Football Talk

ΑΕΚ: Το μυστικό στο παιχνίδι της και η ανάγκη να το κάνει μέσα στο Καραϊσκάκη

ΑΕΚ: Το μυστικό στο παιχνίδι της και η ανάγκη να το κάνει μέσα στο Καραϊσκάκη

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που μαζικά αμύνεται και μαζικά επιτίθεται – Το σχέδιο του προπονητή και η αδυναμία του Ολυμπιακού που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

 

Έρχεται ένα μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ. Πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ. Η ΑΕΚ θα πάει σε αυτό το ματς με απουσίες (Τσούμπερ, Ελίασον είναι δεδομένα εκτός), αλλά και την ψυχολογία υπέρ της, δείχνοντας στα τελευταία παιχνίδια, εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά. Την ίδια θέλει να δείξει και στο Καραϊσκάκη.

Σκοπός και στόχος του Αλμέιδα είναι η ομάδα να παρουσιάσει την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Αυτή θα προσπαθήσει να καταθέσει στον αγωνιστικό χώρο: ίδια τακτική προσέγγιση, ίδια συμπεριφορά. Η ΑΕΚ θα μπει και θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της. Να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, να κλέψει μπάλες, να μην αφήσει τους «ερυθρόλευκους» να βρουν χώρους και να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές ως τώρα στο πρωτάθλημα κι αυτό έχει να κάνει με την εξής «μυστική» τακτική προσέγγιση: Κάνει μαζική επιθετική άμυνα. Μαζικά αμύνεται και μαζικά επιτίθεται η «Ένωση». Με την ΑΕΚ να καταφέρνει να πατάει αντίπαλη περισσότερο με πάρα πολλούς παίκτες της.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ από τη μέση και μπροστά όλοι οι ποδοσφαιριστές πάτησαν περισσότερες από μία φορές την αντίπαλη περιοχή και είχαν σωστές επαφές με τη μπάλα. Το «6άρι» ο Γιόνσον το έκανε δύο φορές, ο Άμραμπατ ως δεξιός χαφ – εξτρέμ το έκανε εννέα φορές, ο Πινέδα ως δεύτερος κεντρικός χαφ δύο φορές, ο Γκατσίνοβιτς ως αριστερός χαφ εξτρέμ τέσσερις φορές βάζοντας κι ένα γκολ από το σημείο του πέναλτι, ο Μάνταλος ως δεύτερος επιθετικός τρεις φορές πάτησε περιοχή έχοντας ένα γκολ (μέσα από τη μικρή περιοχή, μάλιστα) και μία ασίστ, ενώ ο φουνταριστός Λιβάι Γκαρσία ήρθε έξι φορές σε επαφές με τη μπάλα στο «κουτί» του ΟΦΗ.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες του ντέρμπι και τη δυναμική του Ολυμπιακού το πιο πιθανό είναι πως η ΑΕΚ δεν θα καταφέρει να πατήσει τόσες πολλές φορές την περιοχή του, όσες το έκανε με τον ΟΦΗ. Λογικό. Όμως, η «Ένωση» έχει και την ποιότητα και τον τρόπο να απειλήσει τους «ερυθρόλευκους» αρκετές φορές εφόσον παίξει σωστά την επιθετική άμυνα. Να κάνει δηλαδή, ό,τι κάνει στα περισσότερα παιχνίδια της έως τώρα και να χτυπήσει την ομάδα του Μίτσελ εκεί που «πονάει» στο κέντρο της άμυνάς της και στην πρώτη της πάσα από εκεί. Το «μυστικό» για να καταφέρει να φύγει με καλό αποτέλεσμα από το Φάληρο είναι οι παίκτες του Αλμέιδα να «πατήσουν» συχνά την περιοχή του Ολυμπιακού. Εφόσον το καταφέρουν και έχουν αποτελεσματικότητα στις τελικές τους επιλογές η ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ μπορεί να φύγει αλώβητη από το Καραϊσκάκη

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0