Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Ο Ντεμπελέ το έβαλε, ο Αραούχο το έσωσε και… κορυφή! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Ο Ντεμπελέ το έβαλε, ο Αραούχο το έσωσε και… κορυφή! (video)

Το γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο 22ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι πλέον στο +3 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης!

Σε ένα ντέρμπι με πολλή ένταση και μονομαχίες, η Μπαρτσελόνα πήρε σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο με 1-0 στο "Μετροπολιτάνο" χάρη σε γκολ του Ντεμπελέ στο 22'. Η ομάδα του Τσάβι βρίσκεται πλέον μόνη πρώτη στο +3 από τη δεύτερη Ρεάλ. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη -εκτός έδρας- νίκη των Καταλανών στη συγκεκριμένη έδρα έπειτα από το Δεκέμβριο του 2019 (0-1 με Μέσι).

Η προσέγγιση στην έναρξη του αγώνα από τους δύο τεχνικούς δε μας εξέπληξε. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή, η Ατλέτικο περίμενε πίσω από τη μπάλα. Οι Καταλανοί δημιούργησαν στιγμές, αλλά πάντοτε ένας "ροχιμπλάνκο" τους έκοβε πάνω στην τελική προσπάθεια.

Στο 22' όμως ήρθε το γκολ. Ο Πέδρι με ωραία ενέργεια έφτασε στην περιοχή, πάσαρε στον Γκάβι, εκείνος με τη σειρά του έστρωσε στον Ντεμπελέ και ο Γάλλος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Όμπλακ.

Η Ατλέτικο έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Χιμένες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε με τη σπουδαία απόκρουση του Τερ Στέγκεν στο -εντός περιοχής- σουτ του Γκριζμάν.

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τον έλεγχο, δίχως όμως να φτιάξει "καθαρή" ευκαιρία. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο 0-2 στην πρώτη τους τελική στο 62', όταν το πλασέ του Ντεμπελέ -έγινε και κόντρα στον Σάβιτς- χτύπησε στο δοκάρι.

Η ένταση του αγώνα κορυφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν στο δεύτερο λεπτό -από τα έξι- ο διαιτητής απέβαλε απευθείας Σάβιτς και Φεράν Τόρες για τον μεταξύ τους διαπληκτισμό!

Στο 90+4' ο Γκριζμάν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Κορέα του γύρισε τη μπάλα και ο Γάλλος είδε τον Αραούχο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του, δίνοντας το πολύτιμο τρίποντο στους "μπλαουγκράνα"!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλντο (82' Ρεγκιλόν), Γιορέντε, Κόκε (73' Λεμάρ), Μπάριος (65' Κοντογκμπιά), Καράσκο (65' Μοράτα), Φέλιξ (73' Κορέα), Γκριζμάν.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ (81' Μάρκος Αλόνσο), Μπουσκέτς (81' Σέρχι Ρομπέρτο), Ντε Γιόνγκ (56' Κεσιέ), Γκάβι (73' Ραφίνια), Πέδρι, Ντεμπελέ, Φάτι (56' Φεράν Τόρες).


Μανώλης Μάκροπουλος

www.bnsports.gr











Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0