Football Talk

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 0-1: Ποιος άλλος; Ο Λεβαντόφσκι, ο... λυτρωτής! (video)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 0-1: Ποιος άλλος; Ο Λεβαντόφσκι, ο... λυτρωτής! (video)
Η Μπαρτσελόνα έφτασε μία «ανάσα» από το να... πετάξει δύο βαθμούς, κόντρα στη Βαλένθια, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με ένα buzzer beater, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: την λύτρωσε!
Ήταν ανώτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς, αλλά όσο ο φωτεινός πίνακας έμενε χωρίς σκορ, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πολύ κοντά από μία βαθμολογική απώλεια κόντρα στη Βαλένθια (29/10). Μία απώλεια δύο βαθμών, που θα έδιναν τη δυνατότητα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με μία νίκη επί της Χιρόνα την Κυριακή (30/10, 17:15) να βρεθεί στο +5! Εν τέλει, ο συνήθης ύποπτος φέτος, Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι, έδωσε τη λύση!

Ένα γκολ του Πολωνού στις καθυστερήσεις φάνηκε αρκετό στους «μπλαουγκράνα», ώστε να επικρατήσουν των «νυχτερίδων» με σκορ 1-0 (29/10), να αποφύγουν τα χειρότερα και να αναγκάσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης να νιώθει την... καυτή ανάσα τους, όσο την «καταδιώκουν» στη φετινή La Liga.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πιο ζωηρά το ματς σε σχέση με τους γηπεδούχους. Στο 13’ οι Καταλανοί είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στον αγώνα όταν από φοβερή κάθετη του Πέδρι προς τον Φάτι, εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαμαρντασβίλι.

Στο 23’ ο ίδιος παίκτης θα πετύχει γκολ, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε, σωστά ως οφσάιντ, με το 0-0 να παραμένει. Η Βαλένθια στη συνέχεια έκλεισε καλά τους χώρους και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν ιδιαίτερα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί καλές συνθήκες για εκείνη.

Στο 44’ η Μπάρτσα θα φτάσει πολύ κοντά στο γκολ όμως η μπάλα δεν θα κάνει το χατίρι στον Λεβαντόφσκι με τον πολωνό να πιάνει την κεφαλιά αλλά να σημαδεύει το δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη φάση πριν το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 50’ ο Λίνο θα πετύχει γκολ ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση θα ακυρωθεί για χέρι του Αντρέ.

Οι δύο ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν η μία την άλλη, με τις φάσεις στις δύο εστίες να είναι λιγοστές. Έπρεπε να φτάσουμε στο 85’ για να δούμε μία καλή στιγμή και αυτή ήταν για την Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να χάνουν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν! Φεράν και Ραφίνια δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εξουδετερωμένο τον Μαμαρντασβίλι ύστερα από γύρισμα του Πέδρι.

Η λύτρωση για τους Καταλανούς ήρθε στις καθυστερήσεις, με ποιον άλλον; τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Ο Πολωνός στράικερ ύστερα από σέντρα του Ραφίνια έκανε το 1-0 με προβολή και έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του!

 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βαλένθια: Μαμαρντασβίλι, Κορέια, Γκαμπριέλ, Κομέρ, Γκαγιά, Φουλκιέ, Γκιγιαμόν, Αλμέιδα, Κλάιφερτ, Καβάνι, Λίνο

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ, Κουντέ, Γκαρσία, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι, Ντεμπελέ, Λεβαντόβσκι, Φάτι


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0