Football Talk

Europa League: Εξασφάλισε την τρίτη θέση η ΑΕΚ Λάρνακας – Δεύτερη ήττα στη σεζόν για την Άρσεναλ! (video)

Europa League:  Εξασφάλισε την τρίτη θέση η ΑΕΚ Λάρνακας – Δεύτερη ήττα στη σεζόν για την Άρσεναλ! (video)

Το αποτέλεσμα που ήθελε πήρε στην Κύπρο η ΑΕΚ Λάρνακας, που ήρθε 3-3 με την Ντιναμό Κιέβου, εξασφαλίζοντας έτσι την τρίτη θέση του ομίλου και τη συνέχεια στο Conference League. Δεύτερη ήττα για την Άρσεναλ στη σεζόν, που έχασε με 2-0 από την Αϊντχόβεν!

Μεγάλο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ Λάρνακας, που μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την Ντιναμό Κιέβου, αλλά το τελικό 3-3 της δίνει την πρόκριση στο Conference League. Η Άρσεναλ έχασε 2-0 στην Ολλανδία από την Αϊντχόβεν, με την πρώτη θέση να είναι ακόμα «ανοιχτή», ενώ η Λάτσιο επικράτησε με 2-1 της Μίντιλαντ, έχοντας πλέον πολλές πιθανότητες να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Πήρε τον απαραίτητο βαθμό η ΑΕΚ Λάρνακας στην Κύπρο, όπου ήρθε ισόπαλη με την Ντιναμό Κιέβου με 3-3 και εξασφάλισε τη συνέχειά της στη διοργάνωση του Conference League. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με ένα εκπληκτικό βολ πλανέ του Άλτμαν από το ύψος του πέναλτι στο 26’. Ωστόσο, οι Ουκρανοί έφτασαν στην ισοφάριση πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το γκολ του Βάνατ στο 45’.

Η ομάδα της Κύπρου μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» από νωρίς στο δεύτερο μέρος την υπόθεση νίκη και έφτασε κοντά στο στόχο της, με τον Λόπες να βρίσκει δίχτυα στο 53’ με κεφαλιά, βάζοντας και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το ματς έδειχνε να «κλειδώνει» για την ΑΕΚ Λάρνακας στο 72’, όταν ο Άλτμαν «έγραψε» το 3-1, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μειώσουν σε 3-2 με τον Γκάρμας στο 82’, με τον ίδιο παίκτη να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και να κάνει το 3-3 στο 90’.


Στον πρώτο όμιλο η Άρσεναλ τα βρήκε «σκούρα» στην Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόβεν και υπέστη τη δεύτερη συνολικά ήττα της στη σεζόν, με σκορ 2-0. Παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή και δημιούργησε ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Σίμονς βρήκε δίχτυα στο 44’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τελικά, όμως, οι Ολλανδοί μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 56’ με τον Βέρμαν να χρίζεται σκόρερ, ενώ διπλασίασαν μάλιστα το προβάδισμά τους στο 63’, με κεφαλιά του Ντε Γιονγκ, ύστερα από λανθασμένη έξοδο του Ράμσντεϊλ. Έτσι, η πρώτη θέση του ομίλου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, όπου η Άρσεναλ υποδέχεται τη Ζυρίχη και η Αϊντχόβεν πάει στη Νορβηγία για να παίξει με την Μπόντο Γκλιμτ.


Εύκολο βράδυ είχε, τελικά, η Λάτσιο, που αν και βρέθηκε να χάνει από τη Μίντιλαντ στη Ρώμη, ανέτρεψε το σκορ, επικρατώντας με 2-1. Οι Δανοί έκαναν το 0-1, αρχικά, με τον Ίσακσεν στο 8’, ωστόσο η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε πριν το ημίχρονο, με το γκολ του Σάβιτς στο 36’.

Στο δεύτερο μέρος, η Λάτσιο πίεσε αρκετά και εν τέλει βρήκε το γκολ της ανατροπής με τον Πέδρο στο 58’. Έτσι, οι Ιταλοί θέτουν γερές «βάσεις», πλέον, για να συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Europa League.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής: 

1ος όμιλος

Ζυρίχη – Μπόντο Γκλιμτ 2-1 (67’ Μπορανιγιάσεβιτς, 90+4' Μαρσεζάνο - 45’ Πελεγκρίνο)

Αϊντχόβεν – Άρσεναλ 2-0 (56’ Βέρμαν, 63’ Ντε Γιονγκ)

2ος όμιλος

ΑΕΚ Λάρνακας – Ντιναμό Κιέβου 3-3 (26’, 72’ Άλτμαν, 53’ Λόπες – 45’ Βάνατ, 82’, 90’ Γκάρμας)

Φενερμπαχτσέ – Ρεν 3-3 (42’ Βαλένσια, 82’ Ζάιτς, 88’ Μορ - 5’, 30’ Γκουιρί, 16’ Τεριέ)

3ος όμιλος

Λουντογκόρετς – Μπέτις 0-1 (56’ Φεκίρ)

Ελσίνκι – Ρόμα (22:00)

4ος όμιλος

Ουνιόν Βερολίνου – Μπράγκα 1-0 (68’ Νόκε (πεν.))

Μάλμε – Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ 0-2 (10’ Τεμά, 42’ Αμανί)

5ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέριφ Τιρασπόλ (22:00)

Ομόνοια – Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)

6ος όμιλος

Λάτσιο – Μίντιλαντ 2-1 (36’ Σάβιτς, 58’ Πέδρο - 8’ Ίσακσεν)

Στουρμ Γκρατς – Φέγενορντ (22:00)

7ος όμιλος

Ναντ – Καραμπάγκ (22:00)

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός (22:00)

8ος όμιλος

Ερυθρός Αστέρας – Τραμπζονσπόρ (22:00)

Φερεντσβάρος – Μονακό (22:00)

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0