Football Talk

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει «τερματίσει» το σκοράρισμα εντός περιοχής! (video)

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει «τερματίσει» το σκοράρισμα εντός περιοχής! (video)

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει βάλει για τα καλά τη «σφραγίδα» του στην ΑΕΚ, όχι μόνο ως προς το ανελέητο πρέσινγκ, αλλά και στον τρόπο που σκοράρει - Τι δείχνουν οι αριθμοί.

Σχετικά Άρθρα
Σπουδαίες ποδοσφαιρικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς πόσο διαφορετική βρίσκουν την ΑΕΚ τα Χριστούγεννα του 2022, σε σχέση με αυτά του 2021, δεν απαιτούνται. Οι λόγοι πολλοί.

Η αύρα της επιστροφής στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα ρόστερ πολύ βελτιωμένο -κατά γενική ομολογία- αλλά και μία σπουδαία «μεταγραφή» στον πάγκο της: ο Ματίας Αλμέιδα.

Εντός έξι περίπου μηνών, έχει κατορθώσει να βάλει τη «σφραγίδα» του στο στυλ παιχνιδιού της «Ένωσης» και απλώς, αφήνει την... απορία, ποια θα είναι τα αποτελέσματα της δουλειάς του όταν συμπληρώσει έναν χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ, αν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα είναι απτά.

Ο Ματίας Αλμέιδα επέστρεψε στα χείλη των φίλων της ΑΕΚ ένα «μότο» από τα παλιά: «ΑΕΚ σημαίνει επίθεση!» μόνο που στη δική του εκδοχή, προστέθηκε ένα ακόμα στοιχείο.

«ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και γκολ, εντός μεγάλης περιοχής!»

αλμέιδα-αεκ.jpg

Η ΑΕΚ κάνει Χριστούγεννα στο -6 από την κορυφή της Super League, αλλά βρίσκεται πρώτη, σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες, αλλά και στις πιο... συνηθισμένες από αυτές, όπως τα γκολ υπέρ (23) και κατά (5). Στη δεύτερη «ισοβαθμεί» με τον Παναθηναϊκό. Στην πρώτη, όμως, το μεγάλο της επίτευγμα δεν εντοπίζεται μόνο στον αριθμό των γκολ, αλλά και στον τρόπο -και χώρο- επίτευξής τους.

Είτε μέσω συνδυαστικού παιχνιδιού, είτε μέσω πρέσινγκ, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έχει καταφέρει να σκοράρει τα 14 από τα 23 γκολ του, εντός μεγάλης περιοχής! Ο αριθμός είναι ήδη μεγάλος, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για το 60% των γκολ της ή αλλιώς, τα 2/3 τους, φαντάζει ακόμα μεγαλύτερος!




Όσον αφορά τα υπόλοιπα, τρία επιτεύχθηκαν με σουτ εκτός περιοχής, τέσσερα με πέναλτι και δύο από στημένες φάσεις.


 
Βέβαια, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, κι αν προκύπτει πως κάτι χρειάζεται βελτίωση, είναι τα γκολ από στημένες φάσεις. Άλλωστε, το ένα γκολ από κόρνερ, μετά από 92 εκτελέσεις στα έως τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος, το αποδεικνύουν.



Από την άλλη, αν ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε μέσα σε μόλις τέσσερεις μήνες, από την έναρξη της Super League δηλαδή έως τα Χριστούγεννα, να αλλάξει σε τέτοιον βαθμό την εικόνα της ΑΕΚ, η εκμετάλλευση περισσότερων στημένων φάσεων μοιάζει θέμα χρόνου.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0