Football Talk

Μπέτις – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2: Σπουδαίο «διπλό» με γκολ από κόρνερ του Γκριεζμάν!

Μπέτις – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2: Σπουδαίο «διπλό» με γκολ από κόρνερ του Γκριεζμάν!

Πολύ σημαντική νίκη για την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ανδαλουσία κόντρα στη Μπέτις, την οποία και προσπέρασαν, πλέον, στη βαθμολογία. Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Γκριεζμάν (54’, 71’), το πρώτο μάλιστα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 84’ με απευθείας φάουλ του Φεκίρ.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στη Μπέτις στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της La Liga. Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε με 1-2 και πλέον βρίσκεται τρεις βαθμούς μπροστά από την ομάδα της Ανδαλουσίας στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Γκριεζμάν πέτυχε και τα δύο γκολ των «ροχιμπλάνκος» (54’, 71’), το ένα μάλιστα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ το γκολ της Μπέτις σημείωσε από φάουλ ο Φεκίρ.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς σπουδαία πράγματα. Η Μπέτις είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως βρήκε απέναντί της την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Σιμεόνε. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 30’, όταν ο Λουίς Ενρίκε, με μία ωραία ντρίμπλα, κατάφερε να ξεμαρκαριστεί στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω από την εστία του Όμπλακ.

Η μοναδική τελική στο στόχο στο πρώτο μέρος προήλθε από το πόδι του Μπόρχα Ιγκλέσιας (37’), ωστόσο ο Σλοβένος τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης δήλωσε «παρών», μπλοκάροντας εύκολα το σουτ του Ισπανού φορ.  

Η σημαντικότερη στιγμή πριν την ανάπαυλα, ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου και ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους. Ο Γκουαρδάδο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα, αφού πρώτα την ακουμπά με τα ακροδάχτυλα ο Όμπλακ, να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Ανδαλουσιανοί βρήκαν δίχτυα με τον Λουίς Ενρίκε (47’), χτυπώντας στην αντεπίθεση, αλλά το VAR επενέβη ακυρώνοντας το γκολ για οφσάιντ στον Ιγκλέσιας στην αρχή της φάσης.

Οι «ροχιμπλάνκος» μπορεί να άργησαν να εμφανιστούν επιθετικά, αλλά όταν το έκαναν φρόντισαν να μην σπαταλήσουν την ευκαιρία. Αρχικά, στο 53’ το σουτ του Κορέα κόπηκε από τον Ρουίθ, καταλήγοντας σε κόρνερ. Από αυτό προήλθε εν τέλει και το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Και τι γκολ! Ο Αντουάν Γκριεζμάν, στο 54’, πήρε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του γηπέδου, την έστησε στο σημαιάκι και την έστειλε απευθείας στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Σίλβα, γράφοντας το 0-1!

Μάλιστα, ο Γάλλος «χτύπησε» και δεύτερη φορά στο ματς. Στο 71’ δέχτηκε την πάσα του Κούνια, ύστερα από ωραία συνεργασία των παικτών της Ατλέτικο, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σίλβα και περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του, έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους.

Στο 84’ η Μπέτις κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 1-2, με τον Ναμπίλ Φεκίρ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Όμπλακ.

Στο 90’ λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, μάλιστα, το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μορένο, που είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο δοκάρι του Σλοβένου τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Σίλβα, Σαμπαλί (75’ Ρουιμπάλ), Πετσέλα, Φελίπε (20’ Ρουίθ), Μορένο, Ροντρίγκες, Γκουαρδάδο (75’ Φεκίρ), Ενρίκε (65’ Κρουθ), Καρβάλιο, Ρόδρι (65’ Χοακίν), Ιγκλέσιας

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Χιμένες, Μαντάβα, Κορέα (76’ Φέλιξ), Κοντογκμπιά, Βιτσέλ, Σαούλ (86’ Ντε Πολ), Γκριεζμάν (76’ Καράσκο), Μοράτα (59’ Κούνια)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0