Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 1-1 (4-3 πεν.): Ο Κουρτουά «έκλεψε» τη δόξα του Μαμαρντασβίλι και έστειλε την Ρεάλ στον τελικό! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 1-1 (4-3 πεν.): Ο Κουρτουά «έκλεψε» τη δόξα του Μαμαρντασβίλι και έστειλε την Ρεάλ στον τελικό! (video)

Στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού επικράτησε στα πέναλτι με 4-3 της Βαλένθια.

Ο κίπερ της Βαλένθια, Μαμαρντασβίλι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Τιμπό Κουρτουά απέκρουσε την εκτέλεση του Γκαγιά και έστειλε την «βασίλισσα» στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας (15/1).

Η «βασίλισσα» μπήκε πιο κεφάτη στο ματς και έχασε δύο καλές ευκαιρίες μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Στο 13' ο Μπενζεμά «χόρεψε» την άμυνα της Βαλένθια αλλά το τελείωμά του έφυγε άουτ, ενώ στο 15' το δυνατό-συρτό σουτ του Βαλβέρδε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαμαρντασβίλι.

Στο 38' η κυριαρχία της Ρεάλ στο ματς απέφερε καρπούς. Ο Μπενζεμά κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των «νυχτερίδων», υποδέχθηκε την -εξαιρετική- μπαλιά του Μιλιτάο και είδε τον Κομέρτ να τον ανατρέπει. Το πέναλτι δόθηκε και ο Γάλλος δεν αστόχησε, έγραψε το 1-0 το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Μάλιστα με αυτό το γκολ ο Μπενζεμά έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Μέσι που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια του Ισπανικού Σούπερ Καπ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο απόλυτος αιφνιδιασμός περίμενε τους παίκτες του Ατσελότι. Ένα λεπτό μετά την έναρξη ο Λάτο έκανε τη σέντρα, ο Λίνο πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Η Ρεάλ εκτός από το προβάδισμα έχασε -σε βάθος χρόνο- και τους Λούκας Βάθκεθ (68') και Έντερ Μιλιτάο (74'), αφού αμφότεροι αποχώρησαν τραυματίες. Έπρεπε να φτάσουμε στο 88ο λεπτό για να δούμε την πρώτη φάση του δευτέρου μέρους. Ο Βαλβέρδε έκανε τη σέντρα και ο Μπενζεμά με το κεφάλι δεν κατάφερε να λυτρώσει την ομάδα του. Παρομοίως και ο Βινίσιους, όταν στο 90+5' βρέθηκε απέναντι από τον Μαμαρντασβίλι, αλλά ο κίπερ της Βαλένθια τον σταμάτησε, στέλνοντας το ματς στην παράταση, έκτη στην ιστορία του θεσμού.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του έξτρα ημιώρου, ο Βινίσιους εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής και είδε -πάλι- τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας είχε ακόμη μια σπουδαία στιγμή, όταν στο 105' απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κρόος.

Στο 111' ήρθε και η στιγμή του Κουρτουά. Ο Βέλγος πορτιέρο σταμάτησε εντυπωσιακά σε τετ-α-τετ τον Μαρτίνεθ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση πριν τα πέναλτι.

Αναλυτικά η διαδικασία :

0-1 Καβάνι

1-1 Μπενζεμά

1-1 αστόχησε ο Κομέρτ

2-1  Μόντριτς

2-2 Μορίμπα

3-2 Κρόος

3-3 Γκιγιαμόν

4-3 Ασένσιο

4-3 απόκρουση Κουρτουά

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Βάθκεθ (68' λ.τ. Καρβαχάλ), Μιλιτάο (74' λ.τ. Μεντί), Ρίντιγκερ, Νάτσο, Κρόος, Βαλβέρδε (106' Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (46' Μόντριτς), Ροντρίγκο (84' Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

Βαλένθια (Γκατούσο): Μαμαρντασβίλι, Κορέιρα, Τσεμέρτ, Εζκατζάρ, Γκαγιά, Λίνο (83' λ.τ. Μαρτίνεθ), Αλμέιδα (115' Γκιγιαμόν), Μουσά (95' Φουλκέ), Λάτο (95' Μορίμπα), Κλάιφερτ (73' Ντούρο), Καβάνι.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0