Football Talk

Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-2 (πεν. 2-4): «Ήρωας» Τερ Στέγκεν, έστειλε τους Μπλαουγκράνα στον τελικό και τώρα «Clasico»! (video)

Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-2 (πεν. 2-4): «Ήρωας» Τερ Στέγκεν, έστειλε τους Μπλαουγκράνα στον τελικό και τώρα «Clasico»! (video)

Ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν στην διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε δύο εκτελέσεις, η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας επί της Ρεάλ Μπέτις (κ. δ. και παρ. 2-2, πεν.2-4) και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της φετινής σεζόν απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά την Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας όπου θα διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Οι Μπλαουγκράνα δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην Μπέτις αλλά κατάφεραν να την «λυγίσουν» με 4-2 (κ.δ. 1-1, παράταση 2-2) και έκλεισαν ραντεβού με την μεγάλη αντίπαλο για το βράδυ της Κυριακής (15/01, 21:00, Action24) για την διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου της σεζόν.

Στα του αγώνα, η ομάδα του Τσάβι μπήκε πολύ καλύτερα ήλεγξε την μπάλα, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να βρει στόχο στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Η Μπάρτσα έφτασε κοντά στο γκολ στο 23’ με ωραία προβολή του Πέδρι ύστερα από σέντρα του Ραφίνια, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθά μέσω VAR για οφσάιντ της… μύτης του παπουτσιού του Βραζιλιάνου.

 

Η Μπέτις στη συνέχεια είχε ευκαιρίες για να «ανοίξει» το σκορ αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που το κατάφερε. Ο Πέδρι συνδυάστηκε με τον Ντεμπελέ, ωραία σέντρα του Γάλλου στον Λεβαντόφσκι ο οποίος, με διπλή προσπάθεια, νίκησε τον Μπράβο για το 1-0.

 

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές, προσπαθώντας να μην αφήσουν τον αντίπαλο να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις. Ωστόσο, στο 77’ η Μπέτις έφτασε στην ισοφάριση με τον Φεκίρ. Ο Λουίζ Ενρίκε κοντρόλαρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε προσποϊηση και σέρβιρε στον Γάλλο, ο οποίος νίκησε τον Τερ Στέγκεν, φέρνοντας σε ισορροπία την αναμέτρηση.

 

Η Μπαρτσελόνα απάντησε με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 81’, το οποίο όμως ακυρώθηκε (ξανά) για οριακό οφσάιντ του Φεράν Τόρες  που έδωσε την ασίστ.

Στο ξεκίνημα της παράτασης το σύνολο του Τσάβι πήρε εκ νέου το προβάδισμα, καθώς ο Φάτι σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα από διώξιμο σε εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Αλόνσο και έκανε το 2-1.

 

Η Μπέτις δεν είχε πει όμως την τελευταία της… λέξη και ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό γκολ του Λόρεν, ο οποίος μπήκε… κατά λάθος αντί του Φεκίρ λόγω ενοχλήσεων. Ο Ενρίκε έκανε την κίνηση από τα δεξιά, δοκίμασε το γύρισμα στη μικρή περιοχή όπου ο Λόρεν κοντρόλαρε και, με τακουνάκι, έφερε και πάλι την ισορροπία στο σκορ.

 

Η αναμέτρηση «οδηγήθηκε» στα πέναλτι και  Τερ Στέγκεν ανέλαβε… δράση. Ο Γερμανός απέκρουσε τις εκτελέσεις των Χουάνμι και Γουίλιαμ Καρβάλιο, Λεβαντόφσκι, Κεσιέ, Φατί και Πέδρι ευστόχησαν από την άσπρη βούλα και έστειλαν την Μπάρτσα στον κυριακάτικο τελικό με τη Ρεάλ για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Ισπανία.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Γουίλιαν Ζοσέ 1-0

Λεβαντόφσκι 1-1

Λόρεν 2-1

Κεσιέ 2-2

Χουάνμι απόκρουση

Φατί 2-3

Γουίλιαμ Καρβάλιο απόκρουση

Πέδρι 2-4

 

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο – Ρουιμπάλ (79’ Σαμπαλί), Πετσέλα, Λουίζ Φελίπε, Μιράντα – Γκίντο Ροντρίγκες (86’ Γκουαρδάδο), Κανάλες (46’ Γουίλιαμ Καρβάλιο) – Λουίζ Ενρίκε, Φεκίρ (91’ λ. τρ. Λόρεν), Ρόδρι (79’ Χουάνμι) – Μπόρχα Ιγλέσιας (67’ Γουίλιαν Ζοσέ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (79’ Κρίστενσεν), Αραούχο, Κουντέ, Τζόρντι Άλμπα (79’ Μάρκος Αλόνσο) – Γκάβι (96’ Κεσιέ), Ντε Γιονγκ (63’ Μπουσκέτς), Πέδρι – Ραφίνια (86’ Φατί), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ (63’ Φεράν Τόρες).

Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0