Football Talk

ΟΦΗ - Ατρόμητος 0-1: Άλλος τις ευκαιρίες, άλλος τη... νίκη! (video)

ΟΦΗ - Ατρόμητος 0-1: Άλλος τις ευκαιρίες, άλλος τη... νίκη! (video)
Ο ΟΦΗ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για τη νίκη, έχασε αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Ατρόμητος με σκόρερ τον Έρλινγκμαρκ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0!

Έμεινε όρθιος στο Ηράκλειο ο Ατρόμητος και έφυγε από την έδρα του ΟΦΗ με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι Περιστεριώτες είχαν παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως κατάφεραν σε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν να σκοράρουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τον Έρλινγκμαρκ και να ξεκινήσουν το 2ο γύρο της Super League με ιδανικό τρόπο.

1ο ημίχρονο

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που κατόρθωσε στη μοναδική σημαντική στιγμή του να προηγηθεί στο σκορ.

Το ματς ξεκίνησε με μία εκπληκτική επέμβαση του Γιαννιώτη στο 10’, όταν ο Ντικό με σουτ εκτός περιοχής έδωσε κατεύθυνση προς το «παραθυράκι» της εστίας στην μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο «καλό» τους 15λεπτο σε αυτό το ημίχρονο απείλησε αρκετές φορές την εστία του Ατρομήτου. Ο Πασαλίδης δις με κεφαλία στο 23’ μετά από διαδοχικά κόρνερ δεν κατόρθωσε να βρει εστία, ενώ στο 27’ μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας αυτή στρώθηκε στον Ντιουσέ στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, αλλά σούταρε άουτ.

Στο 32’ ήταν η πρώτη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι «ενόχλησαν» τον Μανδά, με το φάουλ του Έντερ από καλή θέση να καταλήγει στα χέρια του γκολκίπερ. Δύο λεπτά μετά, ο Ντικό εκμεταλλεύτηκε τον κενό  χώρο που του δόθηκε, μπήκε μόνος μέσα στην περιοχή αφού ξέφυγε από τον προσωπικό αντίπαλό του, όμως αντί να εκτελέσει, επέλεξε να «σπάσει» την μπάλα στο πέναλτι, χωρίς να ακολουθεί κάποιος για να την σπρώξει σε κενή εστία.

Ένας τραυματισμός του Μαυρομάτη έριξε στη συνέχεια το ρυθμό του παιχνιδιού, με την τελευταία φάση του ημιχρόνου να ήταν και αυτή που έφερε το γκολ! Από ένα πλάγιο στο 43’, ο Φριντζόνσον έφερε την μπάλα στην περιοχή του Μανδά. Αυτή μετά από απομάκρυνση στρώθηκε στον Έρλινγκμαρκ που σούταρε «με τη μία» για να «ανοίξει» το σκορ.


2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ και πάλι να είναι αυτός που είχε τη διάθεση να επιτεθεί. Στο 51’ μάλιστα, ο Βούρος κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Τζήλος, μετά από υπόδειξη του VAR, δεν μέτρησε το γκολ για οφσάιντ.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά για να απειλήσουν ξανά τον Γιαννιώτη. Μέσα στο δίλεπτο 62-64’ δημιούργησαν τρεις ευκαιρίες. Αρχικά, ο Ντιουσέ με κεφαλιά (62’) και στη συνέχεια ο Λάρσον (63’), προσπάθησαν να σκοράρουν, όμως ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου μπλόκαρε με ευκολία. Δευτερόλεπτα αργότερα (64’), ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ντικό σταμάτησε στο δοκάρι!

Το έργο δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, όμως οι αλλαγές που έκανε ο Νταμπράουσκας δεν έδωσαν βοήθειες στον ΟΦΗ. Ο Ατρόμητος, πολύ πιο εύκολα από αυτό που θα περίμενε, στα τελευταία λεπτά, κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα και μαζί ένα πολύτιμο «τρίποντο».

Η φάση του αγώνα

Στο 64' ο Ατρόμητος γλίτωσε χάρις τη βοήθεια του δοκαριού μετά από σουτ του Ντικό. Αν είχε σκοράρει ο επιθετικός του ΟΦΗ σε εκείνο το χρονικό σημείο, οι γηπεδούχοι θα είχαν χρόνο ακόμη και για ανατροπή.

MVP

Ο Δημήτρης Χατζησαΐας ήταν «βράχος» στην άμυνα του Ατρομήτου και δίχως να χάσει μονομαχία ήταν καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (66’ Νέιρα), Μεγιάδο, Ντιουσέ (75’ Περέα), Μπιφουμά (46’ Γκερέρο), Τοράλ (84' Ντουρμισάι), Ντικό.

Ατρόμητος (Κ. Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Μαυρομάτης (38’ Στρούγγης), Έντερ Γκονθάλεθ, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον (77’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (70’ Κλωναρίδης), Ροτάριου (70’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (77’ Κιάρτανσον).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0