραν το προβάδισμα στο 14ο λεπτό, όταν ο Γιορίς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Δέκα λεπτά μετά, ο Τόμας Πάρτεϊ πήγε να βάλει το γκολ της… σεζόν, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ενώ σημαντική επέμβαση κατέγραψε ο Άαρον Ράμσντεϊλ, όταν ο Σον βρέθηκε μία «ανάσα» από το γκολ, πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών.

Ακολούθησε κυριαρχία των «κόκκινων», με τον τρόπο παιχνιδιού τους να δικαιώνεται πλήρως στο 34ο λεπτό, όταν ο Μαρτίν Έντεγκααρντ έκανε το 2-0, με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιορίς.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ ήταν ανώτερη από την Άρσεναλ, πάλεψε και προσπάθησε για να επιστρέψει από νωρίς στο ματς, αλλά η αλήθεια είναι πως είχε απέναντί της έναντι εντυπωσιακό Άαρον Ράμσντεϊλ.

Απέκρουσε το σουτ του Κέιν στο 48ο λεπτό και ένα πεντάλεπτο μετά, νίκησε σε τετ-α-τετ με τον Σεσενιόν. Από εκεί και πέρα, η Άρσεναλ απειλήθηκε περισσότερο από ό,τι απείλησε, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το «μηδέν», με συνέπεια να φτάσει σε μία τεράστια νίκη, ούσα στο +8 από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0