Football Talk

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 0-3: Πικρό «αντίο» στο Champions League (video)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 0-3: Πικρό «αντίο» στο Champions League (video)
Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 3-0 (26/10) της αδιάφορης βαθμολογικά, μετά την «τεσσάρα» της Ίντερ, Μπαρτσελόνα, στο Καμπ Νου, κι έφτασε τις πέντε νίκες στους ομίλους του φετινού Champions League, μετά από ισάριθμα ματς.
Η Μπαρτσελόνα είχε αποκλειστεί πριν καν... προσπαθήσει να υπερασπιστεί τις όποιες πιθανότητες είχε, για πρόκριση στους «16» του Champions League, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Εν τέλει, Μανέ (10'), Τσούπο-Μότινγκ (31') και Παβάρ (90+5') «υπέγραψαν» το... πικρό αντίο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για δεύτερη σερί σεζόν, μάλιστα.

Ξανά στο Europa League το σύνολο του Τσάβι, λοιπόν, με την ελπίδα να μπορέσει να «χαράξει» μία πορεία καλύτερη από την περσινή, όταν αποκλείστηκε από τη μετέπειτα νικήτρια του τροπαίου, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.
Οι Βαυαροί ευτύχησαν να προηγηθούν από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, μετουσιώνοντας σε γκολ την πρώτη τους κλασική ευκαιρία. Στο 10ο μόλις λεπτό, ο Μανέ πλάσαρε αριστοτεχνικά τον Τερ Στέγκεν από θέση τετ α τετ, έπειτα από μπαλιά ακριβείας του Γκνάμπρι στην πλάτη της άμυνας. Σε εξαιρετική φόρμα ο Σενεγαλέζος, ο οποίος συμπλήρωσε τα 3 γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν στο Champions League.



Στη συνέχεια, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, καθώς οι παίκτες του κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκαν τα κενά της αντίπαλης άμυνας, και στο 31' διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Τσούπο-Μότινγκ να πλασάρει εύστοχα από πλάγια θέση.



Οι μπλαουγκράνα από την άλλη, παρά το υψηλό πρέσινγκ που άσκησαν, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, με το σουτ του Ντεμπελέ στο 40' να αποτελεί τη μοναδική επικίνδυνη φάση στο πρώτο μέρος. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Μουσιάλα νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν, ενώ αμέσως μετά ο ρέφερι Τέιλορ πήρε πίσω την αρχική του απόφαση για πέναλτι σε ανατροπή του Λεβαντόφσκι (45').

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα έψαξε για κάποιο γκολ αλλά οι παίκτες της υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Οι Γερμανοί δεν έδειξαν να ανησυχούν ιδιαίτερα, ενώ στο 56' ακυρώθηκε και το γκολ που σημείωσε ο Γκνάμπρι, ύστερα από υπόδειξη οφσάιντ. Εκτός από τα δύο σουτ των Φατί (70') και Ραφίνια (74') η ομάδα του Τσάβι δεν απείλησε σημαντικά την εστία του Ούλραϊχ δεχόμενη και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Παβάρ στο 95' «κλειδώνοντας» την πρώτη θέση του ομίλου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Ερνάντεθ): Τερ Στέγκεν, Μπεγερίν, Κουντέ (67΄Γκαρθία), Αλόνσο, Μπαλντέ, Κεσιέ, Μπουσκέτς (58′ Φεράν Τόρες), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (67′ Φάτι), Λεβαντόφσκι (83′ Πάμπλο Τόρε), Πέδρι (58′ Ραφίνια)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Μαζραουί, Ουπαμεκανό (63′ Παβάρ), Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Γκορέτσκα (46′ Ζάμπιτσερ), Κίμιχ, Μουσιάλα (67′ Χράφενμπερχ), Γκνάμπρι, Τσούπο Μοτίνγκ (63′ Μίλερ), Μανέ

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0