Football Talk

Super League, ανασκόπηση Α’ γύρος: Βιάστηκε να… ονειρευτεί ο Άρης! (video)

Super League, ανασκόπηση Α’ γύρος: Βιάστηκε να… ονειρευτεί ο Άρης! (video)

Οι προσδοκίες που δημιούργησε ο Άρης το καλοκαίρι κατά τη στελέχωση του ρόστερ και το «όνειρο» για μια σεζόν που θα μείνει… αξέχαστη «γκρεμίστηκαν» νωρίς. Το τέλος του πρώτου γύρου της Super League βρίσκει τους «κίτρινους» πολύ μακριά από τις κορυφαίες θέσεις του πίνακα, έστω κι αν στο φινάλε του το σύνολο του Άλαν Πάρντιου έδειξε σημάδια βελτίωσης.

Σχετικά Άρθρα

Οι βλέψεις με τις οποίες ξεκίνησε ο Άρης τη σεζόν ήταν τεράστιες. Για την ακρίβεια, το ρόστερ που είχε δημιουργήσει σε συνδυασμό με την παρουσία του Χερμάν Μπούργος στον πάγκο έδιναν μια εντύπωση ότι αυτή μπορεί και να είναι η χρονιά των «κιτρίνων». Κι όμως μετά τις 13 πρώτες αγωνιστικές, ούτε ο Μπούργος είναι στην ομάδα, ούτε ο Άρης στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Μια ομάδα με ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στη Super League, παρά τις «εκλάμψεις» που είχε σε μερικά παιχνίδια, κατά γενική ομολογία απογοήτευσε και ως το τέλος του πρώτου γύρου δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες. Αν και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές άφησε ένα «παραθυράκι ελπίδας».

Το γρήγορο διαζύγιο με τον Μπούργος... άργησε

Ναι μπορεί το διαζύγιο να ήταν προδικασμένο μετά τον αποκλεισμό του Άρη από την Ευρώπη, όμως αυτό ήρθε στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος όταν και οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν από τον Παναιτωλικό με σκορ 3-1.


Ο Καρυπίδης ήταν δύσπιστος για τις ικανότητες του Μπούργος, όμως έστω και δύσκολα πήρε την απόφαση να του δώσει «πίστωση χρόνου», μήπως δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά η υπομονή του εξαντλήθηκε αμέσως! Προκειμένου να μην δει το πανάκριβο πρότζεκτ που ετοίμασε το καλοκαίρι με μεταγραφές τύπου Ζερβίνιο, Γκρέι και Μανού Γκαρθία να πηγαίνει «στράφι», ο Αργεντίνος τεχνικός απολύθηκε.

Δύο ματς με υπηρεσιακό προπονητή τον Τερζή, που ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο και τέσσερις βαθμούς, παρότι ο Άρης θα μπορούσε να είχε κάνει το απόλυτο νικών. Υπήρχε αισιοδοξία ότι η ομάδα απλά έκανε μια κακή παρένθεση με τον Παναιτωλικό. Κάπου εκεί επήλθε και η συμφωνία με τον Άλαν Πάρντιου για να καθίσει στον πάγκο του συλλόγου.

Ένας προπονητής αναμφίβολα με μεγάλη εμπειρία και καριέρα κυρίως στα γήπεδα της Αγγλίας, που όμως μετά το 2018 είχε πάρει… την κάτω βόλτα.

Το ξεκίνημα του Πάρντιου ήταν ιδανικό, όχι όμως και η συνέχεια! Στο ντεμπούτο του Άγγλου, ο Άρης πήρε μια σημαντική νίκη με ανατροπή στο Βικελίδης κόντρα στον Ολυμπιακό και έδειξε ότι μπήκε στο σωστό δρόμο. Αντιθέτως όμως, οι «κίτρινοι» πολύ γρήγορα θα… έπεφταν από τα σύννεφα.

Στους έξι αγώνες που ακολούθησαν το σύνολο του Πάρντιου κατόρθωσε να πάρει μόλις μια νίκη, επίσης με ανατροπή του σκορ στο Βικελίδης κόντρα στον Ιωνικό. Κάπως έτσι αποδείχθηκε ότι ο Άρης έπασχε από σημαντικά προβλήματα, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, αφού παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργούσε δεν έφτανε σε γκολ. Αυτό στοίχησε βαθμολογικά στην ομάδα, όμως ήταν ένα καλό μάθημα.

Το φινάλε που... αφήνει ελπίδες

Στις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου, ο Άρης κατάφερε όχι μόνο να εξαφανίσει τα όποια προβλήματα, αλλά να είναι και καταιγιστικός. Πέντε γκολ στη Λαμία και άλλα τέσσερα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ σε όλο το υπόλοιπο του πρωταθλήματος είχε σημειώσει 11, ήταν μια απόδειξη ότι σαφώς δεν λείπει το υλικό, αλλά η όρεξη και η αυτοπεποίθηση.

Σε αυτό έρχεται να… κουμπώσει η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι που θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πάρντιου να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές και να δώσει στην ομάδα τη ταυτότητα που εκείνος θέλει!

Ουσιαστικά αυτό το διάστημα του ενός μήνα και κάτι ως την επανέναρξη είναι η «δεύτερη ευκαιρία» που χαρίζεται στον Άρη, ώστε να καταφέρει να διορθώσει τα λάθη, να βελτιώσει την εικόνα και να σώσει… ό,τι σώζεται από τη φετινή σεζόν. Χώρια από τη μάχη του τίτλου στη Super League, έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα εμφανιστούν οι «κίτρινοι» στο δεύτερο γύρο. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν μπορούν να τα πάνε… χειρότερα.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0